reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Lunera, miło że o mnie pamiętasz ^^
Od jakiegoś czasu ma tą "piankę" , wcześniej były normalne, a czasami jak robi to leci sama woda. Boję się aby się nie odwodnił, więc często go do cyca dostawiam.
Wczoraj tak mocno ulał,że właściwie trudno to nazwać ulaniem a raczej chluśnięciem wodą z domieszkiem mleka. Cała byłam mokra.
Od jakiegoś czasu też jak się naje to oprócz odbicia i ulania twarogu dość gęstego, to po jakimś czasie jak już leży na pleckach to leci mu bardzo wodnista ciesz z mlekiem, w małej ilości, ale wcześniej tak nie miał. Trochę się martwię, bo czytałam o jakimś zwężeniu w okolicach przełyku, które grozi najgorszym :-/.

Akuku- jesteś wspaniała i nie daj sobie wmówić,że jest inaczej!:)
Luca - dzięki! też sie cieszę!
Lilija - ale macie przeżyć. U nas też kupy pieniące,,,
Kruszka - zdrówka dla Józia! jak te rzeczy z lidla jakościowo? mam buty do biegania i są super! wiele kilometrów razem pokonaliśmy.
Love - ja już od tygodnia powtarzam, że od jutr zaczynam biegać :p

Co do wyprysków o ktorych pisała m.in. Kruszka - nie bagatelizowałabym tego. Popatrzcie co sie stało z moim synem na drugi dzień po wizycie u lekarza, który zapisał maść robioną w aptece:

0.jpg
Zdjęcie jest straszne, ale umieszczam ku przestrodze - nie lekceważcie, ani nie chodzcie do durnowatych konowałów którzy zwią się lekarzami pediatrii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Małemu póxniej to się rozlało w duże czerwone plamy. Dopiero maść ze sterydem (wiem wiem...) mu pomogła. Po 2 dniach stosowania prawie niczego już nie miał, teraz mijają 4 dni od stosowania (2 razy dziennie) i nie mam juz nic. Dziś jej już nawet nie użyłam. Także 3 dni i po bólu dla maluszka, mam nadzieję,że fakt ,że stosowałam maści mało nie zaszkodza mu te sterydy.

Załączniki

• 0.jpg
    0.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 71
Akuku,
cykl zmeczenie = klotnia z mezem chyba sie powtarza ostatnio czesciej. Szkoda, ze Emilka nie mozesz z Ala do bujaczka spac odlozyc i odpoczac tak nic nie robiac. Albo kupon "przespana noc" dostac w prezencie od dobrej wrozki.

Ja od 2 tygodni uprawiam sporty. W myslach, hahaha :-) :-) :-)

Lilijka, nie wkrecaj sie internetem. Jak przybiera? Jesli dobrze wazy to raczej od kup sie nie odwodni (jest wiecej niz 10 na dobe?). A ulewac moze bo np. go wiecej karmisz? Pisalysmy chyba ostatnio, ze niektore mauchy zaczely po kilku tygodniach wieksze ulewanie.

Lucalew nie mam soly juz kompa odpalac. Jutto zrobie to w dzien..
Ide spal. Alicja w koncu nocniej usnela.

Nie man sily juz nawet odpisywac ale przeczytalam wszysyko.
Dobranoc i do jutra.

reklama
Lilijka,
to po tej masci mu tak wyskoczylo? Pamietasz jaki sklad?
U nas tak wygladalo uczulenie na antybiotyk jak starszak mial 2 lata. A wczesniej jak mial rok to na mm tak zareagowal. Akurat pojechalismy na wesele kolezanki i zostawilismy malego na 24h z mama. Jak wrocilismy to byl caly w krostach. Tez poszla w ruch masc ze sterydami, mysle, ze w takich wyjatkowyh okazjach to nie ma wyjscia. Kilka dni pozniej jechalismy na wakacje a tu nie mozna bylo wystawiac skory na slonce, meczylismy sie troche.

Do góry