reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
hello sobotnio z kawką :happy: "wyśpię się do oporu" powiedziała wieczorem i wstała o 8:10 :-) :) haha

@myycha mi lekarka powiedziała, że gorsze jest niedotlenienie niż działanie tego, więc pozwala przy zatkanym nosie na krople (gdybyś nie umiała oddychać). Ja mam chronicznie zapchany nos przez pół roku, sól morska jest ok jak się siedzi w domu, ale na wyjścia, czy na noc można zrobić mały psik.
Notabene mam teraz trzy rodzaje psików - Quixx (sama sól), Prenatal i Varbascon (sól z olejkami) i to wszystko to pic na wodę, dobre do wyczyszczenia nosa, a nie do odblokowania. Ciężarne mają ciężko, a mnie nic bardziej nie wkurza niż zatkany nos, mam wrażenie, że się duszę, więc pod ręką mam też normalne krople. Przydają się właśnie przed snem, gdy nie umiem zasnąć.

A jeśli boli to można Apap tylko różne są dawkowania - w sumie moja gin przytaknęła na 0,5 tabletki, a rodzinna na 1 całą (gdy mówiłam o tym nosie, bo byłam już w ciąży to kazała mi brać przed spaniem codziennie 1 apap lol nie biorę). W sumie brałam paracetamol tylko 3 razy narazie, gdy miałam bóle głowy, jednak nie pomógł, bo nigdy na mnie nie działał (tylko ibuprofen, którego teraz nie można).

reklama
Psikalam, psikalam, woda morska wlasnie, ale to ulga na 5min. Tez mialam wrazenie chwilami, ze sie dusze, ale dzisiaj nos odetkany tylko ten cholerny ból :/ nos zapchany pol roku? O mamusiiuu

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Noc koszmarna. Od 1 do 5 lazilam. Potem zwymiotowalam zolcia i padlam. Skolowana teraz jestem. Pogoda do bani. A od poniedzialku mega mrozy noca. Chce wiosny juz

Ja tez chce wiosne juz nie mogę się doczekać w przyszłym tygodniu sieje pierwsze kwiatki i wy sadze sobie hiacynty z lodówki może choć trochę wiosny poczuje bo jak na razie kiepsko.

Siedzę u mechanika czekam aż mi kolo zrobi kupiłam juz Hani płaszczyk na wiosnę Antkowi tez jakąś kurteczke będę musiala sprawić

Właśnie nie wiedzą czemu jak wszystko jest ok. Ja wiem czemu... z przepracowaniu.
Dziewczyny nie warto..... odpoczywajcie i cieszcie się tym stanem... Na twierdziłem że się dobrze czułam to wszystko będzie pewnie dobrze... i się przeliczylam

Jejku jak mi Ciebie szkoda
Masz rację ikulka, ciąża to niestety inny stan i nie można nam o tym zapominać ☺
Teraz już pewnie na zwolnienie do końca ciąży?

Hello... A ja pierwsza noc bez wstawania na siusiu... Maz krzyczy ze skoro się wyspalam to śniadanie robię. ;P Poświęce się bo na zakupy z nim nie pójdę chyba, bo smog tak duży, że okna nie da się otworzyć. Tęsknię za wiosną i ławka w parku z książką. Nigdy z resztą nie lubiłam zimy. Nie ma w niej nic pozytywnego.

Tak w ogóle to dzień dobry w sobote:) jak tam samopoczucie u Was ? :)) u mnie pogoda szaro-bura i ślisko jak cholera.. :/ i po wczorajszym walkowaniu faworki w dziś mnie w pachwinie kluje.. zdziadzialam i nawet robienie ciasta to dla mnie wysiłek.. [emoji26]<br /><br />
p19udqk3ohjsffpu.png

p19udqk3ohjsffpu.png

reklama
Hmmn taki złom za tą cenę... Sama głowica i apka chyba kosztują ;) aż strach pomyśleć ile by kosztował na lepszym tel xD

Do góry