reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Medela. Ściągam w wolnej chwili i dopóki leci i jeszcze czekam z 5 minut. Dziś na kilka podejść ściągnąłam 110 ml.

Ja mam elektryczny Lovi który bardzo zresztą polecam. No ja ściągalam i ściągam wg system 7-5-3 ale zdarzyło się parę dni temu że jak odciągalam to gadałam z mamą przez tel i wsie zamawiam i w ok 12 minut z jednej piersi sciagnelam 110 ml.
A w Twoim laktatorze masz też możliwość ustawić siłę ssania? U mnie tak jest i to jest super i z trybem ssania i siła że mogę ustawić :-)

reklama
Witam wieczornie.
Nadrobiłam.

My żyjemy, jemy, rośniemy. Tak upływa dzień za dniem.

Ciągle w biegu, ja jakoś tak inaczej nie umiem.
Oluś zdrowo rośnie. Nabiera nowych umiejętności. Je za siebie i brata :) ( ma 5 tyg i 2 dni waży 5.100kg) więc jestem dumna z siebie bo nikt nie wierzył że dam radę a tu taka niespodzianka.
Co do dyskusji o kp, nie oceniam innych ja z wyboru jestem karmicielką cycową a wcale nie czuje się przez to uwiązana. Ze mnie straszna "powsinoga" i cyckowanie nie sprawia mi problemu. karmę gdzie popadnie. Zawsze staram sie przed wyjścem z domu a poźniej gdzie olkowi sie zachce.

Przed przylotem rodziny zaczęłam ćwczyć. Biegam z Olkiem w wózku. I cwiczyłam skalpel. Urozmaice jak już pojadą "goście" bo mam 3 miesiące. W pierwszysm tyg stycznia planujemy chrzest i chcialabym wyglądać jak człowiek a nie potwór.

Josia jako starszy brat spisuje sie na medal. Jestem bardzo dumna bo miałam obawy, ale na szczescie nie potrzebne.

Ciężko jest mi się odnieść do każdej z osobna.

Postaram się wróćić już na dobre.

Dziękuję ż o mnie pamiętacie :laugh2:

Cina, tak słyszałam o tym.ze dzieci tak rosną. Tyle że my tak się wazymy, bo Józio jest dokarmiany przez ta przedłużająca sue zoltaczke. Nie przybieral, bo nie ssal.Nie rozkrecilismy laktacji przez tą senność. A moim marzeniem jest odstawienie mm. Jednak nie wiem czy to się uda. Stąd to ważenie częste.

Luca Zuzzi ja najwięcej zawsze odciagne 60 ml.
Teraz właśnie odciagam, bo Julek pierwsze spanie na noc ms ok 5 godzin. Potem e nocy karmimy się bylejak bo zasypiamy. Wiec teraz ściągam i mam na dokarmianie jedno albo dwa.
A i dziś mi zaczął laktator szwankowac. Coś dziwnie silnik czasami pracuje. To uzywka kupiona jeszcze przy Franiu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pupui witaj :-* Cieszę się bardzo że u Was wszystko dobrze i Joscha super starszy brat :-) Powodzenia z ćwiczeniami :-)

Kruszka a Ty jak odciągasz wg schematu czy ile odciągniesz? I to 60 ml z obu piersi czy z jednej? Ja wcześniej też zawsze ok 60 ml czasem 90 ml ale ostatnio do 150 ml dochodzę z tym że ja odciągam teraz tylko jak mamy gdzieś na dłużej wyjść.
A i ta ilość z obu piersi przy tym schemacie 7-5-3.

Luca zależy od tego ile mam czasu. Najczęściej jednak 5-3-1,.jak mogę dłużej to 7-5-3. I tak, z obu piersi. I czy odciagam krócej czy dłużej to i tak więcej nie ściągnę.
P.S. żeby tyle ściągnąć to i tak musze być "nie ssana". Po karmieniu Jozia to zależy,ale najwięcej to 20 ml. Ziarnko do ziarnka...

Cina Franek tez uwielbia bawić się z dziećmi. Kiedyś tylko ze starszymi,a odkąd chodzi do klubiku to z rówieśnikami również ☺

Pupui u nas Franio tez jest super starszym bratem Jak się udaje to nakrecam filmik jak coś mówi do braciszka ☺

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Luca zależy od tego ile mam czasu. Najczęściej jednak 5-3-1,.jak mogę dłużej to 7-5-3. I tak, z obu piersi. I czy odciagam krócej czy dłużej to i tak więcej nie ściągnę

Kruszka najważniejsze że chcesz a taka ilość też jest dobra. Pamiętam jak ja na początku po 10 czy 15 ml ściągalam i cieszyłam się strasznie a jak pierwszy raz 30 a potem 60 to aż zdjęcia psryklam

Załączniki

• 1444428002591.jpg
    1444428002591.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 57
Ja to jak nie jestem świeżo po karmieniu, to często potrafię ze 100 ml z jednej piersi ściągnąć, z tym, że często jedna jest bardziej pełna od drugiej. Nie lubię za bardzo tego uczucia łzy ściąganiu laktatorem, ale przynajmniej idzie to szybko.

Ewelinka ale mamy pisza ze zaczely dokarmuac mm a i tak male przyrosty. Wszystkue wyniki w normue.. moj viki byl i jest maly i chudzinka wazy 16 kg teraz a ma 5, 5 .. Emil wazy 3 kg mniej..

Viki majac 3 lata nosil te ciucy co emil teraz. A byl dokarmiany mm "bo myslalam ze mam za malo mleka" jadl duzo i wszystko...

Kryszka moja Ala teraz w 5 dni tylko 10 g przybrala..
Bo dzieci rosna skokowo jeden tydzien szybciej drugi wolniej..

Rwelinka dla tego wazne jest robienie badan dziecku i musza byc przyrosty.. chodzi mi ttlko o to ze zdarzaha sie dzieci niezaleznie od sposobu karmienia ze slabo rosna a sa zdrowe i radosne. Nigdy w zyciu nie postawilabym na karmieniu piersia jesli widzialabym ze jest cos nie tak.. jezeli dziecko slabo przybiera to trzeba zrobic badania dla czego i kontrolowac to. Jezeli wybiki w normir to eidocznie tak jiz ma.. i tak jak mowie tu mi juz nie o sposob karmienia chodzi bo i na mm moga byc slabe przyrosty (moj Viki np) znowu emil rosl jakbym go samym tluszczem karmila. A bym tylko na cycu do 8 miesiaca bo nir chcial wczesniej nic innego...

reklama
U nas chyba skok rozwojowy bo mały strasznie marudny i wciąż jeść chce, nawet wczoraj chlusnal mlekiem, myślę że z przejedzenia. Noce też trochę gorsze bo się non stop wierci. No ale trudno, przeczekamy :-)
Co do laktacji i laktatora to ja zazwyczaj w domu z cyca daję, a przed i na wyjeździe odciagam laktatorem. Lucalew też mam lovi prolactis i w pełni mi wystarczy. Nie jest drogi A robi co trzeba. Wczoraj całą butlę Odciagnelam w 12 minut. No ale jeden dzień bez przystawienia do piersi A ta już pęka od mleka. Dodatkowo wydaje mi się,że jak lovi ma opcję stymulacji sutka na początku odciagania , to wtedy więcej o wiele leci w odciaganiu głównym.

Pupui no pięknie zaczelas z cwiczeniami# ja od pon. Wracam do biegania.

Któraś jeszcze nie szczepila dziecka? Ja jeszcze czekam aż mały wyzdrowieje i zastanawiam czy są jakieś terminy na szczepienia na daną chorobę?

Do góry