reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Moj m niedlugi zacznie prace na nocki w systemie 4/4 wiec bedzie te 4 dni w domu.. no i jak bedzie po nocce to np jadac z Slexem na basen Viki bedzie mogl zostac w domu... ahh i tak do marca...

reklama
Hej Baby!

Ancikowa - tule Cię mocno! Ściskam kciuki za zdrówko Leona! Jesteście bardzo dzielni!
Akuku i Anney - podpisuje się rękoma i nogami :p też nie rozumiem podejścia do kp jak do więzienia i uwiązania. Ja nie jestem fanatykiem kp, rozumiem, że są sytuacje, w których trzeba dać mm. Czasem się wkurzam, że Leon je ponad 40 minut, ale wiem, że nie ma dla Niego nic lepszego. No i ta bliskość o której pisała Lilija...:)
Werci- kciuki!
Lunera - brawo dzielna Babo!
Luca - nie martw się.. każdy rośnie w swoim tempie :)

Miłego dnia Baby (Jagi ) :-)

Werci a co to za zabieg będzie? Widzę, że nie tylko u nas problemy z nerkami [emoji19] Trzymam kciuki & & & &
Akuku my też jeszcze nosimy 1. Aleks jest bardzo szczupły.
U nas noc taka jak wszystkie ostatnio czyli pierwsza drzemka 3 h i kolejne już tylko ok 2h [emoji19]
Wczoraj i przedwczoraj nie udało mi się go uśpić na naszą 3 godzinna drzemkę... Mam nadzieję, że niedługo mu się odmieni.
Dziś pierwszy raz sama z młodym jadę na drugą stronę Wisły, ale blisko bo na Bielany (mieszkam na Tarchominie). Umówiłam się z koleżanką, którą poznałam w szpitalu i bardzo się polubilysmy. Ma synka o dzień młodszego od Aleksa [emoji4] Bardzo się cieszę na spotkanie.
Miłego dnia!![emoji8]

Haha ja pewnie na fanatyczke wygladam choc wcale tak nie jest ;) hehheeh ;)
Nie mam zamiaru karmic do samoodstawienia :p
No i nie mam zamiaru podawac cyca na wszystko.. sa mamy ze jak dzircko cos wymusza krzykiem to daja mu cyca .. jak bije rodzrnstwo daja cyca i to np 4latkowi haha.. byla kiedys dyskusja na gr na fb hehe.. anney pamietasz ?

Ja dzis strajkuje i nic nie robie :p
Zartuje ;) choc chcialabym dzis nie robic nic ;)

Zuzzi super miec kigos w takiej samej sytuacji blisko ;)

Ja nikogo nie mam ;/ i jest mi smutno.. tzn mam kolezanki z dziecmi w wieku starszakow.. ale wiecie jak to jest.

Dobra ide Alicje ubierac karmic i jedziemy do szkoly ;)

Witam kochane!

Co do karmienia piersią to ja uwielbiam karmić piersia... Uważam ze to bardzo ułatwia zycie. Z drugiej strony całkowicie rozumiem kobiety które nie chcą karmić. Ja jestem osoba lubiąca raczej siedzieć w domu z rodzinka
wiec ułatwia ni to karmienie... Mów gdybym miała jakaś pasje i lubiła przebywać poza domem to karmienie stanowiło by dla mnie problem. Tak nie jest. Ja karmie gdzie sie da. ;-)

Akuku Ty wiesz wszystko dlatego kieruje to pytanie do Ciebie. Czy picie przezemnie krowiego mleka moze mieć związek z ulewaniem małego?

Werci kciuki a co to za zabieg?
Zuzagk Spokojnie może wyjść na alergia w 6tyg szczególnie że Ty niedawno karmisz mm, u nas między brwiami Szymek ma bardzo suchą i czerwoną skórę i w połączeniu z ulewaniami lekarka kazała zmienić mleko na HA. Wydaje mi się że jest lekka poprawa.
Blerka zrobiłaś mi wczoraj smaka swoimi wypiekami i dziś też się zabieram za babeczki bananowe :)
Szymuś już drugi dzień bez kaszlu i jak odciągam z noska to już ładnie przeźroczyste po wodzie morskiej leci a nie zielone jak wcześniej. Jutro pójdę na kontrolę do dzieci zdrowych tak jak mówiłyście.
Co do kp a mm to wiecie każda strona medalu jest inna. Ja karmiąc mm też jestem uwiązana, wychodząc gdzieś z małym muszę to zmieścić między karmieniami, nie mogę nakarmić go w sklepie, bo woda musi mieć odpowiednią temperaturę. Nie mogę zrobić mleka na zapas bo zrobione musi zostać wypite max do 1h. Przebudzając się w nocy nawet jak mam dziecko w łóżku to nie wystarczy dać cyca i spać tylko muszę wstać i mleko zrobić. Butelki trzeba sterylizować i bawić się z tym. Pomijając też ile to kosztuje :/ Mleko HA 400g u nas a aptece kosztuje 50zł, Szymek wypija je w 2,5 dnia. Teraz zamówiłam z apteki internetowej to wychodzi po 35zł za puszkę. Wszystko ma więc swoje plusy i minusy :)

Zuzzi ja mam taką koleżankę z poprzedniego porodu, więc nasza znajomość trwa już ponad 5 lat :) przez pierwszy rok dzwoniłyśmy do siebie po kilka razy dziennie i wymieniałyśmy maluszkowymi doświadczeniami :) teraz tak raz w tygodniu ale znajomość wciąż trwa

reklama
Panikara - daj przepis !! :-) u mnie przedwczoraj był chlebek bananowy... szybko się skończył :p
Akuku - nie jesteś fanatykiem, a skarbnicą wiedzy!

Do góry