reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Melduję sie już spokojna!!!
Ufff...
Już jestem w domku lekarz mnie zbadał zrobił USG. Był przemiły wszystko wytłumaczył pytał czy napewno nie chcę nic więcej wiedzieć! Naprawdę wspaniały lekarz, młody wiec może jeszcze nie przesiakl rutyną...
Widziałam maluszka fikał sobie i wkładał raczkę do buźki, Nawet kciuka było widać!!! Pan doktor sprawdził: raczki nóżki na miejscu żołądek jest serduszko ładnie biło!!! Malec mierzy 6,4cm . Doktor chciał sprawdzić nawet przeziernosc ale zmienili mu sprzet bo lepszy się zepsuł i coś się zawiesił...Ale to nie istotne za tydzień sprawdzę!!!
Z łozyskiem też wszystko w porzadku(a o to najbardziej się bałam)
Plamienie prawdopodobnie z nadżerki(dziwne że do tej pory nikt nic mi o niej nie mówił) także nic groźnego...
Matka spanikowała, no ale cóż lepiej 10x sprawdzić i być spokojnym! Teraz jestem tak szczęśliwa że z moim maluszkiem wszystko w porzadku że schodzą emocje i ze szczęścia siedzę i ryczę!!!!!

reklama
Ja już po amniopunkcji własnie nie dawno wyszłam.Nie było źle, tylko dyskomfort troszkę,a później po było mi nie dobrze i słabo więc kazali mi leżeć. Mam teraz uważać i jeśli ból się pojawi bądź plamienia to może być poronienie i trzeba wtedy przyjechać do szpitala,ale mam nadzieję,że będzie dobrze. Za 3 tygodnie wyniki.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

W takim razie trzy tygodnie mega oszczedzania!!!Trzymamy kciuki✊✊✊ za światełko ku lepszemu! !

Melduję sie już spokojna!!!
Ufff...
Już jestem w domku lekarz mnie zbadał zrobił USG. Był przemiły wszystko wytłumaczył pytał czy napewno nie chcę nic więcej wiedzieć! Naprawdę wspaniały lekarz, młody wiec może jeszcze nie przesiakl rutyną...
Widziałam maluszka fikał sobie i wkładał raczkę do buźki, Nawet kciuka było widać!!! Pan doktor sprawdził: raczki nóżki na miejscu żołądek jest serduszko ładnie biło!!! Malec mierzy 6,4cm . Doktor chciał sprawdzić nawet przeziernosc ale zmienili mu sprzet bo lepszy się zepsuł i coś się zawiesił...Ale to nie istotne za tydzień sprawdzę!!!
Z łozyskiem też wszystko w porzadku(a o to najbardziej się bałam)
Plamienie prawdopodobnie z nadżerki(dziwne że do tej pory nikt nic mi o niej nie mówił) także nic groźnego...
Matka spanikowała, no ale cóż lepiej 10x sprawdzić i być spokojnym! Teraz jestem tak szczęśliwa że z moim maluszkiem wszystko w porzadku że schodzą emocje i ze szczęścia siedzę i ryczę!!!!!
Suuper
BOBO kawał byka.

A mnie cycki strasznie bolaly i koleżanka z pracy zaczęła się śmiać ze ja to w ciąży tak bolaly. No i zaczęłam się zastanawiać bo w poprzednich tez tak miałam no i wróciłam z pracy zrobiłam test a tam blada kreseczka pobiegłam do męża czy on tez ja widzi a on ze tak i nagle do niego doszło ze to test ciążowy jego mina bezcenna hehe

Przeglądałam właśnie zdjęcia na telefonie i aż się uśmiechnęłam jak przypomniałam sobie reakcje widząc ta druga kreskę. Pamiętam że wstałam do pracy a że test miałam z poprzedniego cyklu bo okres się spóźnial. To postanowiłam zrobić test na następny dzień po spodziewanej miesiączce. Myśląc "a ciekawe czy wyszło nam za pierwszym razem ?" smialam się z tego że to nie możliwe... A jak zobaczyłam ta bladziutka kreskę to stałam przez 2 min wryta że wzrokiem w test i wysłałam to zdjęcie mojemu bo był już w pracy "Czy ty też widzisz tu druga kreskę?" a on w szoku zadzwonił i powiedział "że no kreska jak ch**j" hehe [emoji23]
Byliśmy oboje w szoku niesamowitym.. tysiące myśli... zawał serca i radość...
Pobiegłam szybko do apteki w której myślami że zwymiotuje na środku tak strasznie mnie mulilo i krecilo się w głowie.. Pani w aptece powiedzialam w wielkim szoku "yyy chyba potrzrbuje test ciazowy a właściwie to z 4" następne testy zrobiłam już w pracy a każda kreska coraz wyrazniejsza .... [emoji173]

A jak było u Was bo chyba o tym nie rozmawiałyśmy [emoji2]
1486035756-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
:D to u mnie podobnie :D zrobiłam test na kilka dni przed spodziewanym okresem bo miałam iść z dziewczynami na drinka więc wolałam cuchac na zimne ;) tydzień później brak okresu już 2 dni więc test i jak się pojawiła ta druga kreska to trochę się nogi ugiely pode mna i wysłałam swojemu zdjęcie by mi powiedział że też widzi 2 kreski :D a potem jeszcze w następnych dnia 2 różne testy dla pewności :D

Wracając ze szpitala zaszłam do lidla. Kupiłam sobie leginsy i bluzke bo kurcze już nie mam w czym chodzic...
Dziewczyny musimy wyrażać przu takiej slizgawicy, bo naprawdę można sobie krzywdę zrobić!
Angelika wszystkiego najnaj w dniu urodzin[emoji8] Chetnie bym zjadła ten Twój sernik!!!

@MoniMo Witaj!!
Napisz nam coś o sobie i się rozgość[emoji2]

Co do mojej "przygody" z plamieniem moja siorka stwierdziła że maluszek bardzo lubi być podglądany więc dlatego mamusi takie rzeczy odstawia[emoji13] No ale mógł się wstrzymać przecież za 6 dni i tak bym zagladała co tam słychać[emoji2]

Dziewczyny jakie macie zdanie o detektorze tętna płodu. Bardzo bym chciała podsluchiwac maluszka ale czy myślicie że na pewno by to nie szkodzil?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam. Ale musisz troszkę się znać, bo czasami zamiast maluszka słuchasz siebie [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry