reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Evelinia i jak jest z taką dużą różnicą wieku u dzieci.Bo między moimi dziewczynami niecałe 2 lata były to faktycznie miałam dzieci raz po raz.Niby ciężko było momentami ale chyba lepiej bo ciągle byłam z nimi na tym samym etapie
Teraz to będzie horror ogarniać i szkołę dziewczyn i maluszka przy piersi.
Dokładnie tak samo myślę Mychaa.Ja nawet nie będąc w ciąży nie biorę leków profilaktycznie.
My dom kupiliśmy akurat zaraz po pierwszym porodzie bo akurat się okazja trafiła tak że się przeprowadzaliśmy jak Emi miała 3m.Ale jest to hardkore więc teraz chcę już przed porodem się przeprowadzić.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Luska1979 szczerze mówiąc bałam się strasznie, że nie odnajdą się w takiej różnicy, ale nie było większego problemu Starszak dużo mi pomagał na siku mogłam iść, czy umyć się ,opiekował się bardzo. Młody szaleje na punkcie starszego on to jego Bóg ☺ więc jeśli chodzi o dogadanie się to mimo tego , że młodszy czasami żyć nie daje to są bardzo za sobą
Dla mnie to super sprawa i porównując brątową,która ma dzieci co dwa lata (też trójkę) to ona wiecznie nerwowa, oczy to musi mieć dookoła głowy, zawsze w biegu a ja luz
Jedyny minus to taki,że na nowo w pieluchy, ledwo zapomniałeś a tu bach od początku :D
Jak wam zazdroszczę tych domów, ja na wynajmowanym od początku ehh ciężko jak cholera oddawać taką kasę, cóż puki co musimy

reklama
Angelika Sto lat:)

Zdrowia dla wszystkich. U mnie w kolo ktos chory. Teraz mama. Na razie ja unikam chorych osob;)

Safiya mi czasami tez ciezko. I serce przyspiesza.

@ikulka Ojoj.. Z każdej strony atakuje.. Szukając jakiegoś pozytywu (o ile tak to można nazwać..) to tatuś zaopiekuje się córka, a Ciebie nie dopadnie grypa od córki..
Jak jedzenie w szpitalu? Mocno dietetyczne? [emoji14]

f2w3rjjga2xukn5b.png

Klusek zdrowia dla mamy
Ale leniwy dzień, dziś nawet 1/2 kremówki zjadłam choć takim ciachom nie ufam za bardzo.

u mnie różnica będzie dużą pomoc mam świetnie gotuje, cały dom posprzata poza kibelkiem i bardzo o nas dba!
jedynie czego nie zrobi to remontu w domu, samochodu nie naprawi i pieluchy z kupy nie przebierze

Ostatnia edycja:
Moj debiutuje jako tata. To sie okaze jak bedzie. Jeszcze tylko drzewo zasadzi i bedzie git. A jesli chodzi o drzewo to trzeba wyciac. Przed domem wielka choinka stoi. Przed samym oknem.

My mamy identycznie, ciagle cos odkladamy, zostaly nam jeszcze 2 drzwi do wymiany, wyspa stoi zabudowana, niby cacy, ale od tej strony ktorej nie widac nie ma szafek, do garderoby wrzucilismy jakies stare regaly od szwagra, jeden pokoj najwiekszy, ktory ma byc chlopakow stoi w totalnej rozsypce, robi za graciarnie :D i tak tylko wyliczamy co jeszcze nam zostalo, a te rzeczy juz zrobione wymagalyby poprawki przy dzieciach :D i tak mielismy zaczynac juz ten pokoj ale wyskoczyla kosztowna naprawa auta... Ciekawe czy kiedykolwiek wykonczymy na tyle, zeby moc powiedziec, ze skonczone [emoji14] o, ale w wakacje udalo nam sie na ogrodku pod domem zrobic dzieciom wypasiony plac zabaw, wiec przynajmniej w cieple dni wypuszcze stadko i bedzie chwila spokoju [emoji14]

Sent from my LG-K220 using Forum BabyBoom mobile app
to widzę że wiele z nas ma plany remontowe. my chcemy skończyć strych i właśnie firma na dniach ma wejść do roboty!
tetaz robimy porządek u góry i cholera czy tylko my mamy problem z pozbywaniem się wielu rzeczy i chomikowaniem wszystkiego! dopiero teraz widzę ile niepotrzebnych rzeczy się trzyma!

@klusek Mój też ma swój debiut :) Zawsze za zakupy i gotowanie odpowiadałam ja. Sprzątał jak mu pokazałam palcem co. Nie było to dobre, ale sama go do tego przyzwyczaiłam.. Kończę pracę o kilka godzin szybciej niż on i tak zawsze wychodziło.. ;)
A teraz taka zmiana! Sam robi zakupy, trzeba tylko mniej więcej powiedzieć co trzeba kupić ;) Stara się gotować, dziś sam z siebie posprzątał mieszkanie! No aż nie wierzyłam ;P A jak wychodzimy to zawsze pilnuje żebym się nie pośliznęła, nie dźwigała nic itp..
Normalnie ciąża zmienia faceta! A ja jestem bardzo, bardzo ciekawa jak odnajdzie się w roli taty.. ;) Z dziećmi miał wspólnego tyle co nic [emoji14]

f2w3rjjga2xukn5b.png

Moj tez nic wspolnego z dziecmi nie ma. Nie ma tu nawet rodziny. Tylko rodzicow..
Zakupy ogarnia lepiej niz ja. On ma cierpliwosc przynajmniej w marketach

reklama
Hej :)
@ikulka nie martw się na pewno mąż zaopiekuje się córcią jak należy.
@klusek gratuluję zakupu! Oby się dobrze mieszkało. Mój mąż też taki chomik co chwilę mnie zaskakuje. Normalnie mnoży kasę w kieszeni. Ale zakupy z nim to kanał. Wolę sama chodzić bo jak ma coś kupić to cierpi ;) taki typ.

U nas dzisiaj smutny dzień. Odszedł szczurek. Coś mu dolegało od kilku dni i u weta umarł podczas badania. Na szczęście młodą zostawiliśmy u rodziców, ale i tak były łzy. Trudno, takie zwierzaki krótko żyją i zawsze jest żal. Na razie koniec zwierzątek.
Na pociechę przytargałam pudła z malutkimi ciuszkami. Jak poprzebieram wstawię foto.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry