reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Witajcie po weekendzie, my tym razem na weselu kuzynki byliśmy, mała dobrze zniosła podróż aż na Śląsk, wczoraj w czasie powrotu prawie cały czas spała. Jednak na weselu z mężem, który nie lubi i nie bardzo umie tańczyć trochę się wynudziłam.

Pisałyście o wadze. No więc u mnie teraz 2.5 kg ponad to co przed ciążą i nie bardzo ostatnio chciało spadać. Tylko, że ja nawet w końcówce ciąży ćwiczyłam więcej, niż teraz. W piątek pierwszy raz wstawiłam rower w trenażer i oglądając film pokręciłam 1.5 h. Może jak zacznę tak regularnie, to waga spadnie.

Moja też się często ślini, takie bąble tej śliny robi.

reklama
Jlnx na piękny Śląsk zawitałaś :-) mój m też z tych mało tańczących, na szczęście mam taką rodzinę zabawową że nie siedzę sama, mój wolne tańce tylko tańczy ;-)
Szymek się nie ślini :p póki co a piąstki zjada jak chce mleczka. Chyba zaczynamy skok, dziś kończy 5 tyg i od nocy masakra z jedzeniem. Nie ma opcji że zje wszystko, je na raty, pręży się przy tym ale brzuszek miękki i bączki normalnie są. I maruda co nie zrobie to nie pasuje.
Akuku u nas tak samo z bujaczkiem. Mam wyjście albo śpi na rękach albo w leżaczku. Tyle że ja mam mało nachylony, prawie na płasko, opcja bujania Edmunda zaczarowała i już. Właśnie śpi już 1,5 h i dzięki temu trochę ogarnęłam w domu.

Blerka,
Może teraz bedzie nadrabiał sen? Oby częściej!

Jinx,
Nie załamuj mnie. 1,5h cwiczylas znowu? Ciekawe kiedy Kaja zacznie śmigać na rowerku :-)

Ja wcześniej miałam bujane łóżeczko. Także tez zasypiali często w ruchu.

Blerka o ile dobrze kojarzę to przy przemęczeniu mogą się robić siniaki właśnie i można brać rutinoscorbin na wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych, tylko nie wiem czy wolno przy kp. Super, że Leon dał ci chwilę wytchnienia, oby tak częściej :)

P​anikara, oby skok szybko minął.

1.5 h ćwiczeń to mało, w niedzielę maraton i kusi mnie, żeby jak zawsze wystartować na najdłuższym dystansie, ale to jest 6 h jazdy, a tyle to ja ostatni raz przed ciążą jechałam.

Pisałyście o libido - u mnie z tym też kiepsko, a mój mi marudził przez cały połóg, a to raczej nie pomaga. W czwartek spróbowaliśmy i źle nie było, ale potem mnie trochę bolało.

Hej
Jakos mnie mniej bo chce sie nacieszyc rodzicami bo w czwartek wracaja do siebie.

Blerka Hugo dalej rzezi nie wiem czemu bo przeciez leki dostaje. Jutro rano mamy pediatre to moze cos sie dowiem.
Refluks dalej trzyma i przez to Hugo jest jaki jest czyli maruda i malo odkladalny.

reklama
Panikara moj bujaczek tez prawie na plasko.w foteliku nie lubi bo tam nozki podkurczone a tu wyciagniete ma. Mysle ze nie jest zle a ona nawet na rekach spac nie chce .. tylko bujaczek ostatnio.. probuje ja przekladac do kosza czy lozka.. na brzuszek boczki itd.. nie daje rady.

Blerka suuper ! Ciesze sie. Oby bylo tak czesciej.

Padam dziewczyny. Glowa mi juz peka.
Lekcje zrobione.. wszystko na dzis juz zribione..tylko kapiel pizamy i lozko..dla mnie tez juz chyba.

Lucalew dzis jak poloze dzieci to sprawdze te siatki bo mi kompletnie z glowy wypadlo.przepraszam.

Do góry