reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Chiling i brawo dla Ciebie ze mowisz ze to byl twoj wybor.
Nie ma zegos takiego jak brak pokarmu.. jedynie brak wiedzy lekarzy ktorzy przyczyniaja sie do zanikania pokarmu u mamy.

Faktycznie trzeba skonczyc temat kp a mm.. bo wyjdzie klapa z tego predzej czy pozniej.
Swoja droga mam kol. Ktora kp poltorej roki avteraz jej syn na sniadanie je lody itd hehe.

Lidia kazda tamperatura jest ok na spacery ;)
Chodzic tyle ile uwazasz ok. Jak Tobie bedzie zimno to do domku ;)

Zuzagk bylabys w stanie uwierz mi. Ale podjelas taka decyzje jaka uznalas za sluszna :)

Chill podejrzewazm ze gdybys poczytala ttle co ja to bys inna decyzje podjelas mimo ze teraz uwazasz ja za sluszna i nie chcodzi mi o potepianie mam karmiacych mm.. tylko np piszesz ze rozwiazanie dziala bardzo dobrze ale mi nie chodzi o to co sie dzieje teraz nawet tylko w przyszlosci.. mm to kupa cukru..a co za tum idzie sprzyja rozwojowi bakteri.. sprzyja cukrzycy miazdzycy itd.
I ja nir mowie ze to kogos spotka itd tylko ze mozna temu zapobiec tym co naturalnr i najzdrowsze dla naszego dziecka.
Eiem tez ze te 9 miesoecy ciazy to za krotki okres by dowiedziec sie wszystkiego nt zywienia wychowania ubierania pielegnowania itd. Uwazam ze za duzo jest koncernow wspierajacych cos co nie jest naturane. Dziwne ze nikt nie wazy cielakow od krowy czy dobrze "siatkowo" przybieraja i tez nie dokarmia ich mlekiem modyfikowanym .. i tak jak anney pisala kotki karmia kotki.. psy pieski itd.. a czlowiek chcr byc madrzejszy od natury.. i my tu jestesmy pionkami wielkiego koncernu ktory zaciera raczki na nas "glupich" matkach ktore nie wieza w siebie bo wciaz w reklamach slysza i mleku zastepczym matki..o tym jakie to ono ma witaminy.. a to ze syntetyczne i prawie nie whlanialne to juz nie pisza..

Tak samo danonki dla mocnyh kosci! A to ze ten wapn zamiast kosci to w tkanke tluszczowa sie odklada nikt nie mowi..

I mnustwo reklam lekow dla dzieci.. apetizer by niejadek zjadl obiadek..lizaki na bol gardla.. zelki na vos tam.. i mnustwo innych.
Jestesmy niewolnikami tych wszystkich reklam i produktow.. bo malo kto czyta sklady co tak naprawde podajemy swoim dzieciom.
Ci nad nami zarabiaja na nas duzo kasy.

Dziewczyny nie zrozumcir mnie zle ale piszac ze podaje mm i nam jest z tym dobrze to tak jakby napisac ze pije codziennie energery i jest mi dobrze.. chodzi o to ze musimy dzis robic tak by w przyszlosci nam bylo dobrze...

reklama
akuku, chodzi mi o to, ze musialabym go dostawiac, zeby wytworzyc wiecej pokarmu. Mlody je 120 na raz, jesli tego nie dostanie jest ryk krzyk i rozpacz wiec ciezko byloby teraz zawalczyc o pokarm i o Niego. dobrze jest jak jest. jak na fast fooda przystalo przybiera na mm jak wariat :))

Lidia ja starszaka to ostro hartowalam. Przy - 15 st wystawialam go na balkon nawet na 3h. To byl jedyny sposob na spanie w dzien. Pierwszy raz zachorowal jak juz zima sie skonczyla.

Zuza nie pomoge niestety. U mnie sie ladnie goilo.

Anney nie mam pojecia co to moze byc.

Moje dzieci dzis strajkuja. Obaj jeszcze nie spia. Hmm...

