reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Ancikowa, każda z nas przeżywałaby to tak samo mocno, żadna się Tobie nie dziwiła i każda trzymała i trzyma za was kciuki . Diagnoza to podstawa, a skoro już jest to może być tylko lepiej :):*

Lidia90 ja wchodzę na forum tylko w czasie karmienia, to wygodne, bo mały może zjeść ile chce a ja się nie nudzę w trakcie ;). Minusem jest fakt,że piszę z telefonu i często słownik przekręca moje słowa i wychodzi masło maślane :D

A propo piąstki - stosujecie jakieś szczególne środki higieny w związku z tym?

Lidia90, mój też nie przepada za smoczkiem, czasami się skusi, ale nie do końca potrafi go ssać, bo często mu wypada. Mam smoczka z Lovi, nuka i awantu. Żaden mu nie podpasował Twoja mała nie waży dużo tzn w porównaniu do mojego hehehe. W trakcie wczorajszej wizyty szczepiennej, lekarka zważyła małego i wyszło 6800 hahahaha, ale stwierdziła,że ma na sobie body i pieluchę więc można odjąć około 200g. Wpisała 6600 :p , a ma 65 dni. Zmierzyła go i wyszło 61 cm, ale to nie możliwe, bo mały nosi ubranka 62 i niektóre 68.
No i mój też w nocy je krótko :)

Blerka, jaki kupiłaś bujak?
Pytałaś ostatnio o matę. Kupiłam taką:
IMG_20151023_122430.jpgIMG_20151023_122517.jpg
Jest 3 w 1. Mata, kojec i ochraniacz do łóżeczka.

Maranda, pytałaś o szczepionkę 5w1 . Użyliśmy Pentaxim.
Cinamona kciuki za szczepienia, oby nie miał tego co mój wczoraj
Kasietta kciuki za stópki ^^

Kurcze tak czytam o tym kładzeniu malucha na brzuchu i mnie to lekko przeraża, bo mój nienawidzi!!!!!!!! Na ramieniu ładnie trzyma główkę, tak samo jak siedzę na bujanym krześle, ale leżeć nie znosi. Powinnam go zmuszać?

Lunera, mata gimnastyczna? a co to? Nie słyszałam

Załączniki

• IMG_20151023_122430.jpg
    IMG_20151023_122430.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG_20151023_122517.jpg
    IMG_20151023_122517.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 52
My poki co bardzo rzadko uzywamy smoka. Ani nie przepada ani za bardzo nie ma potrzeby. Lapki do buzi ida oczywiscie, obie na zmiane, ale ani jakos czesto w porownaniu z moimi smoczkowymi starszakami. Licze, ze kciuka nie bedzie. Spi na brzuchu i czasem polize sobie lapke przed snem, na ogol jednak zasypia bez, wiec nie chce mu dawac smoczka zeby nie przedobrzyc sprawy. W razie czego mam nadzieje, ze sie uda podmienic.

Luca - kciuki i melduj po!
Kasietta, kciuki za nozki i cwiczenia. Super, ze juz sie przyzwyczaila. Teraz pewnie duzo latwiej z nia pracowac, a wszystko przeciez dla jej dobra.

A my po szczepieniu. Hugo sie splakal i chwile trwalo uspokojenie go. Narazie ok, zachowuje sie normalnie. Zobaczymy co bedzie wieczorem.

Mi tez wlosy wypadaja. Sa wszedzie. No i znowu mycie co dwa dni.

Jakas padnieta jestem. I ta monotonia dnia codziennego mnie dobija troche... Do tego jestem sama. Enek w wraca w sobote w nocy... A we wtorek znowu wyjezdza na 3 dni... Ech wiecznie sama

Cina, masz dwojke pomocnikow :-) Ale rozumiem, ze brakuje ci doroslego towarzystwa. A jak ta sasiadka? Miala chyba malucha w podonym wieku?
Lilija, jaka gwiazda! Mata gimnastyczna to inaczej edukacyjna, czyli taka jak twoja :-) W sklepach internetowych taka nazwa sie pojawia.
Malucha warto zachecac do lezenia na brzuszku, moj najstarszy tez nie lubial i finalnie w 3-4 mcu nadrabialismy bo slabo sie przewracal.

Lucyna kciuki za wagę, pochwal się, jestem ciekawa czy ma podobną do mojego :). Co do smoczka to mam trzy firmy Nuk, Avant i Lovi. Ten o którym piszesz czyli Lovi, mój mały początkowo lubił najbardziej, ale ostatnio go przestał akceptować, nie wiem dlaczego.

Cina najważniejsze,że juz po gigi :p

Lunera dobrze pamietasz. Sasiedzi teraz robia generalny remont mieszkania i od pocz pazdziernika mieszkaja gdzie indziej. Chyba w grudniu juz beda znowu mieszkac u siebie.
Teraz mieszkaja troche daleko i nie za bardzo mi po drodze. Ale musze sie z nia zgadac zebysmy razem do jakiegos parku z dzieciakami poszly.

Lucyna kciuki za wagę, pochwal się, jestem ciekawa czy ma podobną do mojego :). Co do smoczka to mam trzy firmy Nuk, Avant i Lovi. Ten o którym piszesz czyli Lovi, mój mały początkowo lubił najbardziej, ale ostatnio go przestał akceptować, nie wiem dlaczego.

Cina najważniejsze,że juz po gigi :p

Lilija ja wymieniłam na nowy.

reklama
Kasietta - to dobrze że młoda juz nie płacze przy ćwiczeniach. Ciekawe jak będzie z luskami.

Lunera - dokładnie tak! Można przegiac w druga wiec trzeba uważać. Ja mam świetna mate airex. To jest typowo gimnastyczna ale niestety droga bardozo.

Fioleczka - o właśnie, lunera dobrze pisze. Niech Zośka leży na brzuszku na twardym. Łóżko czy kanapa odpadają. Mata piankowa, karimata itp. Ma wtedy inf od podłoża o tym co się z nią dzieje a nie zapada się tylko i jest jej wtedy bardzo ciężko.

Do góry