reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Ja w nocy zmieniam bo boję się że przemoknie i u nas pieluchy zawsze pełne siuskow. A ja dzisiaj jestem wyspana bo mały spał w sumie do teraz z dwoma kamieniami co prawda o ok 3 i 6 ale tylko dałam cycka i dalej spalismy
Obudzil się przewinelam go i się cyckujemy w łóżku i mam nadzieję że pośpi a ja będę mogła wstać i się ogarnąć :-)

Ledwo się pochwaliłam na forum, że Aleks nie ma ciemieniuchy i co? Dziś już ma. Tzn chyba, bo oceniam na podstawie zdjęć z netu. Wczoraj zobaczyłam odrobinę suchej skóry więc zastosowałam babycap spray na ciemieniuche. Dziś rano okazało się, że dostał od tego wysypki. Jak już tak oglądałam tą głowę to zauważyłam z tyłu suchą i na dodatek szorstką skórę więc muszę chyba kupić jakiś inny środek...
Aleks w nocy ostatnio nie robi kupek za to siku jak najbardziej. Jak nie płacze to nie zmieniam mu pieluchy.
Borysiątko trzymam mocno & & & &
Suwina trądzik trzeba przeczekać niestety. Powinien zejść do 3mż.
Wczoraj zabrałam męża na randkę do restauracji (oczywiście z młodym) z okazji dnia chłopaka i wykorzystałam pomysł z kuponami (dzięki [emoji16]). Chłopak był zachwycony [emoji13]

I ja usnęłam z małym na 1,5 godz, teraz w ciągu dnia zasypia jak położę się obok i np przutulę się do niego noskiem, usypianie trwa mniej niż 5 minut ale często padam razem z nim a miałam sprzątać i pranie czeka..

Borysiątko kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy, która ciągnie się za Wami tyle czasu

Ja w nocy też nie przebieram nawet jak słyszę że kupa poszła, jak mu przeszkadza to sam się budzi a poza tym kupa idzie zawsze nad ranek. My z reguły w nocy karmimy się 3 razy ale Tymi się budzi, ssie pierś i przy niej usypia więc szkoda mi go budzić bo zamiast spania będzie czuwanie

Dziewczyny za 4 tygodnie mam wesele i nie mam pojęcia ile mleka ściągać i kiedy zacząć. Tymek zostanie z moimi rodzicami prawie dwa dni bo wybieramy się też na poprawiny, fakt że to 10 minut drogi samochodem i zapewne pojadę karmić na noc ale i tak sporo muszę zostawić żeby nie jeździć w kółko. Teraz zjada tak ok 100 ale rzadko kiedy uda mi się ściągnąć tyle za jednym razem więc czeka mnie mega wyzwanie

Ewelina oby trądzik zniknął już na dobre :-)

Martuszka to ściągaj po malu i zamrażaj. Ja też tyle nie ściągam na raz zadko kiedy 90 ml najczęściej 60 ml. I ten patent z zasypianiem u nas też czasem działa z tym że u nas jeszcze smoczek :-)

Borysiatko kciuki na dzis. Ja jak nie ma kupy to dopiero nad ranem zmieniam pieluche. Tak kolo 6 bo wtedy juz sie strasznie prezy i sam wybudza no i wtedy jest juz mocno zasikana. A tak nie ruszam bo potem gorzej zasypia

Beata super ze po szczepieniu w porzadku oby tak dalej

Martuszka z odciaganiem to nie pomoge bo sie nie znam. Ja laktatorem jestem w stanie moze 20ml sciagnac. Juz lepiej rekoma mi idzie bo jak ktorej nocy mialam mocno przepelniona piers to 50 ml sciagnelam. Poza tym nie robie tego bo moj maly nie toleruje butli wiec tak go nie zostawie.

Akuku dzieki za potwierdzenie mojej teorii:-) wczoraj juz mu smarowalam w dzien ale tak sie zastanawiam czy to ma sens. Skoro piszesz ze tak to poprobuje przez tydzien.

Maly wczoraj mial dzien marudki. Za to w nocy pospal jak nigdy bo ciagiem 5h. W nocy 2 karmienia jedno co prawda godzinne ale stalismy o 10.30. Noc by byla swietna gdyby nie starszak tym razem. Najpierw nie chcial zasnac u siebie wiec kolo 22 przyszedl do mnie do lozka gdzie przed noca karmilam malego. Usnal u mnie wiec go przenioslam do jego lozka. Okolo 1 znow przywedrowal do nas z placzem po czym zsikal sie na nasze lozko. No i wtedy zaczelo sie przdbieranie wszystkiego. Takze noc z przygodami
Do tego Radus ma katar a w zasadzie zatkamy nosek wiec robi sie nieciekawie. Chyba go calego w mleku zanurze;-)

Ooo i przytulaski zadzialaly :-)
Idę się ogarnąć

Załączniki

• 1443692039482.jpg
    1443692039482.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 61
reklama
U nas dziś kiepsko ;(
Lena przechodzi chyba skok 12 tygodnia... Ciagle płacze nawet przy piersi, nie chce za bardzo jeść, gorzej śpi.
To już drugi dzień niech to się szybko skończy... Nawet niewiem jak jej pomóc gdy tak wrzeszczy ;(

Do góry