hej dziewczyny,
czytałam Was, ale nie pisałam, ledwo żyłam.
Powodzenia dla mamusiek chorych dzieciaczków! Jesteście mega dzielne! Brawo za postawę!
Prawdopodobnie przyczyną ciągłego płaczu małego był brzuszek. Skaza znowu wyszła, lekarka kazała mi mieszać Nutramigen z Bebilon ( w sensie raz taka butelka raz taka), ponieważ młody załatwia się na rzadko. Nie pomogło, a skaza wyszła. Sam Nutramigen powoduje, że młody załatwia się około 2- 3 razy na dzien, dalej rzadko. Spróbuje zamienić zwykły Bebilon na Bebilon Comfort. Jak nie pomoże to w śr do lekarza. W dodatku to się chyba połączyło ze skokiem:/
W próbie ratowania się przed ciągłym noszeniem i bujaniem, żeby go uspokoić, zakupiłam bujak MamaRoo, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Upatrzyłam mate z Tiny Love, mam karuzele i młody ją uwielbia.
Po Waszych postach o smoczkach zakupiłam młodemu jedyny smoczek, który nie wypróbowałam Nuk i okazał się strzałem w 10 (inne gubi).
Martuszka - każda matka ma pomysł na siebie
skoro masz fantastyczną mamę, która sobie radzi to czemu nie skorzystać
Mi na oddziale patologii noworodka ordynator mówił, że przez pierwsze tygodnie wcale nie trzeba byc ciszej, bo dziecku to niby nie przeszkadza, ale niektóre maluszki źle znoszą nadmiar bodźcow, więc może dlatego maluszek na weselu nie mógł zasnąc. Niektóre mamy nie ufaja nikomu i muszą mieć dzidziusia ze sobą, żeby czuć się dobrze
Akuku - zainspirowałaś mnie! Mój młody dawno nie miał sesji
Co do stachu o choroby, jako pedagog boje sie autyzmu i podobnych, szczególne, że na poczatku trudno dostrzec te choroby.