reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hahaha, grunt to poczucie humoru!!!
Jak dzis Leon? Zaklimatyzowal sie juz w nowym lozeczku?

A odnosnie lekarzy, to ja dzis bylam u endo na kontroli. Poza standardem dopytalam go tez o usg tarczycy, ktore robilam na poczatku ciazy i lekarz radiolog w opisie zasugerowal, ze cos tam moze wskazywac na autoimmunologiczna chorobe tarczycy. Mielismy wrocic do tematu po porodzie. A endo mowi, ze tez radiolog to u wszystkch to widzi (pracuja w jednej przychodni) i z usmiechem - ze chyba tak mu sie "łapie". Takze poza stardardowymi badaniami przez najblizszy rok raczej juz wykluczylismy ten temat.
Takze co lekarz to inne 'oko'.

Panikara powodzenia na badaniu!

Zuzzi, to dzis mam nadzieje, bedziesz miala spokojniejszy dzien, bo maly bedzie oslabiony. Tylko jak ci kupy zacznie strzelac po rota, to bedziecie mieli ubaw. Mydelko antybakteryjne kupionie? My idziemy na rota za 3 tygodnie.

reklama
Eh a u nas kiepsko... byłyśmy w ośrodku wczesnej interwencji z Młodą. Głównie ze stopami i okazało się, kiepsko jest:/ tzn lewa jeszcze w miarę, ale prawa jest bardzo kiepska. Po wizycie u dr od razu było spotkanie z fizjoterapeutką no i ona mówiła, że być może operacja:/ i teoretycznie chyba nawet lepsza opcja to by była... a ortopedę mamy w następny piątek. A fizjo pokazała jak rozciągać no i będzie straszny ryk:/ kurcze, za późno to wszystko wychodzi...

Hej

Ancikowa dobre :-D

Kopfer to niezła kumulacja :-( ale tak jak dziewczyny piszą 6 tygodni szybko minie a co do karmienia to chyba na leżąco na pleckach z odwróconą do piersi główką? Nie znam innego wygodnego sposobu.
Zdrówka dla Igorka ;-*
Co do becikowego to my też się bujamy bo ciągle czegoś brakowało a jak wszystko skompletowałam to zostałam poinformowana że jednak powinien być rok 2013 a 2014 i tak muszę czekać do listopada bo dziękuję znowu jeździć za papierami..

Panikara szybkiego powrotu do zdrowia dla męża

Akuku oby to nie była jelitówka

Anney nie wierzę że ludzie mogą tak zaniedbywać dzieci :szok: sam fakt że to pierwsze dziecko sprawia że wszystko wolę sprawdzić dwa razy a tu proszę... i jeszcze to jak była ubrana, to dopiero zimny chów :-D

Cinamona jeszcze trochę i będziecie w domku :tak: miłego dnia z koleżanką ;-)

Lucynko fajnie że położna ok i tak pomocna :-)

Blerka Twój Leon jest niesamowity i całkowicie nieobliczalny:-) zawsze potrafi zaskoczyć rodziców :-D

Zuzi super że już dobrze i jaki już duży :-)

My też dziś po szczepieniu, ale my idziemy normalnym trybem i same podstawowe szczepienia, opóźniło się nam o miesiąc przez te powiększone węzły chłonne i przeziębienie ale przyszedł czas i na nas. Kontaktowałam się telefonicznie wczoraj z tym prywatnym pediatrą z pytaniem czy te węzły nie są przeciwwskazaniem i stwierdził że nie bo to od stanu zapalnego na buźce i kazał nawilżać twarz 4 razy dziennie bo skóra na policzkach jest sucha i zaczerwieniona po tym trądziku i za parę dni kolejna konsultacja telefoniczna. No ale dziś moja pediatra zaczęła mnie straszyć onkologami, później stwierdziła że to przecież przez skazę białkową której nie mamy i w ostateczności kazała obserwować. Nie mam zaufania do tej babki ale w mojej miejscowości nie mam lepszego wyboru a dobrze mieć przychodnię na miejscu, szczególnie że tu nie ma kolejek i kiedy zajdę zawsze przyjmą.
Tymon waży już 6100 więc ładnie przybiera co odczuwają już moje plecy, chociaż jest bardzo mało noszony. Praktycznie cały okres czuwania spędza na leżaka, jak zaczyna marudzić to karuzela albo mata służą pomocą więc rączki to głównie z chęci poprzytulania się :-) od paru dni widzi swoje rączki, które go bardzo fascynują i zaczyna wszystko łapać i dotykać :-) cudowny widok :tak::tak::tak:

Kadietta, współczuje! Jak sprawdzała to spięcie?

W Uk nic z tego nie sprawdzają... Masakra.

Panikara, trzymam kciuki za usg! Dziewczyny, taka potylica jest normalna u maluchów w tym wieku. Bardziej przejmowałabym sie płaska głowa z tylu.

Lunera jakie mydełko? O co chodzi?
Kasietta, ale co konkretnie tymi stópkami?[emoji17]
Aleks właśnie się obudził po drzemce 2h i straszny ryk. Normalnie nie budzi się z płaczem tylko albo się grzecznie rozgląda albo zaczyna jęczeć i stękać. Co ciekawe histeria i nagle cisza. Chwilę grzeczny o znowu ryk. Nigdy tak nie miał więc na bank po szczepieniu.

reklama
Do góry