reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Panikara sprawdziłam wypis że szpitala i miał robione usg główki przezciemiaczkowe, usg brzuszka x2 i echo serca x2 i na szczęście nic nie było o wylewie uff
A i koleżanka polecila syrop na refluks dla dzieci Gastrotuss ponoć działa jak korek. Kupiłam i podaje zobaczymy jak będzie.
Aha waga przez 7 dni wzrosła o 140g więc ok wychodzi po 20 g dziennie które jest uznawane za minimum normy :-) Jutro będzie u mnie w domu ta położna od laktacji pobrać krew i mocz na posiew więc super ze nie musze iść do przychodni bo tam to pełno chorych ludzi i trochę się boję się że tam mógłby coś złapać. Jeśli wyniki będą dobre to pediatra powiedziała że wyśle nas na parę dni do szpitala na diagnostykę.

Panikara poczytam sobie o tych kropelkach i kupię jakby syrop nie pomógł.

reklama
Odnośnie cc to niestety nie miałam wyboru bo już każda minuta dłużej w brzuchy była zagrożeniem dla malego ale fakt nikt o zagrożeniach dla dziecka przed cc nie mówił.

To super że miał robione to usg już w szpitalu ! Oczywiście że cc jest ratunkiem i czasem nie ma wyboru. U mnie z Martą cc jej uratowało życie! Brawo za wagę! Mi lekarka najpierw kazała spróbować to mleko a te kropelki w ostateczności bo podobno leki na refluks lubią powodować zaparcia.

Dziewczyny rośnie mi mały budda! W zeszłą środę ważył 4950g, wczoraj 5540g! To daje 590g w tydzień! :O i to tylko na cycu! To chyba przez te nerki nie przybierał w tempie zdrowego dziecka (taki domysł) to teraz nadrabia...ale żeby tyle w tak krótkim czasie??? Jednego dnia nawet 110g w ciągu doby!!! Ostatnio już po 70g...masakra

Lucynko, super, ze z waga idziecie do przodu! Każdy gram chyba cieszy, dzielnie walczysz!

Myśmy pare razy brali Debridat ze starszakami przy jelitowkach. Taka zawiesine przygotowywałam, na receptę.

Anciikowa, infekcja z pewnością miała na to wpływ. Pamietam jak najstarszy miał zabieg to w ciagu tamtych 2 tyg przed i po w ogóle nie przybrał... A twój Leon teraz faktycznie nadrabia w tempie kosmicznym.

Dziewczyny rośnie mi mały budda! W zeszłą środę ważył 4950g, wczoraj 5540g! To daje 590g w tydzień! :O i to tylko na cycu! To chyba przez te nerki nie przybierał w tempie zdrowego dziecka (taki domysł) to teraz nadrabia...ale żeby tyle w tak krótkim czasie??? Jednego dnia nawet 110g w ciągu doby!!! Ostatnio już po 70g...masakra

Ancikowa i super widocznie zdrowieje :-)

Lucalew brawo! Najwazniejsze, Zoe przybiera!

Panikara, I powinnas o tym mowić głośno, choc watpię ze panie, ktore sa przekonane o słuszności cesarki na życzenie bez wskazań medycznych bedą słuchały.

Ancikowa, fantastyczny przyrost!

reklama
Ancikowa a i tak mniejszy masą od mojego mistrza hahaha :))

Panikara, powinnaś trąbić o tym na prawo i lewo! Często kobiety wybierają "wygodę" a nawet o zagrożeniu nie mają pojęcia.

Dziewczyny, a ta higiena przeciwko rota to kiedy? Po zaszczepieniu trzeba uważać czy jak?

Do góry