reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Angelika

U mnie historia taka że okres się spóźnił nie wiem ze 3-4 dni...(mam dlugie cykle czasami za 2dni obsuwy sie zdarzały) wiec po powrocia zrobiłam najtańszy test z auchuan dla świętego spokoju taki za niecałe 3zł(ale wg opisu jest bardIej czuly niż te drozsze)
Nasiusiałam do kieliszka od syropu wyszła prawie niewidoczna druga kreseczka zawaliłam to na to że napewno resztki syropu byly w kieliszku bo przecież ironią losu byłoby zeby po 3 przytulankach w cyklu(i to przed terminem owu) zajsc...
Ale wracając nastepnego dnia do domu zakupiłam sobie kolejny najtanszy plus jakiś płytowy... I po wyniku z 2 kreseczkami na obu przestałam mieć watpliwości[emoji16][emoji16][emoji16] Byłam najszczesliwsza pod słońcem bo odkąd Lena się urodziła marzyłam o drugim dziecku!!
Mezusia powiadomiłam tak:

1486039144-aaaaaa.jpeg

reklama
A u nas dziś deszczowo....okropny dzień.
Zapomniałam że Emi ma dziś zdjęcia w szkole.Mam nadzieję że jakoś włosy ładnie ułoży bo ma krótkie ale pod tymi czapkami to zawsze potem jak Szopen po koncercie wygląda.Mundurek zawsze ma wyprasowany to tyle dobrze.
MamaT ja też wczoraj ananasa jadłam.
U mnie tradycyjnie pobudka na siku o 7 a potem o 7.30 pobudka.Ale nie narzekam.Wyspana jestem.
Emikaa oby Ci w końcu te plamienie się skończyło.
Aga85aga a co córce dolega?Co ma w nerkach?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Młoda od zawsze moczy się w nocy ma stwierdzoną wadę pęcherza tzw pęcherz nadreaktywny. W prawej nerce blizny po stanie zapalnym (do dziś nie wiem kiedy go przeszła podobno tak się zdarza.) narazić nerki zdrowe ale jak pęcherz się nie uspokoi to może być gorzej
Dlatego robimy to usg 2 razy w roku
Od 2 lat nie mogą obniżyć jej ciśnienia w pęcherzu.

Evelinia mi też tak lekarka mówiła.Też jestem migrenowcem.W ciąży biorę paracetamol z kofeiną i działa na mnie bo sam paracetamol to nie.
Adeline napewno będzie dobrze.Oby szybko minęły te trzy tygodnie.

Kurektyna napewno Ci ulżyło...wszystko dobrze z dzidzią.Masz leżęć w domu czy jutro wracasz do pracy?

@Adeline89 musi być dobrze!!! Dobrze że masz już to za sobą! Dziękuję że do nas piszesz bo ja osobiście (i napewno nie tylko ja) bardzo przejmuję sie Twoją historią i bardzo trzymam kciuki że wszystko się ułoży! Jesteś silną kobietą a my Matki dla naszych maleństw jesteśmy w stanie góry przenosić!!!
Malutka musi być silna dla mamusi!!![emoji8] Dzielne kobietki!!!
Czekam na wyniki razem z Wami!

@luska1979 do końca tygodnia odpoczywam nie mam wskazania do leżenia ale robię to dla siebie i malucha żeby odzyskać spokuj... musze tylko za godzinę po mlodą do przedszkola a potem słodkie lenistwo...

Aga85aga to trzymam kciuki by córce uspokoił sie ten pecherz.

U mnie nie było euforii po tym jak zrobiłam test.Naprawdę już nie byłam na etapie ciąży i bejbisów.Wszystkim powtarzałam że już więcej dzieci mieć nie będę.A tu taki psikus nie dość że zaszłam faktycznie bez wspomagaczy w ciążę od 1 razu i to na długo przed owulka więc nie wiem jak to się stało.Wpadka jak u nastolatki.Mąż to się smiał jak mu kazałam test kupić że znów panikuje ale ja czułam że mogę być w ciąży.Zrobiłam test i poszłam dalej dziewczyny ogarniać nawet nie czekałam na wynik testu i mąż tylko wyszedł z łazienki i mi powiedział że dziewczynki mi wykrakały bo ciągle mówiły że chcą jeszcze brata a ja się smiałam.Mąż się ucieszył bo jeszcze chcę miał mieć syna.

Uuufff babeczki, co za przeprawa przez setki postów. Poproszę o brawa, bo cholernie długo mi to zajęło, pewnie juz zdazylyscie o mnie zapomniec i zastanawiacie sie kim jestem. :D (licze po cichu, ze jednak nie)

@Adeline89 tulę Cie mocno i trzymam kciuki, zeby wszystko okazalo sie zlym snem.. Jestes silna i madra kobieta, masz wsparcie w mężu i pamietaj, ze my tez jestesmy z Toba!!

@Angelika:) wszystkiego najlepszego, duzo slonca na codzien. [emoji182]⚘
Co do testu ciazowego.. Zrobilam trzy dni po spodziewanej miesiaczce, w pracy. A ze pracuje z mezem i bylismy sami to pozwolilam sobie na takie emocje. Pierwszy test nie wyszedl. Wylądował w koszu. Po jakims czasie w tym koszu wyladowaly moje rece w poszukiwaniu testu. Tak mi nie dawalo to spokoju. Oczywiscie dwie kreski, dtuga bladziocha ale byla. Szok. Z mezem patrzylismy sie na siebie w milczeniu i z glupkowatym usmiechem przez dobre pare minut. Potem pojechałam do sklepu po kolejne trzy i wszedzie kreski. I taka sytuacja hehe.
Nie wiem jak wkleja sie zdjecia korzystajac z apki na telefonie. Ktos cos?

Witam @MoniaMo oraz inne nowe mamusie. Badzcie aktywne i nie chowajcie sie po krzakach! :D MoniaMo to tez moja pierwsza ciaza wiec podzielam twoje emocje. :)

Śmierdzi mi ryba pod nosem od paru dni po tym jak jadlam lososia.. dziwna sprawa. Zęby myje.

Czy któraś ma koszmary w nocy? No juz dwa dni pod rzad budze sie zaplakana w nocy, a w ciagu dnia raczej mam przyjemna atmosfere bez stresu..

Postaram sie byc teraz na bieżąco z wami i odpisywac na wasze posty. Piekne macie brzuszki! Moze i ja swojego spozywczaka wkleje. Marii mamy podobna figure. :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, moha dopiero w poniedzialek i to genetyczna.

Co sie dzieje z @dzag82 ??

reklama
Do góry