reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej, u nas pierwsze wychodne się udało, wróciliśmy o zakładanej 24:) co prawda jak podjeżdżaliśmy pod dom to babcia zadzwoniła i słychać było ryk, a jak weszliśmy to Młoda była spacyfikowana na rękach :) i podobno od 23 trochę marudziła, ale wystarczał smoczek i szumiś. Od razu ją nakarmiłam i spała do 3 i teraz była kolejna pobudka.

Czy od rotarixu podanego w poniedziałek mogą być małe teraz problemy brzuszkowe? Bo zaczęła trochę częściej robić kupkę, ale w mniejszych ilościach. Co prawda konsystencja jej się zmieniła, bo już nie aż taka płynna, ale ostatnio mimo wszystko było regularnie raz dziennie i bez smużek.

A u nas kąpiel jest o 19 i śpi między 19.30 a 20. No chyba, że gdzieś jesteśmy to oczywiście później.

reklama
A i i mnie dupa, znowu mi ósemka spuchła, którą mam mieć 22 grudnia usuwaną :/ oczywiście zaczęła najbardziej boleć na imprezie, musiałam paracetamol wziąć :/ mam nadzieję, że roztwór wody utlenionej i dentosept dadzą radę i obejdzie się bez dentysty :/ a ciekawa jestem jak będzie, bo chirurg twierdził, że nie będę mogła karmić przez tydzień, bo znieczulenie i antybiotyk. Chyba my wydrukuję listę leków, które można brać przy karmieniu :p

Zuzzi mija Ala chodzi spac kolo 22-23
Najwczedniej na noc zasnela o 21.30
Ona podsypia ale np na 10 minut i dalej chce sie bawic..chyba sobie wyrobilla system bo wtedy ma rodziciw tylko dla siebie.
Takze ja z tym nie walcze ;) ona bardzod obrze sie rozwija i przesypia noc. Z tym ze nie konczy jej o 6 rano tylko 8-10

Alicja dzos pobila rekord.. spala 10 godzin w nocy bez jedzenia. Zasnela o 22 i obudzila sie o 8 :):)

Przechodzimy skok i w dzien jest ciezej. Przed wczoraj non stop na racxkach.. ale nauczyla sie juz obracac woko wlasnej osi na brzuchu ;)
Bardziej nam przyglada bez patrzenia w dal smieje soe guga zaczepia ijest przekochana ;)

Nie wiem ile wazy..ale zwaze ja jutro mam nadzieje.

Filip tez zasypia najwczesniej o 22 i wtedy okolo 5-6 sie budzi na jedzienie. to wielki sukces bo do niedawna budzil sie co 2-2.5 h

Czy tylko mój Leon śpi maks 3 godziny bez jedzenia?
Zazdraszczam spania baaardzo..
Dziś przyjedzie ciocia z wagą, więc się okaże czy mamy już 8 kilogramów czy nie... :)

Zuzi Szymek też chodzi spać ok 22.
Akuku wow piękne spanie !
Blerka Marta moja się budziła co 3h do 14 miesiąca, potem już wodę dostawała a mimo wszystko się budziła. A pierwsza przespana cała noc to jak skończyła 3 lata.

reklama
Amor mi specjalista mowil ze zazwyczaj ulewanie ok 3 miesieca sie normuje lub ustaje jesli to zwykly refluks fizjologiczny tak jak to ma miejsce u wiekszosci niemowlakow. Ale w przypadku silniejszego refluksu ok 6-8miesiaca kiedy dziecko juz siedzi i zaczyna sie przemieszczac czesto ulewanie ustaje ale czasem trwa az do ok roku.
Moj Hugo ma refluks i dalej ulewa ale wydaje mi sie ze mniej. Moze mi sie tylko tak wydaje dlatego ze juz sie do tego przyzwyczailam. Dla mnie najwazniejsze jest to ze juz nic go z tego powodu nie boli, ulewanie zniose. Chociaz nie powiem czasem mnie wkurza, szczegolnie jak go ubiore a ten uleje tak ze od razu trzeba go przebierac...

Zuzzi moj idzie spac ok 21. Jesli mial pozna drzemke to zasypia nawet przez 22 ale do lozeczka i tak odkladam go ok 21.

Blerka moj wytrzymuje max 4 godz ale to tylko pierwsze spanie, poniej to i nawet co godzine sie budzi czasem.
I Maja tez sie budzila gdzies co 3 godz bardzo dlugo. Noce przesypia dopiero od jakis 6 miesiecy a ma prawie 3 lata. Mam nadzieje ze Hugo szybciej zacznie noce przesypiac ale jesli nie to juz jestem przyzwyczajona.

Do góry