reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ach jeszcze go nie czytałam.
Może chodzi o to, że pierwsze mleko już ileś stoi i tak się dolewa i dolewa a ono już nie koniecznie dobre. W każdym razie wczoraj przed spaniem ściągnęłam 50., dziś rano 15 i msm na dzisiejsze wyjście. W kawiarni mogę nakarmić piersią a dokarmić swoim bez potrzeby brania termosa.

reklama
akuku to on bije dzieci na podworku, on nic nie mowi jeszcze niestwty i jest uparty, zadne tlumaczenie ze cos bedzie za chwile niw dziala, ma byc juz, nie poczeka ani 15 sek bo jest placz i sie rzuca po podlodze, krzrselko karnw to niewypal bo bym musiala go przywiazac do niego chyva, a metoda super niabu ze mam odkladac go tmza kazdym razem jak wstaniw to bym caly dzien tak odkladala a pozniej z nim do lekarza bo by zdarl gaedlo jak ostatnio, mial chrype dwa dni bo ryczal w nieboglosy o kazda glupote, takze ja chetnie wwzme jwszcze jednego niemowlaka a oddam dqulatka na wymiane

Panikara, też walczyłam z przeziębieniem, było ciężko. Cały czas problemy z noskiem, a suche powietrze mieliśmy, że mi było ciężko oddychać. Mąż kupił nawilżacz z funkcją ozon. Mistrz. W dodatku niby oczyszcza powietrze. Włączamy małemu na noc i jest dużo lepiej. Przyjemnie się siedzi w takim pokoju, powietrze świeże jak po burzy, tak mi się to kojarzy. I wygląda jak obrazek.

Załączniki

• 1444467911894.jpg
    1444467911894.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Panikara, ucz sie imion bo za 3 lata nie będziesz wiedzieć w co sie Szymek bawi, hahaha!

Ewelinka, znam ten ból... Cierpliwość i spokój i cierpliwość i spokój i jeszcze raz cierpliwość i spokój... Ja poszłam na warsztaty z komunikacji bez przemocy. Czytałam książkę Jak mowić, zeby dzieci nas słuchały. Nazywalam jego emocje i to co chce zrobić (widzę, ze chcesz pogłaskac siostrę, to bardzo miłe, zróbmy to delikatnie, o tak - i miziasz go po policzku i pozwalasz ja dotknąć.
Co do histerii - siądz obok i przeczekaj. Po nazwij jego emocje (ale byłeś zły. Czy chcesz teraz sie przytulić?) albo w trakcie (mój mi nie pozwalał mowić).
Co do innych dzieci - jesli nic innego nie działa to może spacer do parku a niekoniecznie na plac zabaw? Od siostry nie izoluj (wręcz przeciwnie), ale jesli kontakt z innymi dziećmi jest dla niego stresujący to może spróbuj trochę ograniczyć i zobacz za kilka tyg czy sie poprawi. Zima to trochę naturalnie wyjdzie.
Gdzieś kiedyś czytałam, ze uczucie zazdrości pojawia sie dopiero w 4tym roku życia. Teraz na pewno pojawiły sie u niego emocje, ale chyba inne. (np chęć posiadania zabawki płynie z tego, ze jest to cos interesującego a nie z tego ze trzyma ja siostra). Tak czy inaczej, im więcej czasu razem i im bardziej to naturalne to bedzie mu łatwiej. I szukaj ulatwiaczy. U nas na czas karmienia pomagała bajka (starszy uwielbiał i nie interesowało go co ja robie). A potem odkładam małego i bawiłam sie z nim a mały sie przygladal. Pozwalalam mu wtedy na podejmowanie własnych decyzji np jak chciał jeździć na spacerze w koszu pod wózkiem to jeździł :-)

Zuzzi mozna tylko musi mie ta sama gemperature. Czyli to co sciagniesz arano wsadz do lodowki po czym to ci sciagniesz wieczprem rowniez do lodowki i za kilma godzi mozesz je polaczy.

Ancikowa super ze idzie ku lepszemu :)

Ewelinka u nnie tak wygladalo ciagle sadzanie na krzeselku ale w koncu zrozumisl i posiedzial.

Lunera super rady :)

Zuzzi nie kozna polaczyc tych z rozna temperatura bo sie zwazy i calosc do wylania..ew do wanienki.
A i laczyc mozna z jednego dnia.

reklama
Do góry