reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku jest świetna ta babka ponoć zresztą raz miałam z nią do czynienia na warsztatach mamo to ja. Najgorsze ze gdybym wiedziała wcześniej o niej i że pracuje w przychodni do której należymy to może dziś już bym nie miała tych problemów. Sądziłam też że położna że szkoły rodzenia też mi coś pomoże ale niestety jestem trochę rozczarowana. Na początku wydawała się ok ale teraz przez to ze nie przychodzi już od jakiegoś czasu bo ciągle przekłada wizyty zaczęłam być rozczarowana. Nic szkoda ze tak wyszło ale nabieram sił po wczorajszym i czekam pełna optymizmu do poniedziałku :-)
Idę coś zjeść w końcu i się ogarnąć potem was doczytam aaa i na fb jeszcze napiszę ale najpierw jeść :-)

reklama
Ruda święte słowa kiedy jak nie teraz?!
Wg wyników krwi i moczu jest ok.
Z wagą wychodzi ze przez 2 miesiące przybrał od najniższej wagi 1025 gram o od urodzeniowej 930 gram. Wazony był wczoraj a dzisiaj kończy 2 miesiące.

Ruda ja pisze z pupui regularnie na fb u niej ok ape nie ma na niv czasu.

Ruda super i gratuluje !
Taaak prxylutac kochac i przytulac ;) ja tez to uwielbiam i mimo zmeczenia ciesze sie kazda chwila.

Ancikowa jejku ale wy soe nacierpicie ; (; (
Ne obwiniaj sie to nie Twoja wina.. gdyny cxlowiek wiedzial ze upadnie to by usiadl!

Luca pytam bo sa takie ktore doradzaja mm bo sie nie edukuja niestety.
Trzymam kciuki zeby cos pomogla ;)

Choc ja wczoraj na fb czytalam nabtej grupie i jest duzo dzieciaczkow kp ktore maja male przyrosty. Np na pol roku waza 6 kg a ur. Sie 4kg. Poprostu niektorzy tak maja i tyle.

Luca no jak to nic sie do refluksu nie odniosla??!!!
Mi specjalista mowil zebym karmila piersia jesli moge bo po mm moze byc gorzej. Tylko ze Hugo pomimo refluksu bardzo ladnie przybiera.
Poczytaj na tej grupie na fb co akuku ci mowi. Tam dziewczyny napewno maja podobne doswiadczenia.
No i mam nadzieje ze doradca cos doradzi i pomoze.

Ja i tesciow ale w sumie od rana sama bo twsciowa poszla do fryzjera i nie ma jej i nie ma. Jakby nie mogla sie umowic np na wczoraj. Ale pewnie chce byc na jutro ladna bo mamy impreze rodzinna wlasnie jutro....

Hugo dzisiaj duzo lepiej.
Nie wiem co mu wczoraj bylo. Caly dzien plakal. Pewnie podroz tez sie do tego przyczynila ale juz w domu rano byl bardzo marudny i nieodkladalny.

Ale naskrobalyscie. Czytalam na raty i juz nie pamietam co chcialam napisac.

Ancikowa tule mocno. Moge sie tylko domyslac jak wam ciezko. Nie zalamuj sie a przede wszystkim nie obwiniaj. To nic nie zmieni a wprowadzi dodatkowy niepotrzebny stres. Musisz byc teraz silna dla swojego skarba bo on cie teraz potrzebuje jeszcze bardziej niz wczesniej.

Lucalew mam nadzieje ze doradca ci pomoze i wymysli cos sensownego. Podziwiam cie bo jeszcze tak zdeterminowanej osoby w kp nie znalam dlatego trzymam kciuki za ciebie i Michalka.

Moj synus tez ciagle pcha raczki do buzki ale na razie sie nie slini. Za to mamy troche postepu w ciaganiu smoka i dzis nad ranem dzieki temu dospal dodatkowa godzinke bez karmienia.

Cina milego pobytu. Dobrze ze Hugo juz dzis lepiej.

Teraz sie karmimy i synus zamiast ssac to co chwile strzela usmiech trzymajac cyca w buzi. Oh jak ja go kocham!

Ostatnia edycja:
Zuzzi, ja dopiero w środę zauważyłam, ze trzeba się zapisywać, więc po prostu tam pojechałam i mnie wpuścili.
Kasietta, ja jak małą zostawiam na 2-3 godziny to staram się np. z godzinę wcześniej odciągnąć mleko i nakarmić tuż przed. Za bardzo bym się denerwowała, gdybym ją zostawiła bez mleczka. Zresztą raz mieliśmy "awarię", że źle dokręciłam butlę i jak W ją próbował nakarmić w czasie moich zakupów, to połowa się wylała. Musiałam szybko wracać z zakupów i zastałam ich w strasznej histerii. Bardzo to przykre było, już tak nie chcę.
Magduś - moja też strasznie pakuje rączki do buzi - czasem jak jest głodna, a czasem jak chce się uspokoić. Próbuję je podmieniać na smoczek, ale nie bardzo to wychodzi, za to cyc z rączkami zawsze wygra, tylko potem jak dużo zje, to bardziej ulewa. Trochę z tym walczę, ale czasem odpuszczam.

Chociaż dla mnie kp jest ważne i moim zdaniem lepsze, to przecież nieprawda, że dając mm krzywdzimy dziecko. Faktycznie dla niektórych to może być po prostu za trudne i może lepiej dać mm i nie denerwować się ciągle. Co innego picie, albo palenie w ciąży, czy karmiąc. Moim zdaniem palenie w ciąży to nie wybór - to krzywdzenie dziecka, dawanie mu trucizny.

Co do karmienia to uważam,że to indywidualna sprawa każdej matki. To jak hymnem... z kolorami np jedni wolą Zielony, drudzy niebieski, każdy wie jak wyglądają, który im do twarzy i nikt nie próbuje na siłę wcisnąć drugiemu jego ulubiony. Niech każda robi jak uważa, a to czy dziecko będzie dobrze rosło to zależy od miłości jaką się je darzy, bo jeśli się kocha to nie w zrobi się mu krzywdy.

Amen Lilija :-) i na tym lepiej temat skończyć. Wspólnie doszłyśmy do wniosku że tu są same fantastyczne mamy bez względu na sposób karmienia, firmę pieluch czy inne głupotki. Grunt że kochamy te nasze robaki nad życie ;-)

reklama
Laski,
kocham was ale nie odniose sie dzis do postow, bo juz kilka razy probowalam i za kazdym razem mi zzarlo:angry::angry::angry:

Anciikowa!!! Nie placz prosze, to NIE JEST twoja wina. Twoj spokoj najbardziej mu teraz pomoze, a reszte zrobia lekarze. BEDZIE dobrze!

Magdus, zapytaj mame i tesciowa kiedy zabkowaliscie, raczej wczesniej bym sie nie spodziewala niczego u Liwki. Wszystkie maluchy juz sie nam chyba slinia...

Temat dnia: Magnes
M dzis w delegacje pojechal, koledzy po niego podjechali, jeden samochod mieli zostawic. Niechcacy kluczyki spadly... do studzienki :szok::szok::szok:Pojechali po drugie, a moj zostal i glowkuje. Dzwoni i pyta czy ten magnes jeszcze jest co go sredniak od kolegi dostal - JEST. No i wyciagnal. Brawo M. Wodociagi chcialy za taka usluge tysiaka:tak::tak::tak:

Do góry