reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
To co piszecie o zachowaniu dzieci to moim zdaniem tylko i wyłącznie wina ich rodziców i niestety będzie jeszcze gorzej jak wejdą w okres dojrzewania. 2-3 letnie dziecko rozumie już na tyle że należy wprowadzać jakieś zasady dobrego wychowania i konsekwencje. Chyba bym się ze wstydu spaliła gdyby moja córka się tak zachowywała. U nich to ewidentny brak zasad jakichkolwiek i brak konsekwencji. Przepraszam, ale mnie emocje poniosły bo niektórzy nie zdają sobie sprawy że wychowanie dziecka to ogromna odpowiedzialność.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak w ogóle to witam w poniedziałek
Kciuki za wizyty &&&&
Ikulka te plamienia są wnerwiające masz je nawet gdy nic nie robisz, no muszą dojść dlaczego się pojawiają ! ja pierdziule przecież tak to Ty całą ciążę możesz przeleżeć trzymaj się tam jakoś
dobrze , że w dobrych rękach jesteście

Guarana ja też dzisiaj po spałam jak nigdy do 10-tej w szoku jestem,ale jak widać potrzebne było

Ikulka lo matko...to nie ma wplywu z tymi niby przeciwcialami? To chyba u Ciebie takie niewyjasnione bylo jak dobrze kojarze.

Ja od poczatku ciazy ani plamki.

Moja kuzynka w ciazy miala konflimt i tez co 2 tyg z zegarkiem w reku plamila. Ale w Irlandii daja cos dopiero w drugim trym i pamietam ze wtedy dostala zastrzyk i cos tam jeszcze i po malu sie uspomajało... Ehhhh ile stresow my musomy przejść

Witam w nowym wspólnym tygodniu!!!
Ja już na przerwie w pracy i z mega wkurwem bo psychicznie nastawiona na rozmowę z szefową...(a ona wpadła skręciła szafkę i wypadła...[emoji34] może jesz cze wroci)
Dziś prawie dzieci niema... na cały żłobek(5cioc bo jedna chora) jest 9 dzieci więc powiem że dziś dzień spokojny chociaż w kwestii obowiazków pracowniczych

Co do instynktu macierzyńskiego to u mnie chyba jest wrodzony:) od zawsze wiedziałam że chcę być mamą!!! I żałuję że drugie dopiero teraz! No ale cieszę się że w ogóle będzie[emoji2] co się odwlecze to nie uciecze, teraz mała będzie chociaż moją pomocnicą[emoji8]

A pryszcze...hmmm...wysyfiło się masakrycznie na twarzy!!! A na prawym cycku to wygląda jakbym wysypki dostała...ach te hormonki[emoji6]

Ja wybieram się w weekend na basen z mała, już jej obiecałam wiec mam nadzieję że nic nam nie wypadnie!

Życzę wszystkich udanych wizyt w dniu dzisiejszym!!! Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!!!

@marii19 współczuję takiej.wizyty! Ale nie oszukujmy się nie wina dzieciaka tylko rodziców ktorzy nie wpoili mu pewnych zasad kultury... Ja rozumiem że dziecku trzeba dać swobodę i pozwolić miec własne zdanie ale trzeba też nauczyć je żyć w społeczeństwie w którym obowiązują pewne zasady! I to jest obowiazek.rodzica!
Ja wiem po swoim najmłodszym bracie że w przypadku problemu u dziecka(adhd w tra,kcie diagnozy aspargera) pewne zachowania trudniej opanować i ciężko jest czasami zapanować nad dzieciakiem... no ale żeby kurde nie reagować! Ja jestem niedobrą ciocią i pewnie zwróciłabym rodzicom i dzieciakowi uwage...a co do nudy(zawsze idąc gdzieś gdZie niema dzieci warto wziąć ze sobą pudełko zzabawkami)

@ikulka biedactwo! Współczuję Ci tych plamień! Trzymaj się!!!

Jesteś w dobrych rekach!!![emoji8][emoji8][emoji8]

@Chromka92 mi zaleciła lekarka tamtumverde do ssania i mi bardzo pomogło!

Luska, powiem szczerze, że ja też co raz częściej myślę, że to będzie chłopak. I nie wiem tylko, czy to tak z przyzwyczajenia, bo już mam dwójkę, czy to jakieś przeczucie. Choć uparcie mówię o nim Majka :laugh2:

No, ja bym też chętnie zerknęła która Dziewczyna kogo się spodziewa :-p. Wiadomo, że na tą chwilę.

Chromka, można Tantum Verde, Isla (ale to raczej ochronnie niż przeciwbólowo), *spam*. Ja bardzo polecam płukanie kilka razy dziennie naparem z Septosanu. Już następnego dnia czuć ulgę.

