reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Hej :-) . Chyba sezon grypy bo mój też kaszel ma i charczy.

Co do Lidla, to 5 będą body i ubranka ;-)

Ile wasze maluchy ważą?

Lilija - mój 6 tyg skarb juz ponad 5, 5 kg :-) tydzień temu miał 5,5.

Co do piżam to ja śpię juz w swojej :-) w nocy podnoszę bluzkę do góry i tak karmie. Nie lubię tych koszul do karmienia a nie chciałam specjalnie jakiejś kolejnej kupować..

Właśnie mamy przerwę na karmienie i kupkę :-) dzień dobry

Wlasnie sie karmimy :-)

Moj skarb 6 tygodni wazy 5020! Cudny ciężar chociaż rączki od noszenia już zaczynaja bolec!

Dzisiaj zaliczyliśmy pierwsze bzykanko (przepraszam za prywatę) i było nawet niezle... Heh... Jak było u Was jeśli można spytać?

Dzisiaj urządzam przyjęcie dla mojej starszej... ;-) po posprzątaniu całego domu wszystko mnie boli... Nie wiem czy dam rade dzisiaj dłużej z gośćmi posiedzieć...

Cina,
Wiem co znaczy tęsknota za rodzina. Ja moich rodziców widziałam ostatnio "ma żywo" w kwietniu. Lecę do pl w listopadzie w odwiedziny a w lutym wracamy na stałe tylko musimy domek skończyć. (Kuchnia, salon i pokoj dzieci nam został).

Eh chyba kupie gotowy tort... Nie mam siły dzisiaj piec. Muszę tez pomysleć o jakiś dobrych i łatwych przystawkach.. Moze macie jakieś pomysły?

Hej,
Moje klopsidło w wieku 7 tyg ważyła 5510 :) tydzień temu jak szczepienie było.
Wczoraj panna zasnęła o 19.30! Potem o 24 się obudziła, następnie 2.30, z bolącym od gazów brzuszkiem i teraz. Na szczęście szybko odpływa.
A dzisiaj się rozpieszczam, robię hybrydę na paznokciach. Pierwszy raz w życiu coś takiego będę miała :) W tym czasie dzieckiem zajmie się moja mama. Pozwolę sobie się pochwalić efektem :)

Cześć kochane z rana!

Kasietta oczywiście pokaż nam pazurki ☺ Ja hybryda nosiłam w ciąży. Jest bardzo fajna. Mię znowu będę robić. Moja babeczka przyjeżdża do domu.

Amor zazdroszczę bzykanka ; )
W środę skończył mi sue polog i id trzech dni nie plamilam, wiec myślałam, że się rzuciły na siebie. I co? Usnelam. .. A od wczoraj znowu plamie cholercia. Dziś nasza 5 rocznica i z przytulanka chyba znowu nici.

Lucere ja w ogole nie używam q domu koszul. Śpię w pizamie a ba górę zakładam koszulkę na ramiączkach i wtedy mam łatwy dostęp.

Z rocznicowego obiadu tez nic nie wyszlo. Józio jeszcze kaszle, wiec nie zabieramy Go w publiczne miejsca. W końcu nie mamy dla siebie prezentów. Pomyślimy o tym później (no ja będę miała kupony). Za to M przyznał mi się, że zamówił tort. Ja tez! Hahaha Usmielismy się, będzie słodko u nas. A jutro przyjedza moja mama i brat ☺

Hej!

Kasietta - ja też dziś na hybrydę i też pierwszy raz :p w niedziele chrzciny, na których jestem chrzestną więc można poszaleć.
Cina- z dziećmi sobie na pewno sama super poradzisz :) ściskam!
Lilija - Vinci waży 5,700 ma 8 tygodni
Zuzzi - super piżamka! ja nie lubie... śpię w podkoszulce i męskich bokserkach :p
Amor - gratuluję powrotu do aktywności fizycznej :p my jeszcze nie...
Akuku - super, że z M. lepiej!
Lunera- trzymałam kciuki za Diego!
Luca - jak tam Michaś?

My walczymy o ustalenie rytmu dnia. Udaje nam się (po długiej walce) zasnąć na 2-3 godzinną drzemkę w ciągu dnia...:)
Brzuch jakby ciut lepiej (tfu tfu tfu tfuuuu)
Leon guga i śmieje się jak szalony :D
Największą radość sprawia mu próba umycia przeze mnie trzech podbródków. Chichocze i dociska brode do klatki żeby było mi trudniej.
Czasami łapie mnie baby blues...ale...jakoś do przodu.
W niedziele te chrzciny i mam stresa jak cholera. Będzie dużo ludzi. Ja jako ta chrzestna... Leon w kościele z Tatem. Większość rodziny m. zobaczy Leona po raz pierwszy więc się na NIego rzucą... a ja nie chce żeby Go dotykało i nosiło 40 osób.
biorę nosidło i na przyjeciu się po prostu obwiążę.

Cina,
Tule :-)

Amor,
Roladki - placki tortilla, serek kremowy typu filadelfia i łosoś wędzony, zawijasz, wpinasz wykalaczki i kroisz. Pomysł od Zuzzi na mój baby shower :-)
Do tego miałam paluchy grassini i sosy: guacamole (avocado z cebulką, limonka i trochę tabasco) oraz czosnkowy (kilka łyżek jogurtu greckiego, majonezu i 1-2 zabki czosnku przez praskę, włożyć do lodówki, zeby zgęstniał). voila!

reklama
Blerka kupilas to nosidlo? I jak?
Ja wczoraj wieczorem zalozylam po 2 tygodniowej przerwie bo jak mama byla to ona nosila duzo Hugo. Zalozylam zeby wykapac Maje i Hugo w nim przysnal wiec go kapiel ominęła.

Hugo chyba dzisiaj zrobi mega kupe. Od tygodnia nie robil a dzisiaj sadzi smierdzace baki wiec pewnie pojdzie kupa. Jesli nie zrobi przed wyjsciem z domu to musze wziasc ciuchy na przebranie dla niego bo ide z Maja za badanie usg tego wezla chlonnego na szyji.

Do góry