reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Panikara, ja bym sciemniala i juz. Kogo taki maluch moze zarazic? Nic nie dotknie, na nikogo nie kichnie... Ledwo noworodkiem byl przeciez.

Chilling, u nas sie odbija w roznych pozycjach, nie tylko na ramieniu. Problem w tym, ze jak na ramie go biore to buch i kupa :-) a odbija mu sie slicznie tez na brzuszku, wiec w nocy go nie podnosze w ogole tylko przekrecam na brzuch, odbija i idzie spac dalej. No i ja lubie mu zmieniac pozycje, takie widzenie z roznych pozycji stymuluje rozwoj malucha. Doradzaja tez zmiane miejsca lozeczka raz na jakis czas, zeby mial inny widok. Nie wspominajac o przewijaku, chociaz tutaj rzadko mi sie udaje na zmiane go przewijac.

Akuku, zawstydzilas mnie tym postem o Alexie. Bo ja tez sie boje dawac malucha jak Anciikowa, a ostatnio gonie meza, ze im nic robic nie daje i nie buduja w sobie poczucia kompetencji. A ty masz takie zaufanie do niego, to swietna szkola dla jego pwenosci siebie.
U nas z pomocy przy malym to starszy chetnie by go podniosl. Moze jak go w cos zawine, tylko nie mam twardego rozka... A sredniak znalazl sobioe rytual, ktory pomaga mu bardzo sie w tym wszystkim odnalezc, bo strasznie jest sfrustrowany tymi wszystkimi zmianami. U niego nie tylko przeciez mlodszy brat, ale tez starszy zniknal z przedszkola (tam jest jedna grupa dla wszystkich dzieci), a u niego nic wyjatkowego sie nie zadzialo. A chcialby cos nowego, ostatnio nawet jak bluze dostal (uzywana), w ktorej nie chodzil starszak to super dumny byl i szczesliwy.
Wiec on teraz codziennie ze mna kapie malucha. I strasznie sie to obu podoba:-):-):-)

reklama
Anciikowa,
to jak Leon od 18 do 12 spi i jeszcze drzemka w miedzyczasie, to ty dziecka nie masz, hahaha!!! Moj sredniak byl takim mistrzem na wakacjach u tesciow, potrafil od 21 do 11 spac (z przerwami na karmienie). Ale w ES dzien zaczyna sie od 9 a nie od 6/7 jak u nas :-(
A serio, dodzwonilas sie, przyjmie was?

Lunera to miła odmiana, jego starszy brat nie spał prawie wcale ;) za to te chwile aktywności są bardzo intensywne, Leon nie ma czasu na radość, wstaje i od razu jest marudny aż znowu nie uśnie, rzuci tylko kilka szybkich uśmiechów i tyle. Ale nie narzekam ;)

Nie dodzwonilam sie jeszcze, ale próbuję cały czas! Kolejny pomiar 20 minut temu pokazał 39,0 stopni :(

Hugo dzisiaj pobil rekord i pierwsze spanie mial 5.45 godziny ale za to pozniej srednio co 1,20 godz sie budzil. Moze nie do konca budzil ale pomrukiwal wiec spac nie moglam. Wtedy zazwyczaj daje mu cyca ale musze sprobowac tak jak wy, nie dawac tylko potulic czy zmienic pozycje.
Hugo ma dzisiaj super ranek. Jest odkladalny[emoji3] i to na dlugo[emoji3]
Wrocilismy z przedszkola i najpierw lezal w lozeczku az zasnal a ja sie w spokoju pakowalam. A teraz siedzimy sobie na tarasie, hugo w bujaczku i gada do mnie[emoji3] a ja pije herbatke i jem ciasteczka.
Ale juz sie zaczyna wkurzac...

Anciikowa zdrowka dla mlodego

Dodzwoniłam się do szpitala i...oczywiście akurat teraz kiedy potrzebuję doktorka pierwszy raz od kilku lat to on jest na trzytygodniowym urlopie! :( idziemy więc na nfz do byle jakiego lekarza byleby osłuchała małego i sprawdziła co jest. O 13 15 wizyta, dam znać po.

Anciikowa, kciuki!
Cinamona, no nie, i jeszcze ciasteczka??? Na tarasie??? A ja sie zastanawiam czy juz grubsza czapkę ubrać dzisiaj! Zaraz sprawdzę na balkonie, bo niby słońce jest ale zimno jak ch....
Super, ze Hugo ma taki dobry dzien! Powodzenia w pakowaniu! Może tym razem bedzie lepiej u teściów, zajmą sie Maja czy ponoszą małego a ty odpoczniesz...

Ancikowa kciuki za Leona, zdrówka!
U nas jak się dzwoni do przychodni to pytają czy dziecko chore czy zdrowe i jest osobne wejście i gabinet.
Mieliście już szczepienia dzieci? Mój mały kicha to znaczy że nie może mieć szczepienia tak? Mieliśmy zgłosić się po 6 tygodniach,ale w takim przypadku nie ma sensu bo chyba nie trzeba ich informować co nie?

Ancikowa - zdrowia dla Młodego!
Lunera - nie mam pojecia jak Leona na spacer ubrać! Help... u nas tak samo jak u Ciebie!
Cina - weźźźź! zazdrocha na maksa!

My wypracowaliśmy drzemkę taką do południa... teraz musimy wypracować popołudniową :)

reklama
Hugo pospal kolejne 25 min. Mam nadzieje ze ok 13-14 zasnie juz na dluzej.

Nie bede was wkurzac i mowic ile u nas stopni[emoji12]

Lilija ja Hugo powinnam juz zaszczepic. Tutaj pierwsze szczepienie w 2 miesiacy zycia. Hugo 29.09 skonczyl 2 miechy ale jeszcze nie zaszczepilam bo mial to zapalenie oskrzeli. Jak wroce od tesciow to zobacze jak sie bedzie czul i wtedy moze go zaszczepie... Mam nadzieje ze przez ten czas znowu czegos nie zlapie

Blerka powodzenia z drzemka.

Mamy starszakow.
Macie jakis pomysl co zrobic zeby Maja spala mi ciut dluzej rano??? Dzisiaj pobudka 6.45!!![emoji36] do lozka idzie wieczorem oj 21 i ok 21.30 juz spi. W dzien ma drzemke ok 14 i spi srednio 1,5h. Juz sama nie wiem co robic i czy da sie cos z tym zrobic. Zastanawiam sie czy zrezygnowac z tej jej drzemki ale i ona tego jeszcze potrzebuje i mi tez to pasuje. A przeciez nie mam gwaranchi ze dzieki temu dluzej pospi rano.
Od listopada bedzie chodzila do przedsxkola na 7 godzin i bedzie tam spala. Dzieci ida tam spac ok 13 i spi ok 1-1,5 godz. Wiec ok 14.30 juz wstaja. Moze to cos pomoze, bo jak bedzie sie budzic z drzemki godzine wczesniej niz w domu, bedzie wieczorem bardziej zmeczona i moze dluzej pospi z rana. Kurcze nie wiem juz sama, ale mam dosc tego jej rannego budzenia sie.
Juz sie boje zmiany czasu na zimowy. Czyli jak teraz budzi sie ok 7 to po zmianie czasu bedzie o 6??!![emoji33]

Ostatnia edycja:
Do góry