Marii19, o łaaaał! Mega robota wykonana! Rzeczywiście dom był totalnie do odgruzowania, ale udało się Wam. A okna i drzwi w salonie robią cudny klimat!! Bardzo lubię takie zdjęcia pokazujące jaką perełkę można zrobić z zapuszczonego pomieszczenia :blink:.
My kupowaliśmy mieszkanie od dewelopera, więc nie ma takiego efektu. Ale zdjęcia mamy co jakiś czas robione i też się fajnie ogląda :tak:

Klusek, my mamy białe listwy przypodłogowe. Też mi się tak podobało :-p. Ściany i podłogi w całym domu mamy różne, a listwy wszędzie białe.

Anntryb, kciuki za wizytę :blink:

Marii19, ja bym się zastanowiła, czy to na pewno jest tylko i wyłącznie wina braku wychowania, czy czasem na zachowanie tego chłopca nie mają wpływu jakieś zaburzenia albo po prostu kiepski dzień/okres... Ja też mam małego krnąbrnego łobuza w domu, czasem mi ciśnienie do 300/200 podnosi i nic nie działa ani prośba ani groźba. A nie jest dzieckiem puszczanym samopas. Po prostu czasem ma kilka dni dzika i już. Choć nie wyobrażam sobie żeby latał po obcym domu i grzebał wszędzie i nic nie słuchał :-p

Ikulka, czyli Twoja teoria na temat przepracowania i stresu padła... Dobrze, że Cię mają na miejscu. Może dzięki temu do czegoś dojdą..

Luska, powiem szczerze, że ja też co raz częściej myślę, że to będzie chłopak. I nie wiem tylko, czy to tak z przyzwyczajenia, bo już mam dwójkę, czy to jakieś przeczucie. Choć uparcie mówię o nim Majka :laugh2:

No, ja bym też chętnie zerknęła która Dziewczyna kogo się spodziewa :-p. Wiadomo, że na tą chwilę.

Chromka, można Tantum Verde, Isla (ale to raczej ochronnie niż przeciwbólowo), *spam*. Ja bardzo polecam płukanie kilka razy dziennie naparem z Septosanu. Już następnego dnia czuć ulgę.

Marii19, o łaaaał! Mega robota wykonana! Rzeczywiście dom był totalnie do odgruzowania, ale udało się Wam. A okna i drzwi w salonie robią cudny klimat!! Bardzo lubię takie zdjęcia pokazujące jaką perełkę można zrobić z zapuszczonego pomieszczenia :blink:.
My kupowaliśmy mieszkanie od dewelopera, więc nie ma takiego efektu. Ale zdjęcia mamy co jakiś czas robione i też się fajnie ogląda :tak:

Klusek, my mamy białe listwy przypodłogowe. Też mi się tak podobało :-p. Ściany i podłogi w całym domu mamy różne, a listwy wszędzie białe.

Anntryb, kciuki za wizytę :blink:

Marii19, ja bym się zastanowiła, czy to na pewno jest tylko i wyłącznie wina braku wychowania, czy czasem na zachowanie tego chłopca nie mają wpływu jakieś zaburzenia albo po prostu kiepski dzień/okres... Ja też mam małego krnąbrnego łobuza w domu, czasem mi ciśnienie do 300/200 podnosi i nic nie działa ani prośba ani groźba. A nie jest dzieckiem puszczanym samopas. Po prostu czasem ma kilka dni dzika i już. Choć nie wyobrażam sobie żeby latał po obcym domu i grzebał wszędzie i nic nie słuchał :-p

Ikulka, czyli Twoja teoria na temat przepracowania i stresu padła... Dobrze, że Cię mają na miejscu. Może dzięki temu do czegoś dojdą..
byle schylenie już zaczyna boleć.. uważajcie kochane na siebie i malenstwa

reklama
Ogladam juz rozne rozwiazania w necie. Moj u notariusza. Takze kupno to juz fakt. Drżę ze szczescia. A na moje mieszk chyba przyjdzie moj kuzyn. Oni wynajmuja na 4 pietrze. Dzisiaj mamy pogadac. Ona rodzi w maju. Tez syna.
Cos takiego mi sie widzi. Lazienke mamy duza w kwadracie. Chcialabym posrodku blat z 2 umywalkami. I wbudowana pralka. A po przeciwleglych scianach wanna i prysznic. Ja wole wanne. Moj kabine to musi byc to i to. W koncu bede miala zmywarke. Szal normalnie.

To moje typy kolorystyczne
Screenshot_2017-02-06-12-26-02.png
Screenshot_2017-02-06-12-28-44.png

Załączniki

• Screenshot_2017-02-06-12-26-02.png
    Screenshot_2017-02-06-12-26-02.png
    141,9 KB · Wyświetleń: 100
  • Screenshot_2017-02-06-12-28-44.png
    Screenshot_2017-02-06-12-28-44.png
    216,6 KB · Wyświetleń: 99
Do góry