reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Kamelle ja po dwóch miesiaczkach po poronieniu zaszłam w ciążę. Mój lekarz mówił żeby poczekać 3-6 miesiecy ale dla mojego zdrowia psychicznego musieliśmy próbować wcześniej. Zdałam się na naturę po prostu i powiedziałam, że jak zajdę to znaczy, że organizm gotowy. No i zaszłam w ciążę bliźniaczą więc tak musiało byc po prostu.

Akuku kobieto wysyłasz do Polski torty? :-D Aż ci zazdroszczę talentu. Przepiękny tort.

love, obstawiam zylaka.
boli jak sie wyzyna.
mi prawie wszystkie wyszly w ciazy, a nawet okresowe (ciazowe) na wargach.

bol przy zapaleniu jets duzy i na wiekszej powierzchni, jesli jest zyl gleboich. a powierzchniowe bola bardziej punktowo.

Mnie boli bardziej punktowo, jak dotykam to czuje lekki bol i boli przy nie których ruchach nogą, wczoraj wieczorem mnie swędzialo

Cześć dziewczyny. Lekarz nic nie stwierdził i wypuścił mnie dzisiaj rano do domu. Dalej co jakiś czas mam te brązowe upławy. W wpisie mam ze ciąża jest zagrożona. Bardzo się boję i nie wiem co mam robić...

Cześć dziewczyny:-)

Kamelle dla mnie lekarz kazał czekać 3 miesiące z uwagi, że to było poronienie zatrzymane. Twierdził, że po samoistnym można już się starać w następnym cyklu licząc na szczęście, ale po łyżeczkowaniu macica jest poraniona więc dobrze trochę odczekać... U mnie zastosował kurację antykoncepcyjną, żeby błona śluzowa się zregenerowała bo tak ponoć łatwiej zajść w ciąże, ale niestety nigdy wcześniej tabletek nie brałam, a badań przed podaniem hormonalnych nie zrobił i rozwalił mnie całkowicie, dlatego tak ciężko było mi zajść aż w końcu udało się równo po roku od pierwszego zapłodnienia.
No ale tak miało być... Obserwuj cykle i sama zobaczysz kiedy zaczniesz wracać do formy :tak:

Akuku super tort :-D

Ja znowu się stresuję... Regularnie mierzę temperaturę ciała i odkąd zaczęłam pracować zauważyłam jej spadek czasami nawet o stopień. Kontrolujecie może temp. ciała?

Fiołeczka skoro lekarz nie widzi nic złego to zapewne nie masz się czego bać.. Teraz musisz dużo odpoczywać i być dobrej myśli skoro z maluszkiem wszystko ok. Z tego co się słyszy jest część kobiet, które przez większość ciąży plamiły i rodziły zdrowe dzieci. Głowa do góry ;-)

reklama
Martuszka gdzies to dzis czytalam na jakims forum, ze kobitka dostala opierdziel od gin za mierzenie temp. bo tylko sie niepotrzebnie stresuje a to niczemu nie sluzy :D
Fioleczka mialam na pazdziernikowych kobitke, ktora dostala krowotoku. Ale to masakra, ze nim dojechala do szpitala to spodnie i fptel w aucie moala przesiakniete krwia i okazalo sie ze z dzieckiem wszystkp dobrze i teraz jest szczesliwa mama :) poza tym najbardziej powinnysmy sie bac jesli krew jest czerwona, tak slyszalam. Takze brzunio do gory, odpoczywaj, lezakuj i bedzie dobrze :*

Do góry