reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

do dziewczyn karmiacych mm

ile maluchy pija jednorazowo i co ile godzin?

Mój starszak pił co ok 3 godzinki ale to z czasem, na początku pił częściej, ale jak już miał te 2/3 miesiące to co jakieś 3/4 godzinki jadł. Co do ml to nie pamiętam ale jak już przez jakiś czas wypijal wszystko to zwiekszalam ilość

reklama
Akuku mam identyczna chustawke. Musimy ją w końcu odebrać od znajomych.

Lilija a jak Ty poznajesz,że jest kupa pieniaca? Współczuję tych przejść...

Jutro idę z Joziem do pediatry, dalej kaszle. Na szczęście nie ma gorączki. Ale nos die zatyka. Teraz zasnął a chce mu inhalacje z soli zrobić.

Bylam w lidla, kupiłam bluzę i kurtkę do biegania, mężowi tez.
A tu w końcu odebrałam x poczty i za kilka dni odpalam

Załączniki

• 1443469201989.jpg
    1443469201989.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 45
Akuku szacun za organizację ja bym nie podolala. Przy jednym dziecku ciężko mi czasem cokolwiek zrobić gdzie nie gotuje a przy 4 to w ogóle. Na prawdę szacun.

Lunera odnośnie aktywności u dzieci tych które późno zaczynają mówić to logopedzi nie mają tak do końca rację bo mój chrzesniak zaczął mówić późno ale i przed mówieniem bardzo aktywny i jak zaczął to nic się nie zmieniło a zaczęło być głośniej nie do opanowania bo tyle chciał mówić zresztą teraz też ciągle gada :-) A jego młodszy brat zaczął dość szybko gadać i jeszcze większą żywa Iskierka wszędzie go pełno :-)

Kruszka u Michasia było wiecej tych krostek

Załączniki

• 1443469549182.jpg
    1443469549182.jpg
    5,5 KB · Wyświetleń: 52
Kruszka będziesz biegać? Ja mam zamiar zacząć jak tylko @ się skończy, 3 dni w tygodniu a w miedzy czasie może jeszcze jakieś ćwiczenia w domu dołożę

Amor caly dzien dawalam rade.. jednak zmeczenie dalo swoje i poklucilam sie z m..
Na wejsciu pokazal swoja zmeczona twarz i juz mnie strzelil nerw..
Ahh ja chyba musze przestac zwracac uwage na swoje zmeczenie bo przeciez po czym ja zmeczona jestem..

Cale popoludnie nosilam Ale dopiero teraz usnela w bujaczku.. codziennie po poludniu jest placz.. mysle ze ti kolki.. do tego placze jak mleko jej sie cofa i ulewa.. jest lepiej jak odbijam w trakcie karmienia.

Amor ja tez musze wszystko szykowac wczesniej tzn nie kiedy bym chciala a kiedy moge..
Z tej zlosci nazarlam sie slodyczy na nnoc.. w taki sposob ja nigdy nie schudne.

M pp pracy jmyl emila zjadl obiad wstawil zmywarke i poszedl go uspic.. zasneli razem..
Ja wiem ze on po pracy rowniez zmeczony jest..choc mysle ze ja w pracy bym odpoczywala..
Wkurza mnir to ze w weekend jestesmy razem i sam widzi ze duzo roboty jest a ja np w weekend juz nie sprzatam nie ma wozenia do szkoly nie ma odrabiania lekcji i przede wszystkim jestesny razem..
M stwierdzil ze sobie nie radze -skoro jestem taka zmeczoba i nie nadaje sie na matke.. w zlosci ale jednak powiedzial...
Chyba zaczne olewac sprzatnie i obiady.. w weekend zamiast smpedzic czas wspolnie to bedziemy wspolnie sprzatac.. a obiad jak bedzie chcial to sobie bedzie musial zrobic..
Co ja sprztaczka i kucharka ?

Sorki ze sie znowu zale. Musze spiac sie w sobie i radzic sobie najlepiej jak pptrafie.. ale nie mam tu nikogo kto by czasem odebral chlopcow ze szkoly czy przywiozl leki w razie choroby..
Do tego dzis i emil i Ala dawali czadu. Emil caly wysypany i mial troche temperatury..

Lunera niestety u nas niebo było zachmurzone i nic nie widziałam :-(

Kruszka a z kaszlem bym poszła do lekarza
U nas na szczęście osluchowo czysto więc pewnie przez katar albo śline zdarzyło się że kaszlal.

Love zdrówka oby to nie było zapalenie.

Blerka super ze z bioderkami i brzusiem u Leosia ok :-)

reklama
Jasne Lucynko! Bo to, co się sprawdza u jednego, nie zawsze musi być tak samo u innego maluszka :-) Tym nie mniej pocieszające jest, że jest szansa na opanowanie takiego rozbrykanego chłopaka, coś musi dodawać sił, hahaha.

Lilija, chyba cię przywołałam myślami czarownico. Dbaj o siebie dziewczyno!!! 20kg to sporo, pewnie tez duży stres przy tych wszystkich historiach. Pamiętaj, że twoje zdrowie też jest ważne.
Poza tym, że kupa pienista i rzadka, coś jeszcze cię niepokoi? Mój starszy syn miał tylko takie do czasu, kiedy nie zaczął jeść pokarmów stałych.

Kruszka, zdrowka dla Jozia. I kciuki za cwiczenia!

Do góry