reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
To moja pierwsza ciąża w UK wiec zero rozeznania. Choc na kilka wizyt juz mnie umowiono w tym z gin :O Pierwsza wizyta z polozna umówiona na 11 tydzień, usg w 12 tyg. Ale w PL ide zobaczyc moje bobo juz 27 grudnia- nie moge sie doczekac :)

No tez się dziwie kochana. Wczoraj dostałam pisemko. Moze dlatego że mialam problemy z szyjka w poprzedniej ciąży I usuwane nadzerki kilka lat temu, a wspomnialam o tym GP. Zaskoczona jestem ale idę -nie będę narzekac:D

Hey dziewczyny

Ale się dziś wkurzyłam !!! Jutro miałam mieć wizytę i zadzwoniła położna, że doktor się rozchorował i następny termin ma na styczeń :[ a ja tyle czasu czekałam na wizytę! I musiałam się umówić prywatnie do innego lekarza, zamiast 80zł, to 150 zł :[[[ I do tego jak ja zrobię te wszystkie badania? Od tego kolesia na 90% dostanę skierowanie na płatne badania. A możliwość na nfz będzie dopiero w styczniu czyli ok 10-12 tyg, to będzie za późno na te badania co? :( A no i wizyta u tego innego kolesia we wtorek na 16:30 ;/

Witam wszystkie nowe mamy i 3mam kciuki za nadchodzące wizyty!

Muffi sle cie zalatwili.
Mi sie wydaje ze nie powinno byc za pozno.
Mi wczoraj lekarz wypisal skierowanie na analize krwi i mam ja zrobic jak bede w 10 tyg. Sa tam m.in badnia na hiv, rozyczke, i genetyczne na zespol downa.

Ja tez nie prędko będę miała robione badania tylko nie pamiętam w którym tygodniu mi pobierali krew w pierwszej ciąży

reklama
Hej, no więc mam w macicy pęcherzyk 5mm :) serduszka na razie nie widać, następna wizyta 29.12, wtedy ma być już widoczne serduszko, niech ten czas szybciej płynie :)

Ja chodzę prywatnie do lekarza, a od pracodawcy mam pakiet w lux med - poprzednią ciążę chodziłam tam równolegle, aby mieć badania za darmo, i w tej również tak planuję - po prostu nie mówię, że chodzę gdzieś indziej.

Akuku - byłam na listopadówkach 2013 :)

ja też już rozmyślam co i jak to będzie, jaki wózek, chyba taki rok po roku kupię, bo mój synek będzie miał niecałe 2 latka, ale jeszcze trochę czasu jest...

ja na razie nie mam objawów, tzn. senność w dzień trochę, a bezsenność w nocy, nabrzmiałe piersi i ból podbrzusza. Ale w poprzedniej ciąży nie miałam mdłości i na to samo liczę w tej :)

Muffi nieciekawie, tym bardziej, że człowiek czeka na wizytę... a może spróbuj do kogoś na nfz się innego zapisać, możę ktoś zrezygnuje, albo że w ciąży jesteś, to szybko Cię przyjmą...

Do góry