reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ancikowa, trzymajcie się, może to faktycznie ta zastawka i będziecie to mieć za sobą.
U nas wczoraj dzień fatalny, cyc-odbicie-przyśnięcie na chwilę-ryk i tak w kółko. Wieczorem za to poszliśmy odwiedzić w hotelu taką daleką ciotkę mojego męża z Ameryki i potem uciekły nam dwa autobusy, więc ponad 3km szliśmy. Pisałyście o czapkach, no więc okazało się, że całe szczęście, że kupiłam ostatnio taką czapkę-misia, bo mała jak wcześniej zawsze płakała przy zakładaniu cienkich czapeczek, tak z tą się uspokoiła, było jej ciepło i zasnęła. Chyba jednak ona jest ciepłolubna. Dzisiaj o wiele spokój mniejszy dzień. Miałyśmy rano pobudkę, za to pierwszy raz od kilku dni spała dłużej w dzień. Chyba jeżeli mam coś robić w domu, to nie mogę się z nią wysypiać do 9, bo potem ona nie chce spać w dzień.
Ja staram się dbać o symetrię, karmienie piersią pomaga, ale za to noszenie u mnie lepiej wychodzi na prawym ramieniu, może to kwestia tego, że ja sama mam trochę krzywy kręgosłup.
Warto mówić i tych powikłaniach po cc, ja nie chciałam ze względu na siebie, ale tu się okazuje, że to dla dziecka też ryzykowne. Ja zawsze uważałam, że wolny wybór ok, ale jednak warto słuchać specjalistów, którzy mówią, że to jednak większe ryzyko.

reklama
Ancikowa ściskam Cię! Rozumiem Twoje nerwy, ale pomyśl że z każdym badaniem wiecie więcej i będziecie wiedzieć jak pomóc Leonowi. Ja jestem z Piotrowic i na Ligotę nie słyszałam narzekania. Mają bardzo dobry sprzęt i pomogą Twojemu synkowi! Jestem z Wami myślami.
Lilija musisz iść do swojego lekarza po skierowanie, chyba że chcesz prywatnie to nie trzeba skierowania. Chyba do wszystkich specjalistów teraz na skierowanie się idzie.

Jeśli jest ok to nie musisz nigdzie chodzić. Ja miałam neurologa z Martą przez jej niski Apgar, później ok roku pediatra profilaktycznie u nas zleca kardiologa. Jeśli lekarka nic nie widzi nieprawidłowego to nie trzeba chodzić do specjalisty.

Trochę mnie przeraża u ilu specjalistów byłyście z dziećmi. Ja z moja starsza nigdy nie byłam u specjalisty. Nawet usg bioderek nie miała... Od urodzenia żadnego antybiotyku a ma już 3 lata... Mi sie wydaje, ze czasami im mniej ingerencji lekarzy tym lepiej. Oczywiście chodzi mi o przypadki gdy dzieci nie chorują poważnie. To zupełnie inna sprawa.

Mały zasypia a ja staram sie odpocząć chociaż chwile... Pooddychać głęboko i znow do prac domowych. Eh.. Dlaczego my kobiety mamy w życiu tak ciezko?

Amor - odpocznij chwile.... My mamy tak ciężko bo chcemy żeby było jak najlepiej i wiemy, ze nikt za nas nie zrobi. W dodatku większość kobiet, w przeciwieństwie do facetów, jak ma wolną chwilę to woli dom ogarnąć niż przed tv siedzieć. Poza tym próbujemy dążyć do doskonałości... i czasami same się nakręcamy.

byłam dziś u dentysty... i nawet tam temat kp. Pani stomatolog stwierdziła, że Leoś ma kolki bo się przejada i powinnam dawać mu wodę do picia. żenada.
ale namówiłam jedną kumpele, która dopajała swoją tygodniową (!!!!) córeczkę mm na noc bo "mała się nie najada", żeby to mm odstawila... od dwóch dni są tylko na piersi i Mała się jednak najada ;-)

Lenon ma jakieś kiepskie wieczory. Krzyczy i pręży się mocno... Wyciszenie Go trwa długo i jest sprawdzianem mojej cierpliwości.
Najważniejsze, że w końcu się udaje i zasypia.

reklama
Do góry