reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zuzzi generalnie pomysł fajny ale tak jak cina pisze dziecko tam długo nie poleży.
Pupui u nas tak z noskiem jest bo Szymek ulewa nosem, Oluś nie ma tego problemu?
Co do maty to my dostaliśmy od przyjaciółki taką zwykłą z tesco. Szymek się interesuje i tez jestem zwolenniczką podłogowego rozwoju.
Czy wiecie coś o plastrach z morfiną? M dostaje w szpitalu i źle się czuje po nich. Kręci mu się w głowie, jest senny i wymiotuje. Nie chcą mu odkleić jeszcze bo niby teraz tak podają silne p/bólowe i tyle. Dziewczyny które przechodziły ospę u dzieci, nie wiem czy u nad nie fałszywy alarm. W przedszkolu epidemia więc jak zobaczyłam u Marty kilka plamek na buzi i rękach to myślałam że to, ale nie gorączkuje, po dwóch dniach zniknęło i nie są surowicze tylko jakby od komara.

reklama
Zuzzi - rzeczywiście wygląda na dużą ta kołyska. To może być takie łóżeczko z kołyska.

Mój młody już tydzień chodzi ze mną całe dnie w chuscie...
W sumie świetnie mu się śpi, ale trochę się martwię czy to nie za dużo.
Tak czy inaczej jutro już wracamy więc będzie pewnie mniej noszony.

A co do m. Ja mam ta ze ciagle mam w głowie poczucie odpowiedzialności za dzieci i nawet jak ktoś inny się nimi zajmuje to moja psychika czuje że trzeba być uważnym i dostępnym w razie czego. Więc nawet jak mąż jest z dziećmi to ja jestem w ciągłej gotowości żeby pomóc w razie czego, co tak naprawdę strasznie męczy psychicznie. Bo ani nie odpoczywam ani się nie zajmuję.
Nie wiem czy też tak macie...

Lucere - mam identycznie.... i tak po paru chwilach ide zobaczyc czy wszystko ok.
Zuzzi - mam taką kołyskę - dla nas na styk..
Panikara - obstawiam że to skutki uboczne dużej dawki leku...

Lucere też tak mam. W środę pierwszy raz wychodzę bez młodego i wtedy dopiero będzie! To kolacja pożegnalna dla przyjaciółki która wyjeżdża do pracy do Anglii. Ciekawe czy dam radę być obecna duchem ze znajomymi [emoji16]
Szczerze powiedziawszy nie zależy mi żeby ta kołyska starczyła na dłużej. No chyba że będzie cudownie usypiać moje absorbujące dziecko [emoji16]
Blerka a jakie ma wymiary, bo jeszcze jej nie mamy w domu?

Lucere ja tez tam mam. Jak juz gdzies wyjde to biegiem wracam bo przeciez nikt nie dopilnuje wszystkiego tak jak ja

Zuzzi zmotywowalas mnie dzis swoim wpisem o cwiczeniach. Maly od rana byl marudny i nie zasnal o tej godzinie co zwylke na dluzsza drzemke i postanowilam ze jak jednak uda mi sie go ululac. No i zasnal okolo 15. Zrobilam obiad a ze nadal spal to pierwsze cwiczenia mam za soba. Tak sie wkrecilam ze mialo byc pol godziny na poczatek a wyszlo 1h10min. Mam nadzieje ze jutro wstane z lozka:-)

Hehe, czyli to normalne. Tak myślę że to też sprawia że tak narzekamy na mężczyzn. Bo on nie robi czegoś tak jak ja... a wcale nie musi ☺ nie jest tylko jedna prawidłowa możliwość zajęcia się dzieckiem. Ja próbuję odpuszczac i nie spieszyć się tak jak mąż jest z dziećmi ,choć to trudne.

Zuzzi - dobrze że wychodzisz sama. Raczej nie dasz rady być całą sobą ze znajomymi ale staraj się max wierzyć w to że bez ciebie sobie świetnie radzą a ty jak odpoczniesz psychicznie to z wielką radością wrócisz do młodego ☺

Lucere postaram się [emoji4] Z radością wracam do niego nawet po 15 minutach [emoji16] Generalnie zwykle jest na tyle bezproblemowy, że jeszcze nie miałam go dość [emoji13]

reklama
Niedługo w Lidlu fajne dresy dla dzieciaczków [emoji4] ImageUploadedByForum BabyBoom1445284045.284891.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1445284045.284891.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1445284045.284891.jpg
    44,2 KB · Wyświetleń: 45
Do góry