reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku - trzymam kciuki za Twoją dziewczynkę, ale ty trzymaj za moją. ja też chcę.. mam już 2 chłopa w domu i na szczęście 1 słodką niewiastę też, ale chciałabym by było po równo... Na wczorajszym usg dowiedziałam się tylko tyle, ze nic nie wiadomo, ze wiadomo, ze jeszcze nie widać, by dziecię było chłopcem. Czyli czekam dalej... trzeba było uważniej poczytać zalecenia i wybrać się na to usg tydzień później... może byłoby więcej wiadomo...

bunia15 witaj :) jak się czujesz?

mona - to też zależy jaki masz kaszel ? Popularny jest syrop z cebuli. (kroisz cebulę zasypujesz cukrem lub zalewasz miodem, czekasz trochę (średnio po prostu noc, ale chyba godzinka - 2 też wystarczą ) i pijesz soczek, który powstanie.
Jak masz taki suchy kaszel, co nie chce odkrztuszać - to super działą sok z buraka - (Taka babska próba: Sok z buraka na przeziębienie)
No i jeśli jesteś w stanie, wciągaj kaszę jaglana....(to nie tyle na kaszel, co na śluzy zalegające... )
Profilaktycznie wit.C - np. w postaci soku z dzikiej róży, albo sok z rokitnika (uwaga, to mocno cierpkie, ale mega zdrowe).
POza tym pewnie poszłabym w picie herbatek z czarnego bzu (zarówno z kwiatu jak i z owocu - naprzemiennie).
ZDRÓWKA dla Was!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny i was nowe mamuski:-)

No to nie podczytywac tylko ujawniac się tu ;-);-) im nas więcej tym weselej. Ale się wyspalam a rano poczlam do malej a tam całe luzko zasikane O RETY:-D

Akuku Hahaha o patrz! Będzie dziolcha! Pięknie :d

Nutria, zgadzam sie.

Hello wszystkim nowym mamom :d

I wam tez ;) haha

Jak ja dzis spalan ! Cudnie! Miłego dnia!

Witam nowe mamusie!!
Akuku kazdy Ci tu ze szczerego serca zyczy corki!!! :-) I gratuluje serduszka!!
Beatko prawo natury haahhahaha :-)
Ja to sie juz chyba nigdy nie wyspie. Wstalam niedawno nieprzytomna, w ciagu dnia pewnie bedzie jeszcze drzemka ech. Czas sie przyzwyczajac do tego, ze jestem niewyspana :-)
Narobilam wczoraj golabkow na 3 dni, wiec dzis sie opieprzam, kregoslup mi siadl :-)

Anney fajnie tak w domu pracowac[emoji3] moj enek tez z domu pracuje ja tez tzn jesli juz musze cos zrobic bo pracuje w jego firmie ale od kiedy mamy Maje to tak naprawde nic nie robie[emoji1] czasem jakies papierkowe sprawy albi jakis email ale ogolnie to pani domu ze mnie [emoji3]

Nutria dzieki za przepisy jednakze syropu z cebuli nie dam rady przelknac;) Na temat kaszy pierwszy raz slysze ale na pewno sprobuje :)

Magdus ale narobilas mi ochoty na golabki, chyba sie skusze i zrobie jutro na obiad:) dzis juz mam zaplanowana fasolke w sosie pomidorowym :) nie mam ochoty jesc ale lubie sprawiac przyjemnosc kulinarna mojemu m :p

mona - jak nie znasz kaszy, to się nastaw na coś nowego., Możesz spróbować np. wersji 'puding' Taka babska próba: Pudding z kaszy jaglanej antyprzeziębieniowy, albo po prostu ugotowana z dodatkiem najróżniejszych bakalii... .
jest bardzo dużo stron rozpisujących sie szeroko o kaszy jaglanej. Poczytaj sobie, to CI się później dla dzieciaków przyda.

beata88 - jak ostatni mi się ktoś przesikał i musiałam całą pościel zmieniać to myślałam, ze coś zaraz zwrócę... brrr...

reklama
Do góry