reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Dziewczyny dziewczyny witajcie.. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo tyle sie nie odzywałam.. Ale po porodzie mało pisałam i potem nadrabialiśmy i nadrabialam was ale nie codzień bo to cos do zrobienia i wogole i czas leciał ale mi was brak.. Czytania i opowiadania co u nas..
Mam nadzieje ze wybaczycie mi i "ponownie" przyjmiecie do siebie..
Hm to co u nas..

Sebastian dwa dni temu skończył dwa miesiące, wczoraj byliśmy u pediatry na wizycie.. Mierzy około 61 cm i warzy 6206, wiec 1,5 kg przybrał wogole z wagi urodzeniowej.. Mieliśmy tez szczepienia wczoraj, dzielny zamęczał tylko przy wkłuciach a potem zaraz sie uspokoił:) jesteśmy tylko na piersi i jestem dumna ze nam sie udaje bez żadnych problemow karmić, mały je aktywnie.. Czasami ściągam laktatorem także zawsze jakis zapas w lodowce mam.. A to dlatego ze jak jedziemy do lekarza albo do kogos to zawsze zabieram ściągnięte mleko bo jest Hm łatwiej noi bez skrępowania.. A z butli potrafi juz zjeść nawet 140ml..

Co do mnie ja miałam juz w tamtym miesiącu koło 20 małe krwawienie kilka dni i po 10 dniach przerwy znowu na kilka dni wiec mozna powiedzieć ze "pierwszy okres".. Rana po cc pięknie sie zagoiła i prawie nie widac, jeszcze w jej okolicy brak czucia jest.. Na wizycie kontrolnej u gina w 6tyg po porodzie (z racji planowania rodziny bo tu po porodzie od razu o tym rozmowa była z ginem..) zaaplikowalam wkładkę domaciczna i poki co odpukac żadnych problemow.. Uważałam to za najlepsze rozwiazanie bo tabletek nie chce, a jeszcze mi czip proponowali ale jakos nie mogłam tego sobie wyobrazic.. Po prostu chce sie cieszyć byciem mama i wszystkim dookoła i nie myślec ze znowu zajdę w ciąże bo narazie nie mam tego w planach..

Sebastian lubi bardzo na brzuszku leżeć.. Głowę juz wysoko podnosi i lekarka nam wczoraj mówiła ze bardzo silny jest.. W dzien staram sie zeby spał na bok albo na brzuchu.. W nocy spi na plecach w tej kołysce kolo mojego łóżka.. Czasami po karmieniu biore go na ramie i sie uspokaja jakby tego potrzebował ale nie zawsze..

Co do włosów u mnie od 3tyg walczę z nawałem ale łupieżu :/ i zaczęły mi lekko wypadać, nie duzo ale od razy zauwazylam bo przecież w ciazy nic nie było..

Z małym mamy tylko mały problem.. Bo wyszedł nam ze ma krecz szyi noi z główka juz mu sie spłaszczyła przez to z jednej strony.. I wyszło napięcie mięśniowe z jednej strony tez lekko...
Jeździmy raz w tyg do fizjoterapeuty, noi rozciągamy sie w domu :) po ćwiczeniach efekty widac lekko zwłaszcza ze główkę wtedy trzyma bardziej na prosto albo w druga stronę obraca.. Ale spłaszczenie niestety trzeba czekać zanim zejdzie.. Pilnowanie tej główki to OMG.. W wózku podkładam reczniczki, w nocy jak spi tez mu kupiłam taka podusie zeby mu ta główkę bardziej pilnowały na prosto..

Fiołeczka, serio?Rtęcią ze szczepionek? A kiedy Zosia była szczepiona?

Panikara hahahahaha, a zastanawiałam się która pierwsza tak to zrozumie - wygrałaś! Z mężem po ciąży już coś było?? haha ;)))

Bunia, no pewnie że pamietamy :) . Robię tak samo, na co dzień mały je z cyca a jak jedziemy w gości albo ktoś ma przyjść do nas to ściagam :)
Bunia napisz coś o tej wkladce. Ona jest płatna czy jak? Na jakiej zasadzie działa? Serio nie wiem :D

Lunera kopę to mało powiedziane.. Pokoik wyglada pieknie :) musze zdjecia wrzucić bo chyba nie pokazywałam końcowego efektu..
Co do przeprowadzki.. Dom nasz jest wystawiony na sprzedaż odkad mały sie urodził i poki co nic sie nie dzieje.. Moj oczywiście sprzęt kupuje zeby do pl zabrać.. Tu jakas pile, tu jakas kosiarkę.. Eh..

Bunia miło Cię widzieć :) ja już myślałam że Sebuś z 8kg będzie miał bo on całkiem okazały się urodził :)
lilija a żebyś wiedziała że było i to nie raz, nawet dziś w szpitalu kombinowaliśmy co i jak, ale aż takiego hardcora nie zaliczyliśmy ;) ja jestem zboczuch zresztą pracuję z samymi facetami więc mi się wszystko kojarzy :)

Lilija tak nam powiedział i popracowal nad nią, zobaczymy czy będzie poprawa. Szczepiłam ją 05.10 i praktycznie po jakiś 3 dniach zauważyłam że nie podnosi tej główki.

reklama
Panikara a co z wami ze w szpitalu ?
A no do 8 nie doszedł :) na szczęście hehe.. pomału mu przybywa ale wg siatek mówiła mi wczoraj ze idealny :)

Lilija u mnie wkładkę pokryło ubezpieczenie.. Ale nie wiem jak w pl..Nazywa sie mirena, wrzucam link z informacjami.. Dla mnie najwiecej znaczy to ze do 5 lat mozna ja miec, a czip mowili ze do dwóch tylko.. Noi mniej obciąża organizm bo tabletki jednak wątrobę trochę obciążają..
https://parenting.pl/portal/wkladka-wewnatrzmaciczna-uwalniajaca-hormony-mirena
Ginekolog Warszawa Zdrowa - Mirena

Do góry