reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Helou
Ja sie od poludnia nie za dobrze czulam. Cos mnie brzuch bolal ale to chyba zoladek byl bo gazy mnie mecza do teraz. Pozniej mnie glowa rozbolala i musialam wziasc paracetamol bo nie chcialo przejsc a ja sie coraz gorzej przez to czulam.
Teraz w koncu jest ok

Fioleczka jak tam?

Sann91 powodzenia jutro

Anney o matko, co za niekompetencja. Jak czytam to co piszesz o sluzbie zdrowia w uk to az mi ciary przechodza i wlos sie jezy!!! A tobie zycze zeby wszystko skonczylo sie dobrze.

Akuku super ten wozek! Bardzo praktyczny i wizualnie tez super.

Yoohoosek wow tak szybko bez wozka! Zazdroszcze. Moja pszczola ma dwa lata i miesiac i dalej wozka uzywamy. Leniwa jest i nie za bardzo lubi spacerowac. Ale najgorsze jest to ze czasem jak wyjdzie z wozka to nie chce do niego wrocic a chodzic tez juz jej sie nie chce i chce tylko na rece. Masakra. Jak jestem z nia sama to jeszcze potrafie jej wytlumaczyc ale jak jest ze mna enek albo no dziadki to uparta wtedy. Sprytne te maluchy ;-)

Maartuszkaa pewnie cos cie uczula. W ciazy ponoc latwiej o alergie. Skoro cale cialo to pewnie jakis proszek albo balsam do ciala.

reklama
Ja to patologią nazywam. Idioci poprostu i tyle.

Josia miał nietolerancje mleka białka krowiego, którą sama mu zdiagnozowałam bo tu pracownicy szpitali są niekompetentni po prostu.

A wiem coś o tym bo pracuje w domu starców prawie 6 lat i mam do czynienia z "pielęgniarkami" to są dopiero idiotki. Można książki pisać. Co prawda za zbyt wiele spraw nie są one odpowiedzialne ale w momęcie upadku/wypadku starusza, urtraty przytomności nawet nie wiedzą co robić. Raz był taki przypadek, że pielęgniarka (młoda bo z 40 lat) odmówiła masażu serca na rezydencie bo nie wiedziała jak i moja koleżanka 60 latka musiała walczyć o życie.
Oj miliony złamanych nadgarstków itp.

Nie tak dawno babcia już toto tzn nie świadoma roślinka biedna taka w gorszej kondycju była. Nagły spadek temp ciała do 35 stopni utrata kontroli, nieprzytomna.... co na to pielegniarka " będzie ok ma UTI" czyli zapalenie pęcherza. Dać paracetamol. Ale nie zdążyła bo babcia za 5 min umarła...

Można by wymieniać i wymieniać. Sama na przykładzie synka nietolerancji i batalii w szpitalu wiem jaki tu się debilizm szerzy aż czasem strach się bać dziewczyny...

no dokladnie.

jak ktos nie ma problemow ze zrowiem, to tu moze i byc ok, ale gorzej jak cos sie dzieje. ksazke mozna wtedy pisac.

dvieki d
ziewczyny :* z moja szyjka bedzie ok, bo swojego wroga znam dobrze ;) juz 9 lat go opaowujemy z poki co bardzo dobrym skutkiem, a jak sie rozprzestrzeni na glebsze poweirzchnie szyjki, to moj gin w polsce wie,ze bedziemy ciac po porodzie wszystko i koniec. moja mama jest po histeroktomii, jej obie siostry (choc jedna przegrala w swieta, ale zaniedbala to tak naprawde kilka lat temu w najwyzszej grupie, wiec poszlo moment) dzieci mam, chlopa mam, pewnie,ze chcialabym miec 4 dziecko, ale to juz luksus dla mnie i marzenie, choc marzeniem bylo tez dla mnei dac dziecko nam, mojemu drugiemu mezowi. jak bede miec czas to tak, a jak nie to tniemy i koniec, mam cudowna rodzine dla ktorej mam zyc i nie bede plakac jak okaze sie,ze i u mnie histeroktomia bedzie potrzebna za rok.
inni nie maja tego luksusu posiadania kontroli i chocia
zby wiedzy i czasu nad rozwijajacym sie nowotworem szyjki, bo czesto, albo najczesciej nie daje zadnych objawow, ja mam i to JEST luksus, ktory jest mi dany i ukladamy sie niejako pod to.

