reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

co do karmienia to g kogos obchodzi, z czapka tez sie dziwia wszyscy jak nie ma, i bron bize zeby uszko odsloniete nie bylo bo przeciez dzieci od wiatru choruja o zgrozo, ja jak wrocilam do pracy po porzednim dziecku to slyszalam to ty JESZCZE karmisz, a teraz slysze od rodziny to jej to wustarcza? nie dokarmiasz? to juz miedlugo bedzie jej brakowac! wiec w tym wypadku jakbym dokarmiala to bylabym kochajaca mama a tak o zgrozo glodze dziecko, ktore jak popatrzyxcie wyglada jak klopsik a je tyle co kot naplakal bo 50ml to jedza dzieci w szpitalu, a i jeszcze To nie dajesz herbatki? to tez slysze, a pytanie czy karmie jest na topiee

reklama
A jeszcze mam pytanie jedno! Mala bardzo pcha rece do buzi, placzliwa i niesamowicie sie slini. Mam sie bac ze bedzie sie tak meczyc miesiacami nim wyjda zabki czy to raczej taki okres?

Kasietta ja na wszelki wypadek bym rozmroziła. Po co myślami błądzić i się zastanawiać czy aby nie jest głodna?
Magdus nie wiem ile ma Twoja córcia, ale synek moich znajomych ma 3 miesiące i już mu ząbek idzie.

Ewelinka ale ona tak caly czas :D a slini sie tak ze czasem sie dlawi ta slina.
No Zuzzi mojej kolezanki synek mial 2, 5 miesiaca jak juz mu sie wyrzynaly. Moja dopiero wczoraj 2 miesiace skonczyla

Magduś wiem o czym mówisz bo u mnie też jedno z pierwszych pytań dotyczy karmienia ale w tym przypadku nikt nawet słowa nie powiedział. Ja wychodzę z założenia że nawet jak coś mi się nie podoba to mogę to w myślach skomentować ale nie pójdę do matki i nie powiem że robi coś źle (inaczej niż ja) bo niby kim ja jestem żeby oceniać czyjeś macierzyństwo. Sama nie lubię komentarzy z boku bo robię co w mojej mocy żeby być dobrą matką chociaż wiem że to moje pierwsze dziecko i sama wszystkiego dopiero się uczę..

I bardzo fajnie że tatuś taki zaangażowany :-)

Kasietta ja bym na wszelki wypadek wzięła zapas ze sobą. Jak nie skorzystacie to trudno ale jak mała nie wytrzyma i będzie płacz to i Ty będziesz miała stresa na boisku

Zuzzi ja też wychodzę z założenia że jak dziecko chwilę pomarudzi to nic mu nie będzie i nie przerywam tego co robię tylko odzywam się żeby wiedział że jestem blisko

A co do facetów to ja też często słyszę że się czepiam.. Ostatnio trochę przegięłam i wczoraj pierwszy raz pożegnaliśmy się w złości ale na szczęście mam kochanego męża który nie potrafi się na mnie gniewac i już jest ok

Ewelinka bo to nie chodzi o ilosc mleka. Ty w 50 ml mozesz miec tyle skladnikow ile potrzebuje twoje dziecka..

Co do bicia to jest zazdtosny. Postaraj sie przy nim nie slodzic do Ani.. jak trzymasz ha na rejach daj mu calowac i tulic. I postaraj sie nie mowic do niego zostaw Anie.. nie wolno..odejdz.cicho bo spi.
Jak nie hce by stal moj Emil pfzy ali i ja glaskal bo spi to mowie chodz idziemy sie pobawic.. akbo choc mama da niwm niam.. albo jeszcze ci innego byle by odszedl sam a nie byl zmuszany.. Ala nie reaguje woglr na halas.. alr jak np krzyczy to mowie nie krzycz tak kochanie bo mamusie glowka boli ałć i wtedy onrobi cacy i caluje ;)
Magfus mnie rwz pytaja czym karmie i sa osoby niezadowoline ze kp .. tak jest w obir strony.

Ludzir sir czestoboburzaja jak ktos kp ogladaja sie itd..

Magdusysle zr odkryla ze jej rece to jej rece i uczy sie koordynavji ;)
Niecwykluczone ze zabki bo ss przypadki (rzadko ) ze dziecko urodzi sie z zabkiem nawet..

Anney dlugo zasnac nie moglam. Bardzo sie meczylsm i co pobudks to o tym myslalam.

moj tez sie bardzo slini.. az czasami mu leci bokiem. do tego te policzki czerwone. byc moze wlasnie tak wygladaja od tego ze ciagne oslinione

reklama
Magduś a mój kabanek ma 6,5 tygodnia a 120 doi aż miło a czasem na noc muszę mu robić 150 ml. Nie przekłada się to na dłuższe spanie co to to nie :) synek tak ceni sobie mleczne posiłki że woła co 3h a nawet i co 2 ! Staram się go oszukiwać wodą, bo to chyba nie zbyt dobrze że tyle pije. Ale tak jak Liwia on wie że jest oszukiwany i pluje, pręży się i jest nieszczęśliwy. Dziś idę na tą kontrolę na 15.40, wryłam się na dzieci zdrowe i już.

Do góry