reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

nie ma szans zeby przy nim karmic bo by ja zaraz zbil, musze byc odwrocona do sciany, to jedyny sposob zeby ja oslonic, bo on uderza z calej sily, na poczatku raz ja walnal jak nie zdarxylam to myslalam ze jej nos zlamal

reklama
Ewelinka dziwne. A nie bije go ktos ? Jakies dzieci z podeorka np ?
Wiesz ja mam zamiar wprowadzic emilkowi (tak jak starszakom jak byli mali) karne krzeselko lub poduche. I za zle zachowanie bedzie musial tam usiasc i przemyslec.
U mnie to dzialalo.. tylko jak eprowadxilam to dla obojga.. Alex misl okres wrzasku .. za to siadal na krzeselku..wiec jak Viki piszczal (mial kilka miesiecy) to go niby sadzala frzymajac na krzsselko i mowilam nie wolno piszcze.. Alex patrzyl i widac bylo ze czul ze sa na "rowni" traktowani.
Ja bym pewnie tak zrobila gdyby emil bil Ale.. wytlumaczyla ze jego nikt nie bije, ze to boli.
Posadzila na krzeselko/podusie schofek co tsm uwazasz i powiedziala ze tak nie wolno i ma sobie przemyslec.. za chwipe bym podeszla i zapytsla czy zrozumial co zle zrobil..

No wiec on jest ewidentnie zazdrosny ;( on patrzy na to tak ze mama sie odemnie odwraca bo ma tego kogos na rekach i jest zly wylewa zlosc na maluszku.
On juz mówi ? Staraj sie mu duzo tlumaczyc.
A co jakby usiadla na podlodze z klockami i powiiedziala mu ze mama sie z toba pobawi kiedy dzidzia bedzie jesc.

Mozesz tylko napisz na opakowaniu ze sciagniete stalo 3 dni w lodowce.
Odrazu mowie ze mleko wyciagniete z zamrazalnika ma inny zapach i smak troszke inny i nie kazde dziecko to akceptuje.
Takze nie wylewaj go bo bedzie troche jak skisniete pachnialo.

I czemu nie można mieszać mleka odciągniętego o różnych porach? Ja za jednym razem może z 20 ml odciągam. Mam tak po parę ml wlewać do woreczków? [emoji57]

Dzień dobry weekendowo! :)
Pisałam do Was wczoraj, ale usnęłam w trakcie z telefonem w ręku.
Weekend pozytywnie nas nastraja, od czwartku wieczora Leo nie gorączkuje, wczorajsze badania wykazały poprawę i to według dr znaczącą :) oczywiście nadal walczymy z infekcją i przed nami długa droga, ale ważne że idzie ku lepszemu.
Cewnika jednak nie założyli, ponieważ nie byli w stanie się przedostać przez cewkę do pęcherza i nie będą podejmować kolejnych prób. Tym bardziej utwierdziło to w przekonaniu, że winna jest zastawka cewki tylna, która ponoć dość często szwankuje u chłopców. Szkoda że nie udało się założyć tegoż cewnika, dzięki temu odciążylibyśmy te biedne nerki, zszedłby z nich ten zalegający mocz. Wodonercze lewej nerki jest znaczne. Zdrowa miedniczka ma 0,5cm u nas prawa ma 0,7cm a lewa aż 1,7cm!!! Czekamy do poniedziałku, w tym czasie kurujemy infekcję i wyjaławiamy układ moczowy a w poniedziałek przy dobrych wiatrach ruszamy na podbój Chorzowa! ;)
Humor dopisuje też dzięki dobrej wieści - malutki nie będzie kłuty w ogóle przez cały weekend! :) dopiero w poniedziałek co by skontrolować tę infekcję przed wyjazdem.
Miłego słonecznego weekendu!

Ostatnia edycja:
ewelinka jeśli nie możesz podczas karmienia się nim zająć to pobaw się zaraz po karmieniu z małą i z nim np. połóż ja obok na kocyku i grzechocz jedna ręku i jednocześnie pomóż mu układać np klocki przytulaj oboje jednocześnie i na pewno nie odsuwaj go od rodzeństwa moja starsza od początku zbliżała się do siostry

Zuzzi nie można mieszać? Ja czasami karmieniu ściągnę 10-15 ml i chce to mu uzbierać na dokarmienie...

Lilija ha jeszcze nie szczepilam, bo u Franka jest katar i myślałam, że rozkręci się jakas infekcja. Pediatra powiedziała, że w tej sytuacji poczekamy. Mam przyjść za dwa tygodnie.

Wróciłam od kosmetyczki. Zrobiłam henne. Teax chłopaki pojechali na basen, a jak wrócą to ja idę biegać ☺

Ancikowa dobrze, że choć te klucia odeszły. Powodzenia w dalszym leczeniu ☺

reklama
Do góry