reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
i żebyście wiedziały że będę. Ja generalnie jestem liberalna i uważam że każdy decyduje o swoim ciele, ale powinien znać wszystkie za i przeciw! kurcze mi tego nikt nie mówił, wszyscy wręcz mówią że cesarka to pikuś, o powikłaniach u dzieci wcale nic nie wiadomo. Teraz jak ktoś będzie pytał jak tam cesarka to mam zamiar zacząć od naszej historii.

Dziewczyny dużo zdrówka dla dzieciaczków :-*
Jeszcze niedawno czekałyśmy do końca pierwszego trymestru żeby odetchnąć a tu ciągle coś może wyskoczyć..

Zauważyłam że Tymek sprawniej porusza lewą rączką a prawa często odpoczywa, Wasze dzieci też tak mają czy obiema machają jednakowo?
My po wczorajszym szczepieniu troszkę marudni, ogólnie cały dzień był uśmiechnięty ale przed spaniem jest walka i bardzo lekki sen. Do tego cały czas temperatura ok 37,5

martuszka mi dziś lekarka mówiła że asymetrie mogą występować do 3 miesiąca, jeśli po tym czasie nie ustąpią to wtedy trzeba rehabilitować. Mój Szymek chętniej odwraca głowę w prawą stronę, ale to podyktowane jest tym, że z łóżeczka widok na pokój ma na prawo, jak go karmię to na lewej ręce czyli odwraca się w prawo, odbijam na lewym ramieniu i znów buźka do mnie w prawo. Lekarka właśnie powiedziała że karmiąc butelką zapominamy o zmianie strony. Jednak pierś się podaje raz jedną, raz drugą a butla tylko z jednej strony. Znów się rozpisałam a zamiar miałam taki że do 3 miesiąca powinno się stymulować samemu słabszą stronę. W naszym przypadku zmieniać ręce, przekładać łóżeczko i bawić się tak żeby uaktywniał obie strony.

Martuszka, a jak u was z noszeniem, przewijaniem, kąpielą etc? Zmieniasz ręce/strony?

Wczesniej sie z wami nie dzieliłam, w szpitalu trafiłam na sale z dziewczyna, która miała komplikacje po ZZO. Za duzo 'sie znieczulilo' i nie mogła chodzić. Po tygodniu zostało 'tylko' niestabilne kolano, kt w każdej chwili mogło ja zawieźć. W ciagu 2 tyg miało sie wyrównać... Odetchnęłam z ulga, ze mój bol jakos pokonałam sama...

Akuku,
Pisałaś ze Emilek lubi trzymać cyca. Moja 3 latka tez lubi i nie ważne czy to moj cyc czy mojego M. Teraz nie mam jak usypiać ja przy cycu ale wczesniej bez cyca ani rusz.

Mi sie zdarzy pocałować w usta. Nie codziennie ale od święta czasem dam całusa. Z teściami miałam rozmowę i już nie całują... Przytulają sie na pożegnanie i tyle.. Byli obrazeni, ale już im przeszło.. No cóż.

Dbam o higienę przy zmianie pieluszki ale itak sie boje zeby mały nie zaraził starszej.

Boli mnie gardło. Starsza przeziębiona a młodszy nie chce spac. Można oszaleć.. Mam ochotę usiąść i płakać ale nie mam nawet czasu na płacz bo mam lodówkę do umycia, pranie do zawieszenia i listę zakupów do zrobienia...

reklama
Amor moj tez cos zasnac nie moze. Jakies dziwne ma dni ostatnio. Dziwnie spi, dziwnie je. W nocy sie budz i spac z godzine nie moze od dwoch dni. Strasznie sie rusza przy zasypianiu i nie moze sie uspokoic. Moze jakis skok przechodzi czy cos... A moze poprostu czuje ze jest poza domem...

Zmeczona od tego jestem.../

Dobrej nocy mamuski

Do góry