reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Kamelle ja po dwóch miesiaczkach po poronieniu zaszłam w ciążę. Mój lekarz mówił żeby poczekać 3-6 miesiecy ale dla mojego zdrowia psychicznego musieliśmy próbować wcześniej. Zdałam się na naturę po prostu i powiedziałam, że jak zajdę to znaczy, że organizm gotowy. No i zaszłam w ciążę bliźniaczą więc tak musiało byc po prostu.

Akuku kobieto wysyłasz do Polski torty? :-D Aż ci zazdroszczę talentu. Przepiękny tort.

love, obstawiam zylaka.
boli jak sie wyzyna.
mi prawie wszystkie wyszly w ciazy, a nawet okresowe (ciazowe) na wargach.

bol przy zapaleniu jets duzy i na wiekszej powierzchni, jesli jest zyl gleboich. a powierzchniowe bola bardziej punktowo.

Mnie boli bardziej punktowo, jak dotykam to czuje lekki bol i boli przy nie których ruchach nogą, wczoraj wieczorem mnie swędzialo

Cześć dziewczyny. Lekarz nic nie stwierdził i wypuścił mnie dzisiaj rano do domu. Dalej co jakiś czas mam te brązowe upławy. W wpisie mam ze ciąża jest zagrożona. Bardzo się boję i nie wiem co mam robić...

Cześć dziewczyny:-)

Kamelle dla mnie lekarz kazał czekać 3 miesiące z uwagi, że to było poronienie zatrzymane. Twierdził, że po samoistnym można już się starać w następnym cyklu licząc na szczęście, ale po łyżeczkowaniu macica jest poraniona więc dobrze trochę odczekać... U mnie zastosował kurację antykoncepcyjną, żeby błona śluzowa się zregenerowała bo tak ponoć łatwiej zajść w ciąże, ale niestety nigdy wcześniej tabletek nie brałam, a badań przed podaniem hormonalnych nie zrobił i rozwalił mnie całkowicie, dlatego tak ciężko było mi zajść aż w końcu udało się równo po roku od pierwszego zapłodnienia.
No ale tak miało być... Obserwuj cykle i sama zobaczysz kiedy zaczniesz wracać do formy :tak:

Akuku super tort :-D

Ja znowu się stresuję... Regularnie mierzę temperaturę ciała i odkąd zaczęłam pracować zauważyłam jej spadek czasami nawet o stopień. Kontrolujecie może temp. ciała?

Fiołeczka skoro lekarz nie widzi nic złego to zapewne nie masz się czego bać.. Teraz musisz dużo odpoczywać i być dobrej myśli skoro z maluszkiem wszystko ok. Z tego co się słyszy jest część kobiet, które przez większość ciąży plamiły i rodziły zdrowe dzieci. Głowa do góry ;-)

reklama
Martuszka gdzies to dzis czytalam na jakims forum, ze kobitka dostala opierdziel od gin za mierzenie temp. bo tylko sie niepotrzebnie stresuje a to niczemu nie sluzy :D
Fioleczka mialam na pazdziernikowych kobitke, ktora dostala krowotoku. Ale to masakra, ze nim dojechala do szpitala to spodnie i fptel w aucie moala przesiakniete krwia i okazalo sie ze z dzieckiem wszystkp dobrze i teraz jest szczesliwa mama :) poza tym najbardziej powinnysmy sie bac jesli krew jest czerwona, tak slyszalam. Takze brzunio do gory, odpoczywaj, lezakuj i bedzie dobrze :*

Do góry