reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zanetaanna trzymam kciuki

Werci sama sie dziwie ze zdazylismy. Skupilam sie na tym by chlipcy byli gotowi. W sumie powiedziałam ze zaspalam i zeby sie szybko ubrali..ja w tym czasie zrobilam kanapki skladane zeby mogli jesc w drodze. Emis jeszcze spal wiec o tyle dobrze.. a ja nawet wlosow nie uczesalam tylko szybko w kitke :) hehe
Emis sie obudzil akurat jak ja juz bylam gotowa wiec tylko mu piluche zmienilam i zostal w spiochach ;)
Chlopaki zjedli pol sniadania w trakcie ubierali buty i kurtki.. takze dzis ladnie wspolpracowali.

Ktos sprawdzal ten Twoj krwiak?

Jogobelka zdrowka ! Ja kiedys plulam krwia w ciaze z emilkiem...mysle ze to krew z nosa byla(tez chora bylam) i z nosa splywala do gardla z katarem..

Yoohoosek oj wspolczuje wymiotow ;( ..a Emilek ze mna caly czas. Do przedszkola pojdzie chyba w lutym 2017
Chce go dac do przedszkola w tym samym budynku co starszaki szkole maja.
Czyli jeszcze dwa lata :)

reklama
Yoohoosek mam juz drugi antybiotyk bo ten co mialam tydzien temu nie pomogl i angina po tygodniu wrocila jeszcze gorsza.
Akuku a ta krew i z nosa i z gardla wiec chyba masz racje

Akuku to bedziesz miala wesolo od sierpnia przy dwojce maluchow :-)

yoohoosek wspolczucia ale cie trzyma i nie puszcza...

jogobelka zdrowka

werci ten kalkulatorek jest fajny, uwzglednia nawet bardzo dlugie cykle:

Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko

z tym ze np u mnie w zwiazku z tym ze mialam bardzo dlugi cykl i wiem kiedy mniej wiecej byla owulacja to do wieku dziecka dodaje 2 tyg i wychodzi mi taki wiek ciazy, ktory podal mi gin z usg i ktory pokrywa sie z owulacja. A dlugosci ciazy od miesiaczki nie biore wogole pod uwage.

ten tez jest ok
https://forum.parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html

Ostatnia edycja:
Chyba juz po wszystkim... Dzis ba usg nie było widać nic ... Beta według lekarza wskazuje na 6-7tydzien a w pęcherzyku nic nie widać ... Nie daje nam juz szans... Pobrali znowu krew na betę jesli bedzie nadal rosła tzn ze ciaza jest wadliwa ... Boże za co ;( nie wiem co mam ze soba zrobic tak bardzo to boli ;(

Chyba juz po wszystkim... Dzis ba usg nie było widać nic ... Beta według lekarza wskazuje na 6-7tydzien a w pęcherzyku nic nie widać ... Nie daje nam juz szans... Pobrali znowu krew na betę jesli bedzie nadal rosła tzn ze ciaza jest wadliwa ... Boże za co ;( nie wiem co mam ze soba zrobic tak bardzo to boli ;(

zanetaanna bardzo mi przykro :( Nie znam za bardzo Twojej sytuacji ale wspolczuje bardzo :( Trzymaj sie kochana :* :* :*

Fajnie juz dziewczyny macie ze badanie genetyczne macie za soba... Ja nadal sie zastanawiam czy w ogole to robic...Zreszta u mnie to dopiero w polowi lutego wypada, tez wg okresu powinnam rodzic w lipcu,ale odstawilam tabl anty wiec cykl mi sie rozregulowal...

Stawiam goracą czekolade ;) Ma ktoras ochote? goraca-czekolada-1.jpg

Załączniki

• goraca-czekolada-1.jpg
    goraca-czekolada-1.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 41
reklama
wykład o suplementacji..
w pierwszej części pod koniec jest trochę jak chronić dziecka mozg przed złym oddziaływaniem szczepien...
https://www.youtube.com/watch?v=Dzm_b1YaEVk&list=PLLiOFd33SJV1ofCaTEGTmb3vn57xJNAyL

za kilka dni będę miała wykład na temat: Jak urodzić zdrowe dziecko? czyli Wpływ zdrowego żywienia i suplementacji na zdrowie przyszłej matki i dziecka.

jak będę miała nagranie to wam wstawie.

chyba ze jest ktoras z was zainteresowana pojsc 26.01 w sopocie ? dam namiar na organizatora.

Do góry