reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Apropo pogody to właśnie chciałam dziś Marcie ubrać czapkę a tu się okazuje że wszystkie małe :/ w efekcie poszła w nausznikach ;) jednak pora się wybrać na zakupy jesienno-zimowe. Mamy starszych dzieci też tak macie że po wakacjach absolutnie wszystko okazuje się małe ? Latem biegała w sukienkach i krótkich spodenkach i teraz jak trzeba zakładać długie to wszystko krótkie. Nie ma zmiłuj i w piątek skoczymy sobie na babskie zakupy :) zresztą Szymek też rośnie jak na drożdżach a znając moją słabość to pewnie też coś kupię ;)

reklama
Blerka trafiony zatopiony[emoji14]

Panikara u nas tez wszystki przymale. Pomalu tez bede musiala Maji ciuchy pokupowac ale narazie u nas jeszcze cieplo wiec chodzi jeszcze w letnich

A u nas zimno jakoś.. Pewnie ze 20 st tylko :p

Cinamona - nie wiem czy coś da się poradzić na to budzenie Maji.. A nie budzi się ze względu na Hugo? On marudzi i ona słyszy?
U nas Alicja czasem się budzi jak młody pojekuje..
Moja córka tez czasem się budzi przed 7, a czasem pospi do 8. Tylko ona rok młodsza od Maji.
A powiedz mi proszę gdzie najtaniej teraz nocleg znaleźć w okolicy Malagi? Myślałam o marbelli ale to ponoć jakieś ekskluzywne miasteczko..

Cinamona u mnie nigdy nic nie dzialalo na dluzsze spanie.. czy szli spac o 19 czy 21 to budzili sie 6-7..
Przy zmianie czasu nic sie nie smieni bo nadal bedzoesz kladla o godz o ktorej kladzoesz a ona potrzebuje dana ilosc godzin. Ja bym jedynie probowala klasc wczesniej zeby chociaz wieczorem miec chwile dla siebie.
Niestety przy malych dzieciach trzeba nauczyc sie wstawac rano.
Mi dopiero teraz starszako potrafia troszke dlizej pospac ale to tez bez rewelacji bo zawsze ktorys znich wstaje max o 8.. a wwekend mimo ze moga pospac to przed 7 pptrafia wstac ah.

Przyszla do mnie health visotor bez zapowiedzi ... chciala zrobic 6weeks check..ale akurat Wlicja zasnela na swoja dluga drzemke kiedy to ja robie obiad itd.. i Emis akurat tez spal wiec powiedzialam ze nie teraz haha.. chciala przyjsc popoludnu ale Alex ma basen.. hehe wiec przyjedzie do mnie na 9.30 w piatek ;)

Ja juz mam obiadek z obony i posprzatane. Tylko ppdlogi do umycia ale znpwu emil nie spi a przy nim to ciezko.

Takze moge chwile odpoaczac ;)
Codziennie jakby szybciej sie ze wszystkim wyrabiam ;)

Co prawda dopiero zjadlam sniadanie..ale chociaz zjadlam haha.

Emilek juz wstal z drzemki o 11.30 teraz do wieczora musi wytrzymac.

Ja sie zastanawiam skad te dzieci tyle energii maja ? Ja tez chce !

Ostatnio sie smialam ze w koncu ktos wymysli ladowarki dla mam.. jakbym tylo mogla sie pod prad podlaczyc i naladowac na full baterie.. choc dzis mimo zlej nocy (pierwsza pobudka po półtorej godz..reszta juz nie liczylam) mam duzo energi takze nie jest zle ;);)

Ide sie kawki napic a co ;)

Cina mowisz 25 st ? U nas ostatnio rano 2 st byly!.

A i nie wiem czy wczoraj pisalam Ala dzielna na usg ;) sie tylko rozgladala i wsio oki z jej bioderkami ;)

Burmistrz Marbelli Julian Muñoz poszedł siedzieć za przekręty i malwersacje. Ale jego dziewczyna, słynna piosenkarka Isabel Pantoja była mu wierna :-) :-) :-) trąbili o tym chyba ze 2 lata w ES, zawsze mi sie chce śmiać z ich kronik życia sławnych ludzi...
A noclegi bukowaliśmy przez portale internetowe w zeszłym roku, było ok.

Cinamona, a persjany masz na maksa opuszczone? Czy zostawiasz jej trochę światła? Moim w dłuższym spaniu pomagało całkowite zaciemnienie pokoju. Eliminacja drzemki wyciągu dnia u nas wpływała tylko na szybsze zasypianie wieczorem, ale juz nie na pobudki. Raczej późniejsze pójście spać, chociaż to nie zawsze...
A do zmiany czasu trzeba sie bedzie przestawić. Pociesze cię, ze my będziemy wstawać o 5...

Blerka, my poszliśmy jak wczoraj. A dziś wiatr straszny. Ubrałam go w body z długim, pajaca, kombinezon taki cieńszy (miś z HM) i letnia czapkę i szalik/chustke i kaptur. Przykrylam jeszcze kocem do połowy. Wczoraj jeździł niedopiety a dziś jeszcze przykrylam ta osłonka od wózka, zeby mu nie wiało. Jutro zmienię 'tapicerkę' w wózku na polarowa to bedzie mu mniej wiało i cieplej.
Btw- smarujecie czymś buziaki?

Co do ubrań, to na szczescie chłopcy mojego brata tez rosną, wiec głownie spodnie i buty musze dokupowac. Kurtki poki co mamy. I tylko dla starszego, chociaż średni juz zaczyna marudzić ze nie dostaje nowych tylko dla niego ubranek. A ze wszystkich on najbardziej sie stroi. Czasem stoi godzinami przed lustrem i moczy sobie włoski robiąc 'fryzurę' hahaha.
Najgorsze sa te buty...

Lunera wy w uk mieszkacie prawda ?
Ja buty kupuje w clarksie jak sa przeceny przeważnie. Kupuje sandaly buty szkolne i na codzien..choc teraz do szkoly nosza jakie chce i z reguly wychodza mnie 4pary na glowe( bo jeszcze do szkoly na sport) na rok. Kupuje takie co na palcach maja gume i skurzane ;)
Moj Viki tez strojnis !
Alex ubiera sie w to co pierwsze a Viki przeglada kazda bluzeczke hahaha.

Ha akurat ciuchow mam za duzo dla nich ! Pelne szafy az sie nie miesci.. ja jak sa na rynku uzywki na ich wiek to kupuje za grosze ;)

Blerka wlasnie i przepis !

Ancikowa zdrowka i daj znac po.

Kto ma ochote na kawkr latte zrobionej z inki ? Haha ; )

Załączniki

• 1444217503107.jpg
    1444217503107.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Lunera Pantoja tez teraz jest e wiezieniu za to samo co jej ex[emoji12]
Tak wlasnie myslalam ze nie da sie nic zrobic z tym jej wstawaniem. Nie wiem czemu jej sie tak poprzestawialo, kiedys spala do ok 8.

Lucere mysle ze w Marbelli mozna znalezc tez jakis w miare ekonomiczny nocleg. Poszukaj na stonach bookingowych. Zreszta teraz juz po wysokim sezonie to powinno byc ciut taniej niz latem.

Mlody zasnal. Ciekawe ile pospi. Zaraz ide uspac Maje i moze uda sie nam zjesc obiad w spokoju

Akkuku mmm[emoji3]

Do góry