reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Bardzo zle sie czuje ;-( miałam w nocy atak bólu nerki :-(... Jestem dzisiaj zapisana do lekarza na 10.00. Boje sie czy mi coś zapisze.. Masakra jakaś tak mnie wszystko boli.
To chyba z przemęczania bo naprawdę ja w domu robię wszystko. Moj M. ostatnio bardzo mało mi pomagał. Latam to pranie, to sprzątanie i większość z tych czynności z małym w chuście. No organizm po prostu nie wytrzymał.

Dziewczyny jak Wasze dzieci zniosły szczepionkę na gruźlicę? Ja mam dzisiaj i bardzo sie boje. W sensie mały ma szczepienie ale ja umieram ze strachu.

reklama
Zuzagk, moja środowiskowa na źle gorące się rany kazała rovamol (chyba tak to się nazywało) dać na gazę, to na ranę. Tylko majtki, najlepiej stare bo brudzi i tak 15 min. Później umyć się roztworem z tantum rosa. Do tego siedziałam 5 minut w prawie zimnej wodzie z nadmanganianem. Przecieli mnie strasznie przy kleszczach, prawie na drugą stronę ;) a 3 tygodnie po porodzie była pięknie zagojona blizna i poszłam na fittnes! To stosowałam 3 razy dziennie bo bałam się, że z raną może się coś stać, miałam obsesję, żeby się myć. Magdus82, "dobrze gada, polać jej" jak to mówią :) widzę, że podejście mamy takie same, miło :)
Czytałam, że przy 3 miesiącu dzieci się ślinią, bo mają nadprodukcję śliny i nie nadążają połykac. A z rączkami tak jak Akuku wspomniała, to ich nowa zabawka :)

Akuku z tych nerwów z tą waga jego i kp postanowiłam umówić się z doradcą laktacyjnym. Mimo że u nas finansowo nie najlepiej ale trudno i w poniedziałek mam wizytę. Mam nadzieję że babka mi pomoże.

Lucalew super! A powiedz mi jest to polecana osoba ?
Wiem ze na gr na fb polexaja taka ktora faktycznie wie co robi.
Sluchaj moja Ala dzis wazona i w 5 dni 10g yakzr widocznir tak mozr byc. Ale dobrxe ze sie umowilas. Ciesze sie i trzymam mocno kciuki.

Ancikowa nie obwiniaj się!!!! to już niczego nie zmieni, a Tobie też nie pomoże!!! trzymam za Was mocno kciuki!!! Robak na szczęście i tak nie będzie pamiętał. Wyleczą i wszystko będzie dobrze, zobaczysz!

Werci jak tam u Was?

Ktoś wie co u pupui?

Akuku, Anney, Lunera ja też Wam bardzo dziękuję za wpisy o kp i ogólnie, mi one bardzo pomagają. Nie pochwaliłam się, od ponad 2 tygodni nie dokarmiam mm i to w dużej mierze dzięki Wam! I od tego czasu jest duużo lepiej z brzuszkiem, to mieszanie chyba jej nie służyło. Ja nie neguję mm, sama chciałam zrezygnować z kp. Ja nie umiem karmić bez poduszki, więc karmienie poza domem niestety odpada, więc bywa, że czuję się uwiązana. Myślałam, że pokarmię max miesiąc tak było ciężko, a do tego ja w sumie tego nie lubię, ale minęło ponad 2 i jakoś leci. Zobaczymy jak będzie dalej.

Zuzi u nas były bóle brzuszka jak dokarmiałam 1-2 razy dziennie. Teraz ściągam wieczorami, jak mała śpi na najdłuższą drzemkę, po ok 2 godz od poprzedniego karmienia, inaczej u nas nie szło nic ściągnąć i tym dokarmiam.

Lucynko! A wyniki u Was dobre? Córka mojej przyjaciółki przybrała 1000g w 3 mies., okazało się po badaniach, że niestety alergia na białko mleka i kurze, ale mała ma teraz 2,5 roku i jest chyba najweselszym i najbardziej uśmiechniętym dzieckiem jakie znam!

Anney jeszcze raz dzięki za Twoje słowa, utwierdzają mnie w moim podejściu do małej. Więcej dzieci nie mam i nie planuję, przez 30 lat żyłam tylko dla siebie, a teraz to ona jest najważniejsza. Może babcie mają rację, że przyzwyczajam do noszenia, przytulania i wspólnego spania, ale kiedy jak nie teraz, no i co innego mam do roboty jak nie zajmowanie się małą.

Ostatnia edycja:
reklama
Luca co ci pediatra powiedzial nt refluksu? Bo nie wiem czy pisalas albo przeoczylam.
Przepisal cos?

Cinamona nic nie powiedziała tylko dokarmiac mm bo za mało rośnie waga a jak usłyszałam dokarmiac mm to już o ten refluks też nie dopytalam. Muszę sobie zacząć znowu pisać pytania bo połowę z tych nerwów zapominam dopytać :-(

Do góry