reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Marii19 to już wiesz co Cię czeka za parę lat hihi.A prawda jest taka że pewnie chłopak się u Was nudził.
Chromka hallsy...też od kilku dni się z tym męczą i ogromną chrypką.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja coś nos zapchany i kaszle... Wieczorami nam dreszcze i nie wiem czy to wynik wymiotow i organizm ma dość czy coś mnie bierze konkretniejszego. Umówiłam interniste jakby co na środę niech zobaczy czy to smog czy co... bo kaszle coraz gorzej.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie rozumiem takich rodziców. Jak mogą pozwalać i co znaczy prezent do zabawy? Masz kupować im za kazdym razem bez powodu zabawke bo pojawiły się u Ciebie? To chore i swiadczy, ze rodzice przekupuja dzieci w ten sposob do wyjścia...

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Kotomis z racji ze ta boazeria musi byc przemalowalabym ja na bialo.
Moja mama tez ma boazerie. Ale powolutku sie przekonuje do jej zdjecia.
Tyle ze moja mama nigdy nie pozwolila jej lakierowac. Ma ladne waskie deski z wytloczeniami. I piekne sloje. Konserwowala ja tylko co jakis czas bejca. Jest matowa. Do tego ma drewniany parkiet. I uparla sie na drewniane komody. Takze urok babciny to ma. Do tego obrazy itd.

Ja chce teraz wolna przestrzen. Kuchnia bedzie biala a blaty w kolorze drewna. W domku to od razu inny klimat. Podobaja mi sie biale szerokie listwy przypodlogowe. Moj kreci nosem bo tez z babcinych pomieszczen pochodzi hehe. Ale ja jestem mega uparta wiec wspolczuje mu juz. On chce listwy w kolorze podlogi. To ja mowie szare najwyzej. I sie zalamal.

Wszystko co robi Dorota Szelagowska mi sie podoba. Na slepo powierzylabym jej nasz dom.

Dzień dobry kobitki dziś moja wizyta, już się
nie mogę doczekać :) w weekend powróciły mdłości, nie wiem może od zmiany witamin, ale na razie jest Ok.
Trzymam kciuki za resztę :)

Co do wychowania...nie mialam z Domi problemu. Chyba ze dopiero takie nadejda bo niedlugo dojrzewanie. A i kiedys nie raz klapsa dostala. Nie mam przez to wyrzutow sumienia.
Fakt ostatnio ze swoja psiapsiolka zle potraktowaly kolezanke. Zaczelo sie od smsa. Dowiedzialam sie od mamy tej dziewczynki bo ta mala strasznie to przezywala i plakala. Przetrzepalam jej tel. Jak wrocila ze szkoly wzielam ja na rozmowe. Mowie ze o wszystkim wiem. Nie musialam dlugo tlumaczyc. W mig zrozumiala. Wyla kilka godzin. Powiedzialam tylko ze niedlugo Ty mozesz zmienic szkole i ciebie nikt nie bedzie akceptowal od razu. Skonczylo sie na przeprosinach tamtej i na razie jest ok. Dobrze ze tamta mama zadzwonila do mnie. Bo moja w domu aniol niby. A otworzyla mi oczy ze nie wiadomo kiedy dzieci robia sie wredne.

Marii19 w pełni Cię rozumiem. Tez mam takie 'kochane' dzieci w swoim otoczeniu. Po ich wyjściu mam parę dni sprzątania. Wszystko przegrzebia w poszukiwaniu prezentów. Bo obowiązkowo zawsze ma być dla nich prezent a jak nie masz to szukają. I to nie słodycze. Prezent do zabawy. Nawet w brudnych majtkach grzebia ;/ a rodzice zero reakcji mimo, że wszystko widzą. To działa na mnie jak antykoncepcja .. przepraszam. Musiałam się wyzalic.

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom
No u nas też podobnie było, rodzice zero reakcji a jak ja mu zwrociłam uwagę żeby nie grzebał to jego mama z pretensjami o co mi chodzi on sobie tylko ogląda co mamy...to mi ręce opadły :/

@luska on u siebie zachowuje się podobnie, u nas ma jakieś zabawki jeszcze przyniósł nowe lego do składania ale zdecydowanie lepsze było grzebanie w szafkach.

Dokaładnie tak to jest jak ludzie mylą bezstresowe wychowanie z brakiem wychowania :/

p19uflw1jarcljhd.png

@klusek ja też uwielbiam Dorotę Szelagowska :D chociaż ostatnio zrobiła komuś białą wykładzinę dywanową to było średnie ale w większości robi super projekty :)

p19uflw1jarcljhd.png

reklama
No ja właśnie też kuzynka z dziećmi staram się jak najmniej zapraszać. Na szczęście odkąd jestem w ciąży to nie byli u mnie i chyba do sierpnia mogliby tak zostać. Tak. Takie prezenty do zabawy 'bo dawno nic ode mnie nie dostaly' a na tłumaczenie, że nie zawsze muszę im dawać prezenty odpowiadają, że zawsze i następnym razem jak będą to ma być.. a wytłumaczenie, że coś jest kupione dla kogoś innego spotyka się z odpowiedzią, że innym dziecia nie trzeba prezentów bo tylko im sie należą. I to są dzieci w wieku 8 i 5 lat. wolę nie wiedzieć jak się będą zachowywać pozniej.. ale to tak jak mówicie jest brak wychowania.. inaczej tego nie umiem nazwać.

p19udqk3ohjsffpu.png

Do góry