reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Anciikowa - miałam wcześniej pisać ale nie dałam rady.. To nie twoja wina w żadnym razie to co się teraz dzieje z Leo. Współczuję tego przez co musicie obydwoje przejść.
Bardzo się ciesze że masz lepszy humor juz. Powodzenia w walce z infekcja. Młody teraz najważniejszy, ale pamiętaj też o swoich potrzebach żebyś miała siłę z nim być :-)

Ewelinka - lunera świetnie pisze. Ja uważam że żadne stawianie w kat czy karne krzesełka nie są potrzebne jeśli chcemy traktować dziecko poważnie. U nas tez nie jest łatwo z dwójką. Ale bardzo dużo córce tłumaczymy i rozmawiamy z nią (ma niecałe 2 lata). I tak jak Lunera pisze - nazywamy emocje i rozmawiamy o nich.

Lunera - super piszesz :-) nam masz jeszcze jakieś książki w tematyce wychowania do polecenia to napisz :-)

Ja teraz czytam Dziecko z bliska, Agnieszki Stein

Ancikowa, trzymajcie się, ważne, że już jakakolwiek poprawa jest.
U nas pojawił się dzisiaj nowy dźwięk, taki ni to płacz, ni radość. Jakby mnie chciała przywołać, jak za długo leży w bujaczku.

Lucalew bo chodzi o to by nie mieszac roznych temperatur.

Zuzagk Emil urodzony w styczniu nosil albo tylko kaptur albo taka cieniutka bawelnina czapeczke ;p
U mnie tak kazde dziecko nigdy zaden z nich nie mial zapalenia ucha..
Zapalenie ucha nie wychodzi z tego ze wieje wiatr a z tego ze dziecko sie spoci odkryje ucho z czapki i wtedy zawiewa.
Ale przewaznie zapalenie ucha wychodzi z kataru.

W uk prawie zadne dziecko nie nosi czapki czy to lato czy zima.. jak jest cieplo ok 15-20st i dziecko ma czapke to na 100% polak.. czesto maja kurtki apaszki itd .

U nas chlopcy jak ida na sanki (duze gorki ) to kaski narciarskie ubieraja haha.

reklama
Do góry