reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

do dziewczyn karmiacych mm

ile maluchy pija jednorazowo i co ile godzin?

Mój starszak pił co ok 3 godzinki ale to z czasem, na początku pił częściej, ale jak już miał te 2/3 miesiące to co jakieś 3/4 godzinki jadł. Co do ml to nie pamiętam ale jak już przez jakiś czas wypijal wszystko to zwiekszalam ilość

reklama
Akuku mam identyczna chustawke. Musimy ją w końcu odebrać od znajomych.

Lilija a jak Ty poznajesz,że jest kupa pieniaca? Współczuję tych przejść...

Jutro idę z Joziem do pediatry, dalej kaszle. Na szczęście nie ma gorączki. Ale nos die zatyka. Teraz zasnął a chce mu inhalacje z soli zrobić.

Bylam w lidla, kupiłam bluzę i kurtkę do biegania, mężowi tez.
A tu w końcu odebrałam x poczty i za kilka dni odpalam

Załączniki

• 1443469201989.jpg
    1443469201989.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 41
Akuku szacun za organizację ja bym nie podolala. Przy jednym dziecku ciężko mi czasem cokolwiek zrobić gdzie nie gotuje a przy 4 to w ogóle. Na prawdę szacun.

Lunera odnośnie aktywności u dzieci tych które późno zaczynają mówić to logopedzi nie mają tak do końca rację bo mój chrzesniak zaczął mówić późno ale i przed mówieniem bardzo aktywny i jak zaczął to nic się nie zmieniło a zaczęło być głośniej nie do opanowania bo tyle chciał mówić zresztą teraz też ciągle gada :-) A jego młodszy brat zaczął dość szybko gadać i jeszcze większą żywa Iskierka wszędzie go pełno :-)

Kruszka u Michasia było wiecej tych krostek

Załączniki

• 1443469549182.jpg
    1443469549182.jpg
    5,5 KB · Wyświetleń: 47
Kruszka będziesz biegać? Ja mam zamiar zacząć jak tylko @ się skończy, 3 dni w tygodniu a w miedzy czasie może jeszcze jakieś ćwiczenia w domu dołożę

Amor caly dzien dawalam rade.. jednak zmeczenie dalo swoje i poklucilam sie z m..
Na wejsciu pokazal swoja zmeczona twarz i juz mnie strzelil nerw..
Ahh ja chyba musze przestac zwracac uwage na swoje zmeczenie bo przeciez po czym ja zmeczona jestem..

Cale popoludnie nosilam Ale dopiero teraz usnela w bujaczku.. codziennie po poludniu jest placz.. mysle ze ti kolki.. do tego placze jak mleko jej sie cofa i ulewa.. jest lepiej jak odbijam w trakcie karmienia.

Amor ja tez musze wszystko szykowac wczesniej tzn nie kiedy bym chciala a kiedy moge..
Z tej zlosci nazarlam sie slodyczy na nnoc.. w taki sposob ja nigdy nie schudne.

M pp pracy jmyl emila zjadl obiad wstawil zmywarke i poszedl go uspic.. zasneli razem..
Ja wiem ze on po pracy rowniez zmeczony jest..choc mysle ze ja w pracy bym odpoczywala..
Wkurza mnir to ze w weekend jestesmy razem i sam widzi ze duzo roboty jest a ja np w weekend juz nie sprzatam nie ma wozenia do szkoly nie ma odrabiania lekcji i przede wszystkim jestesny razem..
M stwierdzil ze sobie nie radze -skoro jestem taka zmeczoba i nie nadaje sie na matke.. w zlosci ale jednak powiedzial...
Chyba zaczne olewac sprzatnie i obiady.. w weekend zamiast smpedzic czas wspolnie to bedziemy wspolnie sprzatac.. a obiad jak bedzie chcial to sobie bedzie musial zrobic..
Co ja sprztaczka i kucharka ?

Sorki ze sie znowu zale. Musze spiac sie w sobie i radzic sobie najlepiej jak pptrafie.. ale nie mam tu nikogo kto by czasem odebral chlopcow ze szkoly czy przywiozl leki w razie choroby..
Do tego dzis i emil i Ala dawali czadu. Emil caly wysypany i mial troche temperatury..

Lunera niestety u nas niebo było zachmurzone i nic nie widziałam :-(

Kruszka a z kaszlem bym poszła do lekarza
U nas na szczęście osluchowo czysto więc pewnie przez katar albo śline zdarzyło się że kaszlal.

Love zdrówka oby to nie było zapalenie.

Blerka super ze z bioderkami i brzusiem u Leosia ok :-)

reklama
Jasne Lucynko! Bo to, co się sprawdza u jednego, nie zawsze musi być tak samo u innego maluszka :-) Tym nie mniej pocieszające jest, że jest szansa na opanowanie takiego rozbrykanego chłopaka, coś musi dodawać sił, hahaha.

Lilija, chyba cię przywołałam myślami czarownico. Dbaj o siebie dziewczyno!!! 20kg to sporo, pewnie tez duży stres przy tych wszystkich historiach. Pamiętaj, że twoje zdrowie też jest ważne.
Poza tym, że kupa pienista i rzadka, coś jeszcze cię niepokoi? Mój starszy syn miał tylko takie do czasu, kiedy nie zaczął jeść pokarmów stałych.

Kruszka, zdrowka dla Jozia. I kciuki za cwiczenia!

Do góry