reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Fiołeczka odpoczywaj kochana jak najwiecej i glowa do gory. Ja tez mam ciaze zagrozona. Przyjmuje luteine i duphaston bo mialam niski progesteron i nakaz odpoczywania.

Maartuszkaa nigdy nie mierzylam i nie mierze temperatury w ciazy. Zreszta nie wiedzialam ze trzeba mierzyc, sorki moze ja nie kumata ale lekarz mi nic nie mowil. Myslam ze jak tylko podejrzewam goraczke przy chorobie trzeba temp. mierzyc.

Kamelle- my z kolejnymi starankami poczekalismy ok pół roku, ale to dlatego że nie byłam gotowa psychicznie wcześniej. Lekarz mówił o 3miesiącach, straciłam samistnie ale dla pewnosci i tak mnie lyzeczkowali, w tym czasie lekarz zrobił badania m in czy nie mam jakiejś ukrytej infekcji ktora mogła spowodować poronienie.
Trzymam za Was mocno kciuki!

Yoohoosek- od początku ciąży jestem na duphastonie, nic mi więcej nie dali. Te "brudy" mam co jakiś czas i tylko kiedy się podcieram, wkładki mam cały czas czyste.

Witaj kamelle, ja nie miałam zabiegu (poronienie samoistne), więc w następnym cyklu zaszłam w ciążę i z niej mam cudnego synka. Ale mój lekarz mówił o odczekaniu 3 cykle po zabiegu (macica musi dojść do siebie), więc starania zaczęłabym w 4. Cyklu. Trzymam kciuki.

Fiołeczka, leżeć i odpoczywać, idź do swojego lekarza z wypisem jak najszybciej, może jakieś leki dodatkowo zleci, a na pewno l4 powinnaś mieć (nie pamiętam, czy pracujesz aktualnie…)

Maartuszkaa ja nie mierzę temp wcale

No i u mnie jutro przygotowania do wyjazdu. Dziś pół dnia nosiłam synka i tuliłam, dochodzi do mnie, że nie będę Go widziała 4 dni... chyba już żałuję ;)

choć mam plan - WYSPAĆ SIĘ, spać bez przerwy w nocy, bez wstawania, przykrywania, podawania smoka, biorę stopery ze sobą dla pewności, aby nic i nikt mi nie popsuł tego planu.

Dziś apogeum senności w dzień przeżyłam, choć mama mi pomogła, pojechałam do niej po rehabilitacji synka (ma wzmożone napięcie mięśniowe), ona poszła na spacer z nim a ja się zdrzmnęłam.

uwielbiam pierogi, nie umiem robić za bardzo ich. robiłam ze 2 razy, ale ta pracochłonność mnie przeraza - z bólem pleców mi się kojarzą :) ale zjadłabym takich własnej roboty...

bylam dzis u poloznej w szpialu. zalozyla teczke.
ale sie usmialam. babka po spisaniu wszystkiego zaczela mnie glaskac i mowi, oh... you didnt have much luck in your pregnancies ;) haah
i w zwiazku z historia ciazowo zdrowotno porodowa, powiedziala,ze nie podejmuje sie powadzenia mojej ciazy i zostalam skeirowana do poloznika- szok :-):-)
podwoili mi na start liczbe usg, ale mowila, ze moze byc ich nawet wiecej w zaleznosci co zdecyduje poloznik.
spotkanie z lekarzem mam 26.1
ponadto pobrali dzis krew (7 fiolek) oprocz standardowych bada moja tarczyce, prolaktyne, beda robic baanie szyjki co miesiac przez poloznika (oprocz usg)
polozna super, jajcara.
na koniec jak juz wychodzic mialam na pobranie mowi, przepraszam, ale musze zapytac, czy byla pani kiedykolwiek ofiara przemocy.
wtedy to juz parsknelam smiechem, bo biedna juz po spisaniu historii chorob widac,ze bylo jej mnie zal a teraz jeszcze to.
wiec mowie, a ktore pani chce, fozyczna przemoc czy psychiczna, wyborow i form jest kilka.
ona usiadla i mowi, you don't seem like you need counselling, but if you do, here is the number and please let me know anytime, I will be happy to arrange it. movie,ze in potrzeba, to bylo i juz jest dobrze, a on a biedna siedziala i nie wiedziala co powiedziec. haha
na prawde dlugo sie tak nie usmialam, ona taka pozytywna wariatka, mala drobna i z jajami.

takze jestem pozytywnie zaskoczona, ze bede miec LEKARzA! ha!
obawiaja sie donoszenia tej ciazy, co mnie martwi, ale damy rade. oszczedzam sie bardzo, najwyzej bede lezec jak bedzie taka potrzeba.

Martuszka ja nie mierze temperatury ale nie którzy maja bzika na tym punkcie :D

Jutro idę do lekarza na 10 z tą nogą a później mam szczepienie przeciw grypie.

Pytalam w przychodni o wyniki krwi i wszystko ok.

Ale cały czas czekam za listem na usg, dziewczyny w UK czy juz dostalyscie list na pierwsze usg? Widziałam się z położna równy tydzień temu i nic.. Ale mówiła mi ze jakby nie przyszedł do 12 tygodnia to mam do niej dzwonić.. Tylko czemu z gory zakładała ze może nie przyjść?

zadzwon.

ja umowilam usg wraz z wizta u poloznej.

martuszka, odloz ten termometr!

akuku, piekny tort, jestes niesamowita :-)

fiolka, brzuch do gory i oszczedzaj sie!!! brazwoe uplawy moja byc z szyjki nawet.

yoohoosek, wez witamine b (najepiej kompleks witamin b) pomaga w wymiotach. w szpitalach lecza wymioty ciezarnych wlasnie witaminai z grupy b

reklama
anney oni musza kontorlolowac twoja szyjke po tym jakie mialas porody- ciesze się ze będziesz pod dobra opieka i w razie skracania szyjki na pewno założyli by szef czy cus! i wlasnie będziesz wiedziała ze musisz lezec w razie co !
oszczędzaj się :)

Do góry