reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Angelika:) zaszkodzić nie zaszkodzi na pewno ale może zestresować. Bo maluszek może być źle ułożony i akurat nie znajdziesz tętna i będziesz się stresować. Też na początku nad nim myślałam ale zrezygnowałam. Zresztą niedługo maluchy będą dawały o sobie znać a to najlepsza oznaka że wszystko u nich dobrze :)

reklama
@Angelika:) to jest to samo urządzonko które ma położna lub ginekolog. To nie może zaszkodzić bo nie stosowali by tego w przychodniach i szpitalach. Jak dla mnie zbędny wydatek, bo jednak troche to kosztuje. Ale wiadomo każdy ma swoje zdanie :)
Tylko że ja to bym chyba codziennie słuchała i ciekawe czy tak częste używanie nie szkodzi. :)
Widziałam za 100zl używane to jeszcze nie tak źle.. zawsze mogę powiedzieć że chce jako prezent na urodziny [emoji23]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

@Angelika:) ha ha ha dobre ! popieram wypowiedz @Truskaweczka2017, że może wywołać wieele stresu jak maluszek nie będzie odpowiednio ułożony. Ale decyzja należy do Ciebie ;) Ja tylko moge poiedzieć z perspektywy 3ciej ciąży, że jakoś nigdy nie uważałam tego za potrzebny gadżet :) Wolę dopłacić i kupić laktator elektryczny z nasadką masującą bo u mnie zawsze nawał pokarmu jest problematyczny i konczy się antybiotykiem i wysoką gorączką

Witam,

Od pewno czasu aż wstyd się przyznać :oops: ale trochę podglądałam Wasze rozmowy i w końcu postanowiłam się przełamać i przywitać :)

Także jestem sierpnióweczką z terminem na 20 (11 tc). Jest to pierwsza ciąża więc trochę jestem i podekscytowana i przerażona jednocześnie :D
Witaj MoniMo ja też niedawno dołączyłam dziewczyny znają się jak łyse konie, próbuj się zaklimatyzować i nadrabiać bo piszą jak szalone pozdrawiam

Hej mamusie:)
kasia - strasznie mi przykro, wszystkiego dobrego na przyszłość!
Adeline89 - trzymam wciąż kciuki za Was dziewczyny! Odzywaj się koniecznie...
Angelika - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!!
kurektyna - mam nadzieję że wszystko ok, sprawdź co i jak i daj znać
marii19 - ale poszaleliście w Lidlu, zakupy na całego, chwal się zdobyczami na wątku wyprawkowym:yes:
luska1979 - no właśnie te włosy pod czapkami, Jaśko też ciągle z kukuryku, jak wstał to trochę chciałam ogarnąć jego czuprynę i zwilżyłam włosy, tylko wywołałam awanturę z rana:baffled: nienawidzi jak moczę mu włosy
MoniMo - witaj wśród Sierpniówek!
Kciuki za wizyty &&&&&

Ale się dziwnie dzisiaj czuję, od niepamiętnych czasów od rana jestem sama w domu, dzieciaki w przedszkolach i szkole, mąż w pracy, a w domu taka cisza...
nawet co nieco ogarnęłam...
Co do wspólnych wizyt to mój mąż jest niepocieszony, bo wprawdzie jedziemy razem ale on zostaje z dzieciakami.
Brzuszkiem też się nie chwalę bo póki co, nie wygląda jak ciążowy, a pod tym względem to mam za dużo kompleksów.

Konstantynow tak? kochana toż to rzut beretem [emoji2]
Mój jest z Konstantynowa i tam mój tesciu mieszka [emoji6]
więc myślę że na spacerek to na pewno się umówimy :) tym bardziej jak się do Łodzi przeprowadze :) Pójdziemy do zoo ! ;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też się zapisuje na wycieczkę do zoo z Wami :) :)

p19uflw1jarcljhd.png

@kurektyna lepiej dwa razy wiecej sprawdzic, niz raz za malo !! Moze jednak lepiej idz na l4 :-/ . Wez kochana gleboki oddech i postaraj sie uspokoic, na pewno jest wszystko dobrze !!!

@Adeline89 &&&&

Ja teraz jezdze do gina sama, mezo z Nel zostaje.

@Tyllkaaa kurcze co za bezmozgie typki, chyba faktycznie nikt im jeszcze sprawy nie zalozyl :-/ , dobrze ze nic Ci sie nie stalo :tak:

@Mahoniowa Ty tez :szok: , laski uwazajcie na siebie!! Dobrze, ze u nas temp na plusie i bez sniegu ;-)

@Angelika:) najlepszego kochana !!!
Ja w poprzedniej ciazy kupilam sobie stetoskop, na poczatku slyszalam odglosy pompowanej krwi, a kolo 30tc juz normalnie serduszko :-)

@MoniMo witamy :-)

@myycha u mnie od 16go , a widze ze laski w wiekszosi zadowolone z zakupow to i ja sie wybiore :p .

A dzis kupilam sobie dwie spodnice na lato, kazda za 0.99€ :-D
Moj brzunio obrosniety tluszczykiem, takze ja sie na razie nie pochwale :p

@AniaCk &&&&&& za wizyte :-)

Dobra ide uspac mojego malego potworka i robic buraczkowa ;-)

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

@angelika:)spełnienia marzeń tych dużych ogromnych i tych maleńkich, tyci tyci :)

Co do detektora to chyba i tak jeszcze za wcześnie, nie wiem czy dałoby rade cos wyczuć. Jednak to o wiele słabsze niż profesjonalne Usg.
No i częste korzystanie jednak niezalecane, raz na tydzień mysle ze max.
Ja dostałam w 1 ciąży i pare razy słuchałam, choć czasem ciezko wyłapać, No i jak mi wody odeszły i nie czułam małego to przed wyjazdem do szpitala słuchałam :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas akurat jeszcze nie było tej promocji Myycha.Ciuszki bejbikowe ostatnio były u nas w lipcu.
U mnie brzuszek urósł u góry. Coś mi się wydaje że ta ciąża też będzie wysoko ułożona jak moja pierwsza.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry