reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Kopfer dobrze mowisz. Lepiej sie pomeczyc w szpitalu i doleczyc niz zaraz wracac spowrotem bo niedoleczone.
A co zapal oskrzeli to mi pediatra powiedzial ze jak zachorowal na to tak malutki to teraz bedzie mial problemy z oskrzelami dosyc czesto. I jak widac sprawdza sie to. Bo to juz drugie zapal oskrzeli w przeciagu miesiaca.

Marand moj tez zaczyna sie smiac w glos. Ale super to jest[emoji3]

Lunera zazdroszcze pieknej nocki.
Ja zaluje ze 3 lata temu zal mi bylo kasy na rainforest. Jednak ta mata co mam narazie sie Hugo podoba wiec spoko.
Maje juz odkryl[emoji3][emoji3][emoji3]

ImageUploadedByForum BabyBoom1445945248.784770.jpg

Wlasnie czekam az mi obiad do domu przywioza. Bo u nas normalnie to gotuje enek i jak go nie ma to ja sie zywie beznadziejnie bo mi sie dla samej siebie nie chce nic gotowac. Wiec znalazlam fajna kanajpe gdzie gotuja zdrowe domowe jedzienie i dowoza do domu. I zamowilam na 3 dni. Mam nadzieje ze bedzie smaczne.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1445945248.784770.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1445945248.784770.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Lunera o tak to jest fajne takie spanie tylko ja jakos nie mogę się przestawić i co chwile sprawdzam czy śpi czy nie i czy może głodny. Głupia ja ale co zrobić chyba już jako matka będę tak miała :-)

Kopfer dokładnie lepiej dłużej teraz niż za chwilę znowu. Zdrówka

Zuzzi o tak te dźwięki są boskie i jak próbuje powtarzać i czasem coś tam mu wyjdzie. U nas Michas dość szybko chwytać najpierw smoczek mam jeszcze zdjęcie jak śpi trzymając w rączce smoczek a miał może miesiąc.

Sann hehehe no to jest fajne Michas też gada i się śmieje ale nie wiem do czego może do drzwi :-)

Aaa i my z Michasiem od niedzieli jesteśmy u mamy w Jastarni :-) Na razie jest fajnie. Pełno chętnych cioc do pomocy więc mam nadzieję że trochę odpoczne no i nie jestem sama. Wczoraj byliśmy na kawie u mojej bardzo dobrej koleżanki gdzie zrobił po 4 dniach wielka kupke :-)
Dziś idziemy nad morze i lasu.

lunera co do otrodonty to podobno do dwoch latek takie ssanie nie powoduje wad zgryzu ale nie wyobrazam sobie 6latka ssacego kciuk. Nie dosc ze kciuk tez sie krzywi to i zeby wtedy na bank do naprawy. A aparat tez nosilam i to nie tak dawno;-)
Tez mysle ze te uderzania w zabawke to wstep do swiadomego chwytania.

Co do dzwiekow wydawanych przez maluszka to wszystkie cudowne. Tak szybko sie ucza.

Lucalew to fajnie masz. Gdyby nie starszak w przedszkolu to tez bym pojechala do rodzicow na troche

U nas chyba skok sie zaczyna bo maly bardziej marudny czesciej chce jesc i ma krotkie drzemki po jedzeniu zamiast swojej jednej porzadnej. Przez to dzis 4godziny zupe gotowalam:p
My jutro szczepienie mamy i juz sama nie wiem czy isc czy jeszcze przelozyc. Radek zdrowy chyba ale starszak z zaczerwienionym gardelkiem. Niby nic powaznego, do przedszkola go puszczam. A maz jak zwykle nie doradzi tylko sama musze decydowac. Ehh...

U nas tez dziś zdecydowanie skok :-) młody od rana miał 3 drzemki po 15 minut. A wczoraj tak pięknie spał..
Dobrze że córka nie dokazywala od rana bo bym chyba nie dała rady sama.
Ależ wam zazdroszczę że siedzicie tylko z 1 dzieckiem w domu :-)
I jeszcze głowa mnie boli..

Dziewczyny znacie kogoś kto przechodził ospę z takim maluchem ? Wczoraj byłam z Martą u lekarza, kazała na min tydzień wywieźć ją z domu żeby nie zaraziła Szymka. Dopiero co wczoraj m wrócił ze szpitala a już pakowałam Martę. Lekarka mi powiedziała że jak Szymek złapie ospę to skieruje nas do szpitala w Krakowie. Jestem przerażona bo nie wiem czy to dobry pomysł jechać z tak małym dzieckiem do szpitala zakaźnego. Jakby dostał tej ospy to nie wiem czy nie konsultować się też z innym lekarzem, bo szperałam w necie i nikt o szpitalu nie pisze.

reklama
A my sie karmimy i chyba ładnie jeszcze zaśnie bo dopiero 11... Zobaczymy na rękach usypia poki co..

Za godzinę ma ktos przyjść dom oglądać.. Ciekawe.. Moj oczywiście mega podjarany z pracy mi pisze czy np łóżko zascielilam itd..
Wiecie z ta przeprowadzka to co on planuje to wybudować dom a w międzyczasie mieszkać oczywiście u mamusi.. Która sie wyprowadziła rok temu jak wyjeżdżała.. A on nie rozumie ze tam budowa domu trwa dłużej chyba niz w us (tu kilka miesięcy i juz sie wprowadzasz do gotowego domu).. Noi najlepiej sie wybudować na mamusi działce czyli dwa domy od niej dajcie spokoj jak tylko o tym mysle to mam dola.. Wyrwałam sie z tego małego miasta, juz dawno wiedziałam ze to dziura która fakt rozwija sie ale pracy nie ma itd s on chce mnie tam ciagnąć.. Bo jego brat tam tez mieszka i moi rodzice .. Mowię wam porażka.. Oczywiście moje argumenty ze nie tam, sprzedamy dom to możemy sie wybudować w większym mieście itd ale niee bo przecież "rodzina daleko".. Brak slow..

Do góry