reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

W koncu udalo mi sie na zdjeciu zlapac jak Alicja sie usmiecha ;) dzis wydala tez pierwszy dzwiczny usmiech. Smutno mi tylko ze ja nie mam w ciagu dnia nawet chwili dla niej osobno ;(
bo jak emis ma drzemke to ona tez spi..a wieczorem to on marudzi na brzuszek ;(
A ten czas tak szybko leci..moja doba za krotka!

Załączniki

• 1444217848781.jpg
    1444217848781.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Zdjęcia nie dam bo nie odda smaku i aromatu i zapachu i w ogóle...

PRZEPIS:
Składniki:
1. 180 g gorzkiej czekolady
2.180 g masła
3 . 4 jajka
4. 150 g cukru (ja daje mniej )

Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 180. Czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuścić masło. Jajka zmiksować z cukrem. Wymieszac... Wstawic do piekarnika na 25 minut. Wyjąć. Szamać :-)

Akuku urocza!!! Fajnie, że Twój Alex tak pomaga. A kawusia mniam...

Blerka zdjęcie i przepis poproszę :) Ja małą ubrałam w body na długi, śpiochy bawełniane, czapkę bawełnianą i ciepły sweterko-polarek z luźnym kapturkiem, do tego kocyk i ta osłonka od wiatru na wózek i chyba było jej trochę za ciepło, a;le u nas zimny chów.

Cina zazdroszczę i temperatury i chwili na tarasie. Oby u teściów nie było tak źle.

A ja dziś przeżyłam chwilę grozy przy obcinaniu paznokietków małej, ruszyła rączką i lekko ją zacięłam, masakra, przez chwilę nie wiedziałam co zrobić, ale udało się ją uspokoić i ogólnie nic jej nie jest.
Wkurza mnie powoli ,moja matka, ciągle pyta czy mała ma już stałe\pory jedzenia, czy nadal tak często wisi na cycku, czy już jej podaję herbatki i soczki, kiedy wprowadzam zupki i dlaczego tak późno chcę i w ogóle mam wrażenie, że wg. niej wszystko robię źle :(

Lunera, też czytałam o tej zmianie łóżeczka, chociaż sama jeszcze nie stosowałam. A czy bez noszenia na ramieniu też robi kupke w tych godzinach? U nas młody bardzo lubi takie noszenie i zauważyliśmy, że jak męczy go brzuszek to tylko tak można go uspokoić.
Lucalew, u nas w przychodni też mają takie podejście.
Lilija, mój też zakatarzony i powiedziałam pediatrze, że na szczepienie przyjdę jak będę uważała, że się nadaje i nie było z jej strony sprzeciwu.
Zuzagk, mojego jak lekarka ostatnio zobaczyła to powiedziała, że grubas :)
A mój młody dzisiaj marudzi, zauważyłam, że on taki sie robi przy brzydkiej pogodzie.
Akuku, zazdroszczę kawy, wygląda profesjonalnie :)

Zuza zacny ten Twój Filip :) Szymka na 6 tyg nie ważyłam bo mam przez ten katar przesunięte szczepienie, ale mogę po Marcie powiedzieć że urodzona 3500 a po 6tyg 4950 (obkuta jestem bo niedawno zerkałam w książeczkę).

Gabriel urodzony 2800, w 7tyg3dni 5kg :)
Przed szczepieniem znowu go zważą to znowu zobaczymy :)
Więc zuzagk chyba podobnie nam się chowają :) mogę zapytać -mm czy kp?

Ostatnia edycja:
cina - dzieki. No wlasnie wiem że po sezonie wiec sie ciesze że troche spokojniej bedzie. Szkoda że bedziecie u teściów bo bym was odwiedziła choć na herbate :) i poznała Hugito i Maję :)
szukam na booking. com takze cos napewno wyhaczę.

akuku - no też podziwiam że dajesz sobie rade z tą Twoją gromadką :)

młody śpi, matka pracuje.. mam prace zdalną ktorej nie przerwałam (bo to umowa-zlec) i zawsze na poczatku miesiaca musze wyłuskać kilkanaści godzin na to..

reklama
Do góry