reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

mysle, ze jakbym teraz Malego ubrala za cieplo jak na to co jest przyzwyczajiny to dopiero by sie rozchorowal. wszystko ze zdrowym rozsadkiem ale do opatulonych dzieci nie nalezy :))

reklama
Zuzagk ja tak jak ty nie ubieram cieplo ;)

Moja Ala jest ubierana tak bodr z dl rajstopki sukienka i przykryta kocykiem. Jak chlodniej to kurteczka lub ciepslejsza bluza i na to kocyk/spiworek od fotelika.
Czasem buviki dla ozdoby.
Czapeczke ubralam raz jak byla w chuscie i strasznie wialo a nie chciala glowy trzymac w chuscie tylko odkryta ;)

Lunera - masz super podejście...:) tak chciałabym współpracować z Leonem... Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz cierpliwość:) już nie wspomnę, że ja marzę o trzech synach...także jesteś dla mnie wzorem rodziny! :p
Zuzzi - Aleks świetnie się prezentuje! :)
Akuku - powinnaś zawodowo wspierać matki kp. Serio... Masz mega doświadczenie i dużą wiedzę..
Sann - ja też mam problem... nie chce Go przegrzać... ale u nas zimno bardzo

o to my takie same pod tym wzgledem Akuku.
jeszcze zadnej cieplej kurtki ani bluzy nie poczul. a od babci dawida ciagle slysze gdzie buciki i gdzie czapka :D

Lilija odnośnie tego laktatora Lovi to dokładnie jak piszesz bynajmniej u siebie to zauważyłam że jak włączę ten pierwszy tryb właśnie ten co stymuluje sutka to wtedy więcej mleka ściągam. Uważam że to jest rewelacyjna opcja no i ta siła ssania która można ustawić pod siebie to też super pomysł.

Co to za model?

Zuzagk haha ;) ja na szczescie nic od nikogo bie slucham ;) bluze miala 2 razy ;) jak bylo chlodno z rana.
Buciki dopiero tez dwa razy na chwile bo jeszcze jej spadaja.. musi dorosnac. Ale zamiast bucikow zakladam ladnr skarpetki w sumie bardziej dla tego ze jak za duze rajstopki to nie ladnie wygladaja na stopach haha.

Lunera masz racje z ta cierpliwoscia ;) czasem mi ciezko byc cierpliwa do starszakow jak mowie co po praz tysieczny!
A emilowi to tak jak mowisz tlumaczenie i cierpkiwosc daja rade ;) jeszcze nie musialam stosowac zadnych"kar" bo daje rade z samym tlumaczeniem i proszeniem. Juz mial etap przedwzesnego buntu dwulatka ale dalismy rade. Ciekawe jak bedzie dalej.

Wyslesz mi na priv tytuly ksiazek jakie czytalas ? Masz mozr jakies ebooki ?
Musze sie doksztalcic.. i moze juz zaczac czytac o dojrzewajacych dzieciach.
Masz jakies problemy ze starszakami ? Jak u nich ze sprzataniem ? I czy musisz prosic o wszystko trylion razy ? Ja czasem mam wrazenie ze musze ich bardziej pilnowac niz emilka. Choc wiadomo nie o wszystko chodzi ;)

Blerka dziekuje. Man zamiar tu w uk isc na kurs i doradzac telefonicznie online..
Moze zaloze swoja wlasna strone z poradami online.. moze nawet przez skype.

Chcialabym moc pomagac tym ktorzy tego chca ;)

Musze przyznac ze chyba za bardzo sie w to wkrecilam przez co czasem nie potrafie zrozumiec innego wyboru.. nie ze nie chce a nie potrafie.. ale uswiadomilyscie mnie w tym ze sa rozni ludzie i kazdy uwaza co innego za sluszne a przeciez nie moge wymagac od innych by mysleli jak ja ;)
Takze fajnie ze moge sie rowniez tego nauczyc.

Ja sie tylko boje ze bede to wszystko za bardzo przezywac bo ja ogolnir taka jestem ze bardzo sie wszystkim przejmuje i potem mysle itd.

Ja to jestem strasznym zmarzluchem więc pewnie dlatego za mocno ją ubieram ale nie zawsze.
Przeważnie ma ubrane body z długim rękawem skarpetki legginsy i kombinezon cienki a na głowę czapa.
Do tego mamy kocyk jakby było za zimno.

A teraz może ktoś nam pomoże rozwiązać problem wieczornego zasypiania Leny.
Zaczyna się już ok 20 i czasem trwa do 23 straszny płacz nie chce czasem piersi tylko krzyczy gdy już się trochę uspokoi dostanie jedna i druga pierś na raty... I dalej to samo.
Wkoncu podaje jej mm wypije ale gdy tylko zaśnie zaraz się wybudza i ryk hmm.
Jak myślicie co jej może być dodam że to już trwa od kilku dni skończyła 3 miesiace minus 6 tygodni.
Ja już czasem nie daje rady ;(

akuku zostalo mi tylko pomeczyc do konca pazdizernika bo wykanczamy swoje mieszkanie wiec nikt nie bedzie nosa w nieswoje sprawy wtykal :D ale jak dobrze, ze znalazlam bratnia dusze w tej kwestii! myslalam, ze tylko ja taka "nieodpowiedzialna" :))

reklama
Do góry