reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Luca super ze polozna pomogla. Będzie tylko lepiej.
Dziewczęta a ja jestem załamana i od wczoraj wyje. 5 tyg temu na usg wyszlo malej ze ma dysplazje fizjologiczna IIa i lekarz kazał szeroko nosić i pieluchowac. Ale znajoma rehabilitantka i pediatra mowila e to nic nie daje no więc zarejestrowałam prywatnie do super specjalisty. Wczoraj wizyta i jest masakra. Dysplazja typ III, rozporka na 6 tygodni noszona przez 20 godzin dziennie sciagana tylko na przewijanie i kapiel i mala ma wtedy leżeć i jak najwiecej ruszac nóżkami. Poprzedni lekarz zle zlapal biodro i juz wtedy powinien zaczac leczenie :/
Nie wiem jak karmić mala w tej rozpórce. Nie dość ze caly czas sa z tym problemy bo mala je tylko w jednej pozycji i przy każdym karmieniu wierzga nogami i sie złości to jeszcze to. Ja juz nie mam psychicznie sily. Oczywiście mala krzyczy jak jej sie rozporke zakłada wiec czekają mnie świetne dni.
Igor do tego strasznie kaszle i właśnie dostal goraczki. Jeszcze mnie wczoraj dobila babeczka z mopsu telefonem ze przekroczylam o 5 zl próg do becikowego i go nie dostane.

reklama
Akuku kciuki trzymam za Vikiego.

Kopfer o kurcze ale się porobiło. Współczuję Ci bardzo chodź nie wiem jak Ci pomóc z tym karmieniem. Może Akuku coś podpowie. My się karmimy i na leżąco i na poduszce ale bez też dajemy radę.
Zdrówka dla Igora.
Jeśli chodzi o becikowe to masakra tak to w naszym kraju jest ze 1pln i już d. Mam nadzieję że jakoś uda Ci się mała jednak z tą rozpurka karmić piersią. Trzymam kciuki

Kopfer biedaku, współczuje tego stresu dla ciebie i małej... Lekarz nic nie mówił jak przystawiac? Może na leżąco a ona główkę odwróci do ciebie?
To bedzie pewnie ciężki okres ale dla jej dobra konieczny. Super ze masz juz dobra diagnozę i ze szybko z tego wyjdziecie. 6 tyg szybko minie. Koleżanki córeczka duzo dłużej nosiła, a dziś ma najlepsze wyniki ze wszystkich sportów w klasie :-) takze głowa do góry.
A u synka to pewnie jesienne przeziebienie

ależ noc...
Leonowi się poprzestawiało i o 3 obudziło mnie przesłodkie "aguuuuu". NIe otworzyłam oczu więc Leon osiągnął apogeum skupienia i po kilkunastu próbach udało mu się zdzielić matkę w nos :-) No i tak do 5 sobie gugaliśmy... Było miło, nie powiem ale szkoda, że w porze nocnej.

Kopfer - co do becikowego to chyba z systemem nie wygrasz niestety. Bardzo współczuje tej dysplazji.
Akuku - zdrówka!!! oby nie wirusówka..
Anney - no tak myślałam :-D synowa kochana!! :)

Ojej kopfer to nieźle Ci się problemów na głowę zwaliło! [emoji19] Współczuję. Łatwo z tym aparatem na nogach nie będzie, pewnie mała będzie bardzo marudzić, ale pocieszę Cię, że ja też miałam dysplazję i to nosiłam i dziś nie ma śladu po dysplazji [emoji4] Jeśli chodzi o karmienie to nie wiem jak Ci pomóc. Ja umiem w każdej pozycji karmić, ale nie wiem w której byłoby Wam wygodnie. Myślę, że bez problemu się nauczycie [emoji4] W najbliższym wypadku butelka z Twoim mleczkiem.
Akuku zdrówka dla Vikiego!

reklama
Hej
Ja w sumie nie spie od 6. O 6 mlody przebudzil sie na cyca i nie mogl zasnac do 7. A o 7.20 mloda juz mnie zawolala. Polozylam sie z nia ale zasnac juz nie zasnela tylko krecila sie i krecila. Ostatecznie o 8 wstalysmy.
Wkurzaja mnie moi tesciowe z rana bo mowili ze beda mi pomagac z mala zeby mnie odciazyc ale rano o 7.30 zadne z lozka nie wstanie. Tesciowa specjalnie urlop wziela zeby jak najwiecej czasu z mala spedzic ale rano z lozka nie wstanie. Dopiero teraz sie ruszyli a jest juz po 9. Przez ten tydzien co tutaj jestesmy mogliby sie troche poswiecic rano i wstac. No ale po co.... Nie powiem pozniej duzo sie nia zajmuja jednak rano wola spac i tyle, no wiedza ze jak i tak wstane...
Strasznie dzisiaj jestem przez to wkurzona pewnie dlatego ze niewyspana jestem.
Mlody jeszcze spi[emoji33] dobrze ze chociaz on dlugo spi z rana
Dobrze ze w sobote juz wracamy do domu i wszystko wroci do normy i dzieci beda mialy swoja rutyne.

Umowilam sie dzisiaj z kumpela polka ktora tutaj mieszka. Mamy dzieci w tym samym wieku. Jej starszy syn jest 2 miesiace starszy od Maji a corka 2,5 miesiaca starsza od Hugo. Starszaki zostaja z dziadkami a my zabieramy maluchy i idziemy gdzies na kawe czy cos[emoji3] moze sie troche odstresuje.

Kopfer o kurcze, wspolczucia. Ale napewno jakos dasz rade ja karmic, jakis sposob napewno sie znajdzie...

Do góry