reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Anney a ja olalam cytologie w tym roku ;/
Mozna w ciazy badac ?

Silna kobieta jestes! Masz racje ze Ty mssz luksus bo mozesz to kontroliwac i zatrzymac. Ja Ci zycze by po ciazy wyniki byly dobre . I zrbyscie mogli szybko jeszcze jednego bobaska ustrzeluc! Przyda się więcej populacji z takimi genami :)

Ciesze sie ze wnosze troszke usmiechu w ten cudny czas kangurowania ... mniej cudny pod koniec ;) ale ja sobie mowie ze pobufki nocne w ciazy to takie przygotowanie na niemowlska :)

Co do spotkan to jak objezdzalismy europe z m ..Alex mial 2 latka a Viki pol roku (3 tyg wycieczka autem) to zajechalam do 2 forumiwych kolezanek w uk i do 2 w niemczech ;) i jednej w pl.
z jedna z anglii mam kontakt do dzis :) ma 3 dzieci i kazde w tym samym wieku co moje.. tylko roznica ze na 4 sie nue zdecydowali :)
Bylismy u nich 3 razy ale to dosc droga impreza jesli nie jedzie sie przy okazji :)
Z reszta dziewczyn piszemy na fb.

C i do porodow w uk to ja zadowolona jestem... choc przy ostatnim porodzie nie chcieli mi sprawdzac rozwarcia ..chyba z 20g czekalam.. ja tez porody mialam bez komplikacji na szczescie...
Ale kol. Rodzila miala 8 cm rozw. Zanikalo tentno i szybko cc zrobili... mysle ze za m ezy od regionu.. w pl tez sa zle prowadzone porody.. daleko nie patrzec lilka z bonifrato ;(

Zmykam lulac bo jitro ciezki dzien...tort..

reklama
Anney ja w pl rodzic bym nir chciała akurat. Ja tu mam wlasna sale do porodu i polozns co chwile zaglada.. tzn u mnie jak sie powaznie zrobilo yo zaraz syskoczyl wiec kilka położnych plus 2 z patologi sciagaly spodnie hahaha :)

Ee zapraszam do mnid nad loch ess porod pierwsza klasa :)

Anney, rozerwac? To tak jakbys popekala.. Masakra na moje duzo lepiej zeby nacieli a potem ladnie zszyli.

Ja o 22:30 szlam na porodowke i jakos o 7 rano mialam pelne rozwarcie a o 9:35 synek sie urodzil, musieli nacinac i przyssawke uzyc by szybko malego wyjac bo tez tetno spadalo okazalo sie ze pepowine mial wokol szyji. I dostal 9 pkt.

Akuku u mnie polozna byla ze mna praktycznie caly czas rzadko wychodzila, oprocz niej co chwile tez przychodzil pan polozny haha

Jak rodzilam Emilka to tez bylo oblozenie mega z tad prawie dobe na payologii bylam a na porodowce kilka minut.. poprzytulam miska mowiac do niego bieym angielskim ! Akurat po porodzie zaczela morfina dzialac hyhy.
Zawiezli mnie na wozku pod prysznic ja sama wstalam umylam sie posprzatalam po sobie lazienke ( ale sie zdziwily braku krwi hehe) ubralam i poszlam do syncia..a one Ty mozrsx chodzic ?

Po czym z sali z noworodkami w srodku nocy przrniesli mnie ( nie wiem czu mnir skoro lezaly kobitki juz drugi dzien lub trzeci) na patologie znowu ale z mslym..dobrze mi bylo bo nie mialam placzacych dzidziusiow i nie musiakam co chwile zaglądać czy to nie moj kweka. .
A co najlepsze wrocilam do tej samej sali lozko obok hehe.

Anney ja w pl rodzic bym nir chciała akurat. Ja tu mam wlasna sale do porodu i polozns co chwile zaglada.. tzn u mnie jak sie powaznie zrobilo yo zaraz syskoczyl wiec kilka położnych plus 2 z patologi sciagaly spodnie hahaha :)

Ee zapraszam do mnid nad loch ess porod pierwsza klasa :)

takie cos to ja rozumiem.
nie dane mi bylo.

ale dobrze,ze chociaz wam kochane :-)

love take, rozerwac i mi polozna rozerwala perineum podczas peirwszego porodu.
rodvilam w romford, harold wood hospital wtedy.

Akuku a czemu cie dali na patologie? Ja urodzilam to delikatnie mnie umyly nawet z lozka nie wstawalam. Na porodowce bylam jeszcze kilka godzin, spokojnie zjadlam sobie sniadanie i przewiozly mnie i malenstwo na lozku pietro wyzej gdzie dostalismy swoj pokoj. Dopiero wstalam jak przeszlo mi znieczulenie bo nawet nog nie czulam przez kolejne kilka dobrych godzin

Jak rodzilam Emilka to tez bylo oblozenie mega z tad prawie dobe na payologii bylam a na porodowce kilka minut.. poprzytulam miska mowiac do niego bieym angielskim ! Akurat po porodzie zaczela morfina dzialac hyhy.
Zawiezli mnie na wozku pod prysznic ja sama wstalam umylam sie posprzatalam po sobie lazienke ( ale sie zdziwily braku krwi hehe) ubralam i poszlam do syncia..a one Ty mozrsx chodzic ?

Po czym z sali z noworodkami w srodku nocy przrniesli mnie ( nie wiem czu mnir skoro lezaly kobitki juz drugi dzien lub trzeci) na patologie znowu ale z mslym..dobrze mi bylo bo nie mialam placzacych dzidziusiow i nie musiakam co chwile zaglądać czy to nie moj kweka. .
A co najlepsze wrocilam do tej samej sali lozko obok hehe.

a drugim nic mnie nie bolalo. nic. nie peklam nawet . jedyne co to zylak na wardze mi pekl i na tm zalozyla jeden szew polozna.
ale siedzialam po turecku 2h po porodzie. nawet opuchnieta specjalnie nie bylam.
ale po takim pierwszym porodzie, bedac tak rozerwana, podejrzewam,ze i 4kg bym urodzila bez jednego peklniecia ;)
ja lezalam na sali z 5 innymi kobietami, maly caly czas przy mnie, lezelismy 30h, bo luai charczal strasznie i myslisli ze ma zakazenie,ale defekt byl inny. mial wejscie do pluc luzne i mu membrany sie ocieraly. po 8 miesiacach mial operacje w great ormond street hospital. wtedy tez mu serce siadlo. reanimowali go 3 razy, az zalapalo swoj rytm normalny (ma szmery n aserduszku) ale naprawili mu to.

[FONT=arial, sans-serif]chyba mam gd[/FONT]zies na photobucket film z tamtego okresu. zaraz wkleje.

reklama
Loveboiled ja nie malam znieczulenia. U nas osobne pokoje sa tylko po cc i przy wcxesniakach lub jak byly jakies powiklania... ka sama vhciala sie umyc. A na patologie dali bo miejsc nie bylp a widocznie kolejna rodzila.. a ja chyba jedyna na chodzie.. na szczescie nie spam tylko karmilam emilka... rano wricilam na poporodowa. .

Oj ja mialam isc spac z Emilem!

Do góry