reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
i żebyście wiedziały że będę. Ja generalnie jestem liberalna i uważam że każdy decyduje o swoim ciele, ale powinien znać wszystkie za i przeciw! kurcze mi tego nikt nie mówił, wszyscy wręcz mówią że cesarka to pikuś, o powikłaniach u dzieci wcale nic nie wiadomo. Teraz jak ktoś będzie pytał jak tam cesarka to mam zamiar zacząć od naszej historii.

Dziewczyny dużo zdrówka dla dzieciaczków :-*
Jeszcze niedawno czekałyśmy do końca pierwszego trymestru żeby odetchnąć a tu ciągle coś może wyskoczyć..

Zauważyłam że Tymek sprawniej porusza lewą rączką a prawa często odpoczywa, Wasze dzieci też tak mają czy obiema machają jednakowo?
My po wczorajszym szczepieniu troszkę marudni, ogólnie cały dzień był uśmiechnięty ale przed spaniem jest walka i bardzo lekki sen. Do tego cały czas temperatura ok 37,5

martuszka mi dziś lekarka mówiła że asymetrie mogą występować do 3 miesiąca, jeśli po tym czasie nie ustąpią to wtedy trzeba rehabilitować. Mój Szymek chętniej odwraca głowę w prawą stronę, ale to podyktowane jest tym, że z łóżeczka widok na pokój ma na prawo, jak go karmię to na lewej ręce czyli odwraca się w prawo, odbijam na lewym ramieniu i znów buźka do mnie w prawo. Lekarka właśnie powiedziała że karmiąc butelką zapominamy o zmianie strony. Jednak pierś się podaje raz jedną, raz drugą a butla tylko z jednej strony. Znów się rozpisałam a zamiar miałam taki że do 3 miesiąca powinno się stymulować samemu słabszą stronę. W naszym przypadku zmieniać ręce, przekładać łóżeczko i bawić się tak żeby uaktywniał obie strony.

Martuszka, a jak u was z noszeniem, przewijaniem, kąpielą etc? Zmieniasz ręce/strony?

Wczesniej sie z wami nie dzieliłam, w szpitalu trafiłam na sale z dziewczyna, która miała komplikacje po ZZO. Za duzo 'sie znieczulilo' i nie mogła chodzić. Po tygodniu zostało 'tylko' niestabilne kolano, kt w każdej chwili mogło ja zawieźć. W ciagu 2 tyg miało sie wyrównać... Odetchnęłam z ulga, ze mój bol jakos pokonałam sama...

Akuku,
Pisałaś ze Emilek lubi trzymać cyca. Moja 3 latka tez lubi i nie ważne czy to moj cyc czy mojego M. Teraz nie mam jak usypiać ja przy cycu ale wczesniej bez cyca ani rusz.

Mi sie zdarzy pocałować w usta. Nie codziennie ale od święta czasem dam całusa. Z teściami miałam rozmowę i już nie całują... Przytulają sie na pożegnanie i tyle.. Byli obrazeni, ale już im przeszło.. No cóż.

Dbam o higienę przy zmianie pieluszki ale itak sie boje zeby mały nie zaraził starszej.

Boli mnie gardło. Starsza przeziębiona a młodszy nie chce spac. Można oszaleć.. Mam ochotę usiąść i płakać ale nie mam nawet czasu na płacz bo mam lodówkę do umycia, pranie do zawieszenia i listę zakupów do zrobienia...

reklama
Amor moj tez cos zasnac nie moze. Jakies dziwne ma dni ostatnio. Dziwnie spi, dziwnie je. W nocy sie budz i spac z godzine nie moze od dwoch dni. Strasznie sie rusza przy zasypianiu i nie moze sie uspokoic. Moze jakis skok przechodzi czy cos... A moze poprostu czuje ze jest poza domem...

Zmeczona od tego jestem.../

Dobrej nocy mamuski

Do góry