reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Panikara sprawdziłam wypis że szpitala i miał robione usg główki przezciemiaczkowe, usg brzuszka x2 i echo serca x2 i na szczęście nic nie było o wylewie uff
A i koleżanka polecila syrop na refluks dla dzieci Gastrotuss ponoć działa jak korek. Kupiłam i podaje zobaczymy jak będzie.
Aha waga przez 7 dni wzrosła o 140g więc ok wychodzi po 20 g dziennie które jest uznawane za minimum normy :-) Jutro będzie u mnie w domu ta położna od laktacji pobrać krew i mocz na posiew więc super ze nie musze iść do przychodni bo tam to pełno chorych ludzi i trochę się boję się że tam mógłby coś złapać. Jeśli wyniki będą dobre to pediatra powiedziała że wyśle nas na parę dni do szpitala na diagnostykę.

Panikara poczytam sobie o tych kropelkach i kupię jakby syrop nie pomógł.

reklama
Odnośnie cc to niestety nie miałam wyboru bo już każda minuta dłużej w brzuchy była zagrożeniem dla malego ale fakt nikt o zagrożeniach dla dziecka przed cc nie mówił.

To super że miał robione to usg już w szpitalu ! Oczywiście że cc jest ratunkiem i czasem nie ma wyboru. U mnie z Martą cc jej uratowało życie! Brawo za wagę! Mi lekarka najpierw kazała spróbować to mleko a te kropelki w ostateczności bo podobno leki na refluks lubią powodować zaparcia.

Dziewczyny rośnie mi mały budda! W zeszłą środę ważył 4950g, wczoraj 5540g! To daje 590g w tydzień! :O i to tylko na cycu! To chyba przez te nerki nie przybierał w tempie zdrowego dziecka (taki domysł) to teraz nadrabia...ale żeby tyle w tak krótkim czasie??? Jednego dnia nawet 110g w ciągu doby!!! Ostatnio już po 70g...masakra

Lucynko, super, ze z waga idziecie do przodu! Każdy gram chyba cieszy, dzielnie walczysz!

Myśmy pare razy brali Debridat ze starszakami przy jelitowkach. Taka zawiesine przygotowywałam, na receptę.

Anciikowa, infekcja z pewnością miała na to wpływ. Pamietam jak najstarszy miał zabieg to w ciagu tamtych 2 tyg przed i po w ogóle nie przybrał... A twój Leon teraz faktycznie nadrabia w tempie kosmicznym.

Dziewczyny rośnie mi mały budda! W zeszłą środę ważył 4950g, wczoraj 5540g! To daje 590g w tydzień! :O i to tylko na cycu! To chyba przez te nerki nie przybierał w tempie zdrowego dziecka (taki domysł) to teraz nadrabia...ale żeby tyle w tak krótkim czasie??? Jednego dnia nawet 110g w ciągu doby!!! Ostatnio już po 70g...masakra

Ancikowa i super widocznie zdrowieje :-)

Lucalew brawo! Najwazniejsze, Zoe przybiera!

Panikara, I powinnas o tym mowić głośno, choc watpię ze panie, ktore sa przekonane o słuszności cesarki na życzenie bez wskazań medycznych bedą słuchały.

Ancikowa, fantastyczny przyrost!

reklama
Ancikowa a i tak mniejszy masą od mojego mistrza hahaha :))

Panikara, powinnaś trąbić o tym na prawo i lewo! Często kobiety wybierają "wygodę" a nawet o zagrożeniu nie mają pojęcia.

Dziewczyny, a ta higiena przeciwko rota to kiedy? Po zaszczepieniu trzeba uważać czy jak?

Do góry