reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
anney oni musza kontorlolowac twoja szyjke po tym jakie mialas porody- ciesze się ze będziesz pod dobra opieka i w razie skracania szyjki na pewno założyli by szef czy cus! i wlasnie będziesz wiedziała ze musisz lezec w razie co !
oszczędzaj się :)

tak tak. szew pewnie mnie nie ominie, ale moze pozytywnie znow sie zaskocze :)

Od czego tu zacząć... znów świetny tort, jak sobie przypominam swój weselny, to żałuję, że nie trafiłam na Ciebie, Akuku.

Pierogi robiłam chyba raz, bardzo smaczne wyszły, ale tak normalnie mi się nie chce, bo to za dużo roboty. Kiedyś chyba jako dziecko pomagałam mamie w robieniu pierogów i może sama też bym chciała za parę lat ze swoim dzieckiem/dziećmi.

Jeżeli chodzi o kolejną próbę zajścia w ciąży, po nieudanej, to mojej siostrze to chyba zajęło kilka miesięcy, nie raz słyszałam, że jednak lepiej trochę odczekać, ale nie wiem.

No i na koniec: byłam na USG, mój mąż ze mną. Niestety ja nie widziałam cały czas ekranu, tylko przez chwilę lekarz odwrócił do mnie ekran i zobaczyłam główkę i dwie rączki (przodem). Poza tym widział wszystko, co trzeba, nóżki serce, usłyszałam też tętno płodu - 163, czyli jak najbardziej prawidłowe. No i w końcu dowiedziałam się, że jednak jeszcze za wcześnie na określenie przezierności karkowej, więc zaprasza za 2 tygodnie. To oznacza, że chyba u niego, w ramach NFZ będę miała kolejne badanie, jutro spróbuję się zapisać, a na wizycie 21go poproszę o skierowanie. Zdjęcie odbiorę jutro, bo wszystkie wyniki idą prosto do gabinetu mojego lekarza prowadzącego. Fajnie, że w końcu zobaczyłam, że wszystko ok, dobrze się rozwija i jest jeden :) Powiedzieliśmy teściom - zachwyceni, a jutro pewnie powiem w pracy (boję się tylko, żeby za dwa tygodnie nie okazało się, że jednak coś jest nie tak, ale jak już usłyszałam to prawidłowe tętno to jednak jestem spokojniejsza). Wg. USG jednak termin 2 sierpnia, chociaż podobno na tym etapie już nie da się precyzyjnie określić.

Anney moze jak Ci dobrze beda ciaze prowadzic to zde udujesz sie na porod w uk. Bo widze ze beda na Ciebie dmuchach i chuchac.

Jinx a co bylo z Twoim tortem slubnym ?
Super ze na wizycie wsio ok i ze bedzje druga za 2 tyg! Bedzie d i brze az do sierpnia! Dziewczyny pozytyene myslenie ! A nie gdybanie..gdyby babcia miala wasy byla by dziadkiem ! Jest dobrze ciezzymy sie a nie zamartwiamy na zapas bo moze sie cos zdarzyc.. moze zawsze..ale czy zastanawiacie sie czy nie potraci was auto codziennie ? Albo ze zakrztusicie sie wlasna slina ? Nie! Wiec i tu nie ma co sie denerwowac i mRtwic na zapas. Wiecie ze poziom stresu w ciazy i tak jest juz podwyzszony i jak mamusia sie stresuje to dzidzius czuje i nie wie czemu ta mama taka smutna ! Usmie h od ucha do ucha i cieszymy sie tym stanem ! Bo cos zlego moze sie stac teraz i pozniej i w trakcie porodu i po porodzke i cale zycie ..

No to powiedzialam co mialam ;)

Jinx bardzo sie ciesze z udanej wizyty :*
Naprawde dziolchy juz zadnych zlych informacji nie przyjmujemy!!
Akuku tort 'przecudny'! :D jak chodzilam do podstawowki to gralam na przedstawieniu taka czarownice - naprawde podobna do mnie buahahaha :D i w ogole kocham Cie za haslo 'o 22 sie klade a tel zostawiam w salonie' :D

Ale mnie kluje w pepku dziolchy :/

Z tortem było właściwie to, że nie był ładny. Mój mąż wymyślił sobie, że ma być zębatka rowerowa (bo my rowerowy ślub mieliśmy) i ta dziewczyna próbowała to zrobić, ale nie wyglądało to za bardzo jak zębatka. Pewnie to nie był łatwy pomysł do realizacji. Smak w sumie ok, chociaż mnie nie zachwycił.

Jinx moje zdanie takke ze jak zegos nie potrafie to sie nie podejmuje..tzn widze po tema ie czy dam rade..i na odwal nie zrobid nic ..chocbym cala noc mi a la siedziec musi byc zrobione tak jak najlepiej potrafie..

Magdus no no ;) leze w lozku Emil spi a telefon w lapach -uzalezniona jestem ! Nie no was tu trzeba pilnowac dziewczynki ! Przeciez nie chcemy sie tylko uzalac ..choc jak trzeba to trzeba bo i ja to robie :) ale no co mialam..trzeba sie cieszyc z malych rzeczy !
O np. Naderwal mi sie paznokkec ale nie zlamal calkiem ! Jaki plus nie ?
O i ciesze sie ze Emil nie pogryzl mi sutka przy ostatnim karmieniu ;)
Ciesze sie ze klient wlazl mi w butach z blotem przeszedl po calym domu i zostawil kaluze w salonie bo dzieki niemu umylam dzis podloge;)
Ciesze ze ze jak wpadlam w polizg autem rano to wyprowadzilam na prosta :D
Ciesze sie ze mam nowe zamowienie na tort i znowu bede siedziec cala noc!
Ciesze sie ze spodnie robia sie zaciasne i ze chodze w kurtce ktora kupilam na zime w ciazy z Emilkiem -dobrze ze ta kurtke mam.
Ciesze sie ze dzis nie robilam obiadu bo mialam pierogi ze swiat w zamrazalniku.
Widzicie ile radosci nas spotyka w ciagu dnia ! Dzizas ja to bym mogla wymieniać... a jeszcze nic nie mowilam o dzieciach. Ciesze sie ze mam 3 ryjogrzmotow czy jak kto woli krzykaczy w domu !

Nie ciesze sie ze jest juz 23.44 a ja nadal w telefonie. Pewnie jeszcze ze 3 razy zajrze na fb a potem ze 10 razy na bb !

Pa dziolszki do jutra ;)

O ja o ja o ja o jaaaaaaaa!!!!!
Weszlam na ipla i mam chyba ze 3 odcinki przyjaciolek! I co tu teraz!!! Bede jedym okiem spać a drugim ogladac !! O dobre rozwiazanie co ?

reklama
Do góry