c
zasami mnie to przygnebia, miewam dolki wlasnie n atle zdrowotnym, bo to gowno rosnie szczeglnie w okresie wielkiego stresu i nabralo tempa, gdy moj ex maz zarazil mnei human papillomavirus (nie mialam innego partnera wczesniej i posiewy byly cvyste na hpv) ale to loteria i z dolkow wychodze szybko :rofl2:

w uk cytologie robi sie co 3 lata. a 3 lata to ju
z czas w ktoym zmiany moga przybrac ciezszy przeieg.

dlatego badajmy sie c
zesto, cieszmy sie wszvystkim i nigdy, przenigdy nie wolno nam sie poddawac, bo nawet jak myslimy,ze juz nie mozemy, mozemy jeszcze duuuuuzo wiecej.

taka akuku, kobieta ktora istnieje dla mnie w cyberpr
zestrzeni, daje np tyle usmiechu za sposob w jaki pisze i wiem,ze gdybysmy sie kiedys wszystkei spotkaly na zywo, sikalybysmy ze smiechu i TO sa fajne chwile, nawet z ludzmi ktorzy istnieja, ale nie istnieja :D
ja sie cies
ze,ze was mam, co sie usmieje, to moje i jak pomyle,ze ktos ma mdlosci jak ja, juz mi lepiej ;) hahaa (to zart)

pielegniarki. dokladnie pupui, czysta niekompetencja. oni powinni odpowiadac,za okaleczanie ludzi.
ile ja moglaym pisc o nich. jozio byl 128razy w szpitalu (powiklania poszczepienne. wyciagalam dokumety ze szpitala do sadu, stad wiem) i co wizyta do historia.

Ja akurat podczas porodu bylam nacinana i szyta przez lekarza, nawet dwoje przyszlo. Do tego caly czas bylam ja i dzidzia monitorowana i pod bardzo dobra opieka takze sama porodowke sobie chwale.

mr google ;) ciesze sie,ze mialas inne doswiadczenia. oby i tym razem tak bylo!! najwavniejsze,ze mailas lekarza. u nas na oddziale duzego szpitala (royal free hospital) byl jeden, do cesarek. JEDEN, a oblozenie takie,ze kobiety n akorytarzu lezaly ;) choc ja mialam szczescie miec swoj wlasny pokoj.

Az tak? U nas kazdej kobiecie zapewniaja swoj pokoj nawet w lazience wanne mialam ale niestety nie moglam korzystac. Ale napewno nie maja tyle pacjentek co w londynie. Bo na korytarzu nie bylo ani sladu innych rodzacych nawet slychac nie bylo zadnej hehe

reklama
Az tak? U nas kazdej kobiecie zapewniaja swoj pokoj nawet w lazience wanne mialam ale niestety nie moglam korzystac. Ale napewno nie maja tyle pacjentek co w londynie. Bo na korytarzu nie bylo ani sladu innych rodzacych nawet slychac nie bylo zadnej hehe

tak.

mialas luksus love. haha
mnie na patologie ciazy przerzucili do 5h z 4cm przy lulku, i dopiero po 15h w szpitalu (10h dochodzilo do 4cm) na porodowy trakt. jak mnie wywozili z porodowej, to na korytarzu rodzily dwie, a pokoj badan pelen :-D

ja nie moglam miec wanny, ani tej mozliwosci, bo pekala mi szyjka po masazach (wszedzie indziej zabroniony) i musialam na lezaco rodzic.
kolezanka na stoleczku w innym szpitalu rodzila, w wodzie do mialam tylko ta, co ma chore dziecko i np w moim bardzo dobrym szpitalu te 8 lat temu wanny byly tylko dwie na caly oddzial.
moze i teraz cos sie zmienilona samym trakcie porodowym, choc w opiece podczas ciazy nic a nic, w koncu dinozaurem jestem ;) ale z opowiadan swiezych mamus, raczej niewiele, dlatego zrobie wszystko by rodzic w polsce.

love, a jakim cudem oni ciebie nacieli???? polozna mi tlumaczyla,ze lepiej perineum rozerwac niz przeciac, bo sa plytsze uszkodzenia. (b..it)

edit. fantom jest,
[FONT=arial, sans-serif]ze royal free jest w sammy centrum camden/hampstead i w pobliskich d[/FONT]zielnicach szpitale do dupy, wiec pewnie oblozenie wieksze wlasnie zwz na mozliwosci szpitala.

Ostatnia edycja:
Do góry