reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja mialam strasznie zabiegany ranek. Mloda ma powiekszony wezel chlonny juz gdzies od dwoch tygodni i bylam z nia u lekarza. Zrobili jej przeswietlenie a jutro rano ma usg. No i pediatra zrobila Hugo bilans na dwa miesiace. Wspomnialma o tym zapaleniu oskrzeli co mial i osluchala go i mowi ze dalej ma oskrzela zajete. Nosz k...a, bylam u naszego pediatry prywatnie we wtorek i mowil ze juz czysto a ta dzisiaj mowi ze nie.
Juz sama nie wiem komu wierzyc... Jednak w razie w dalej bede dawala inhalacje w sprayu i we wtorek na wizyte znowu.
Mam juz dosc, jak nie z jednym to drugim po lekarzach chodze albo z dwoma naraz.
I do tego o 19 rodzice maja lot powrotny. Smutno mi bardzo...

reklama
U mnie tez ciagle cos. Jak nie jedno chore to drugie. Jedno sie wyleczy drugie zarazi i tak w kółko. A ja się wkurzam bo się martwię. .nawet nie chce mi się pisać. .
U małej dziś dojrzałam maly pęcherzyk przezroczysty na górnej powiece tuż pod rzesami i nie wiem co to jest:-:)-(

Cinamona - współczuję :-\ wszystko się zwalilo na Ciebie na raz.. Szkoda że rodzice nie mogą zostać dłużej. Hugo najlepiej by skontrolować jeszcze u jednego lekarza, ale gdzie tu logika żeby dziecko musiało osłuchać 3 lekarzy żeby była pewność czy zdrowy juz czy nie..

Beata - nie mam pojęcia co to może być...

Lucere we wtorek osucha go inny lekarz. Ta sama pediatra co dzisiaj byla na ip. Musze z nia we wtorek omowic wyniki Maji wiec od razu Huga obejrzy i nie bede musialamz nim latac innego dnia bo juz mam dosc. A do tego w przyszly czwartek jedziemy na 10 dni do tesciow i chcialabym miec jasna sytuacje co do zdrowia dziexi

Cinamona, Beatko współczuję dziewczyny i zdrówka życzę. U nas cały czas katar i charczenie ale temperatury nie ma. Nic jutro idziemy na ważenie to powiem żeby go zbadala.

Lucalew kciuki za wage Michalka

Cina zdrowka dla maluchow. Oj wkurzyc sie mozna z tymi lekarzami. I badz tu madry kogo sluchac

Beata nie wiem czy to napewno to samo ale moj maly tez mial taki malutki pecherzyk. Nie wiem co to ale nic z tym nie robilam i samo zniknelo po 1 lub 2 dniach. Wiecej sie nie pojawilo

Zuzi cos ciekawego kupilas w lidlu?

Marand, tylko piżamę rozpinaną, która nada się do karmienia za 49.90. Bardzo ładna. W ofercie były dziś skórzane botki, ale tak jak wtedy jak były torebki witchen, było po wszystkim w 15 minut od otwarcia [emoji4]
Kurde miała dzwonić położna i powiedzieć kiedy możemy przyjść na ważenie i się nie odezwała [emoji57] Jestem strasznie ciekawa ile waży Olek. Mąż twierdzi, że dużo urósł, ale ja tego nie widzę [emoji12]
Zdrówka dla wszystkich chorowitków [emoji8][emoji8][emoji8]

Zuzzi,
ja tez jestem ciekawa, ile wazy moj maluch!!! Az sie z nim zwazylam na naszej wadze w tym tygodniu. Ciekawe czy sie sprawdzi, w poiedzialek mamy wizyte.

Bioderka ok, jupi!!! Za 2 mce kontrola, mamy ukladac sie w pozycje zabki i odwodzic nozki przy zmianie pieluchy. Dzięki za kciuki :-):-):-)

Luca,
ja u gina bylam sama, bo wizyta po poludniu i m dal rade wrocic. Ale tak to bym z nim jechala, bo co zrobic. Najwyzej smoka mu dasz na czas badania. i w razie czego zapisz sobie pytania, ktore chcesz zadac, zeby pokazac lekarzowi jakby mlody bardzo krzyczal. Ja tak robie na wizyty u pediatry, pomaga.
Zdrowka dla Michałka!

Lucere,
to wspaniale, co zrobilas dla kolezanki :-)

Zuzzi,
dobrze, ze nie bylo tam zadnych dziennikarzy, hahaha. No i chyba nie zmienialas pieluchy, co?

Cinamona,
zdrowka dla maluchow. Dobrze, ze sprawdzasz ten wezel.
Ja zawsze staram sie chodzic do tego samego lekarza. Czasem, jak wzywam do domu, to ona niestety nie ma wizyt domowych i wtedy jakos mam wrazenie, ze tez mam metlik w glowie. Kiedys na takiej wizycie strasznie nas przestraszyla lekarka zapaleniem pluc, wyslala na cito na rtg, a nasza pediatra odradzila, bo w pierwszej dobie i tak nic nie wyjdzie na zdjeciu... Dobrze, ze moge do niej dzwonic jak mam watpliwosci.
Tez lubie, jak mama nas odwiedza.

Beatka,
dla was tez zdrowka. Nie mielismy nigdy nic na powiece...

W sobotę w Lidlu mają być kurtki :-)

reklama
Ja jutro idę żeby Szymka osłuchała bo katarek ma i troszkę kaszle. Niewiele bo może raz na 3h ale zawsze. Jeszcze dziś ciocia m mówiła że ona trafiła do szpitala z 6tyg dzieckiem które też tylko kaszlało bez gorączki i to było zapalenie płuc! Ja strasznie przeżywam te dolegliwości dzieci i zawsze się martwię na zapas.

Do góry