reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Dzięki dziewczyny, to bardzo miłe. Ja lubię się dzielić jeśli mogę pomóc.

Blerka, brownie super :-D Pięknie mi wyrósł, potem pięknie mi opadł a teraz świetnie smakuje :-D Ciekawe co powiedzą eksperci od czekolady jak wrócą do domu...
Dziś byliśmy na spacerze w zimowej kurtce i wcale nie było mi za ciepło... I chyba jakiś skok się dzieje, bo od 2 nocy słabo jest ze spaniem, a w dzień to nawet drzemki spacerowej nie bardzo uświadczyłam. Oby szybko poszło, bo kawy zabraknie...

Panikara, albo inne fanki Lidla :-) jak z rozmiarówką? Podobają mi się te spodnie melanżowe co mają teraz w ofercie, ale nie wiem które bedą dobre...

Ja aż taką fanką nie jestem :-) ale ja zazwyczaj jadę po zamknięciu sklepu i mierzę bo zazwyczaj są mniejsze niż noszę albo noszę większy rozmiar i nie przyjmuję tego do wiadomości :p

Oj moj Radzik tez nie wygladal zbyt piekniw po porodzie. Buzke mial cala sina i z wybroczynami ze na porodowce dostal ksywe sliweczka. A to wszystko przez to ze owiniety byl pepowina. Cale szczescie ze to tylko tak sie skonczylo.

Lunera wlasnie kupilam te spodnie ale jeszcze nie mierzylam bo dopiero do domu weszlam i karmie mego glodomora bo 5h w aucie przespal. Wzielam w dwoch rozmiarach na wszelki wypadek:-) aaa i dorwalam ta kurtke co byly w sobote. Ktos pewnie zwrocil. Co prawda chcialam w innym kolorze ale jak to mowia jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma;-)

Aaaaaale sie ciesze ! M dzwonil przed 15.. na ktora wywiadowka.. mowie ze na 18.10.. m mowi to zdaze !
A ja uff duper bo jednak ta kolezanka nir mogla zostac ze starszakami i musialabym isc sama z 4-ka!
I pytam a gdzie jestes ?
M: jade do domu juz
Ja:suuuper
M: ale to nie wszystko a ja tak a co ?
M: jutro tez mam wolne
Ja : booosko!
M: ale sobota i niedziela z nocka..
Ja : o nie ;(
M : ale sie nie zgodzilem !

Hurrra! 3 dni razem!!!!

Akuku ratunku ja oszaleje, wyć mi się chce no masakra z tą jego waga i przybieraniem ;-(
Przybrał tylko 70 g przez tydzień to jest połowa mniej niż w zeszłym tygodniu masakra. Lekarka nastraszyla mnie ze może coś mu jest albo będzie jak nie będzie rósł że muszę go dokarmiac jak nie chce wylądować z małym w szpitalu :-(

Sann sto lat dla Lenki ale ten czas leci Michaś kończy jutro 2 miesiące :-) I super ze dalej na kp :-)
No ja tylko przez chwilę widziałam buziulke Michasia jak się urodził a potem po całej nocy więc już pewnie inaczej wyglądał :-)

Lucalew najwazniejsze ze przybiera. Pisalas juz na fb ?
Napisz post i oznacz mnir w nim a ja oznacze osoby ktore wiedza wiecej niz ja.
Napisz wszystkie jego przyrosty z tygodniami ile mial o refluksie itd.

Ja postaram sie cos znalezc o przybieraniu i refluksie.

Powiedz mi co ty czujesz jako mama ? Bo jezeli wszystkie badania poza relfuksem ..czyli krew mocz sa w normie to widocznie Michas nje ma wiekszych potrzeb.

Teraz jade zawiezc alexa na urodziny potem na wywiadowke wiec pozniej postaram sie poszukac. Ale prosze napisz na fb bo tam sa osoby ktore wiedza duzo. Mozna tez napisac do chyba Marta Karpienia ona promuje madre kp.. ale mowie teraz nie mam jak tam wejsc.

reklama
Anney,
Generalnie jak kiedyś było w tv "bo moja racja jest mojsza" więc każdy żyje swoją, ale mamy kp zawsze wiedzą że te od mm będą tego żałować. Karmiłam piersią więc znam to uczucie. Nie uważam, żebym przez mm nie miała bliskości z małym.
I póki co to uważam, że mimo mm i tak jestem zaje*** mamą, a jak młody dorośnie to sam to zweryfikuje, szkoda, że póki co mamy od mm są właśnie tak mocno potępiane. Gdybym powiedziała, że nie miałam pokarmu, każdy by mi współczuł i powiedział że mm nie jest takie złe, ale gdy to było przemyślany wyborem jest kaleczeniem dziecka. Zły wzrok, źle słowa, wszędzie to samo.

Do góry