Zuzagk dlabtego mowie kazdy ma wybor jedni rodzice karmia fast foodem inni nie i tyle.
Ps rozmawialam z Evelinka (mama trojaczkow) nie jest w stanie wszystkich wykarmic wiec dokarmia mm juz prawie nie sciagala mleka i byli glownie na mm i postanowila jednak odciagac.. sama do mnie zadzwonila z pytaniem czy da rade.. i udaje jej sie ;)

Nie wiem czy xzytalas jak kiedy juz dawno pisalam.. matki adopcyjne rowniez moga pobudzic laktacje.

Ale mowie kazdy ma wybor tylko czy on jest w pelni przemyslany. I nie pisze tego by ktoras z mam karmiacych mm czula sie zle /gorzej ale by mamy karmiace piersia przemyslaly swoaja decyzje zanim przejda na mm bo ciezko wrocic do kp a butle mozna podac zawsze.

I ja juz koncze temat kp (chyba ze ktos o cos zapyta) bo naprawde zaraz mnie stad wykopiecie.

Ps ja nie jestem idealna w zywienih bo zdarza nam sie isc do mc albo zjesc pizze :p

A zuzagk ostatnie zdanie.. ja tak walczylam i pokarm dla Alexa sciagaja po kilka kropel co dwie godziny.. codziennie noc dzien sciagalam do momentu az nie pobudzilam mocno laktacji i pozniej walka by alex wrocil do piersi .. karmilismy sie ponad rok.

ze spokojem, nie czuje sie zle bo karmie mm :*
jak pisalam to indywidualny wybor. ja jestem zadowolona z karmienia mm co dla niektorych jest niedobre a moja kolezanka z pracy jest zadowolona z kp swojej 4 letniej corki co z kolei dla mnie jest dziwne. kazdemu nie dogodzisz :)
lepiej poratujcie mnie z moim kroczem! :))

Zuzagk dla tego mowie ja zbawicielem swiata nie jestem i nie chce nim byc :) ale pisze co mysle bo moze kto inny skorzysta.
Z kroczem Ci nie pomoge bo z Alexem lekko peklam i szybko sie zagoilo a 3 kolejne porody bez drasniecia.

Bylas u gina ?

wiem i doceniam :)
gina mam w poniedzialek. juz bylo dobrze s teraz zaczelo sie chyba zablizniac i strasznie mnie to denerwuje. moja przyjaciolka konczy pielegnirstwo i poloznictwo i to dzisiaj kontrolowala. niby wszystko ok, jednak troche mnie denerwuje, ze tak dlugo to trwa. fakt ze mnie cieli i peklam wiec jest cos do gojenia.

reklama
Blerka, jasne!!! apetyty były by skończyć cała blachę ale jutro babcia przyjeżdża i udało sie trochę dla niej zostawić!
Przywiezie mi te spodnie co Marand kupiłaś, tez 2 rozmiary, tylko w rożnych kolorach, zobaczymy co zwycięży. Panikara, ja optymistycznie poszłam z rozmiarem, najwyżej bedzie większa motywacja co ćwiczeń :-)
Lidia, ja w mróz duży nie chodzę bo sama zmarzlak jestem. Tak do -5/-10 max ale bez wiatru. I jak mi zimno to wracam. Szkoda ze juz sie chłodno robi...
Zuzzi, jak wypad?
Zuza, byłaś u gina? Masz tantuum rosa? Dlaczego szczypie?
Luca, przybiera i tego sie trzymaj. Moja szwagierka tez sie martwi, pierwszy mc ok a drugi duzo wolniej. A z pierwszym synkiem było inaczej... Tez jej zalecili w ES podawać mm a ona nie chce...
Anney, nie mam pojęcia co to może być. A czemu ja w pionie trzymasz? Ja sie boje kręgosłup obciążyć...
Akuku, pisz pisz, zawsze czegoś sie mozna nauczyć. Przecież nie zmuszasz nikogo do niczego :-)

Do góry