reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Dziękuję! :) na forum zaglądałam, ponieważ teraz w sierpniu w wieku 25 lat, po roku starań, urodziłam swojego pierworodnego, Gabriela <3 Wcześniak (37tydz), poród kleszczowy, ale nie tak straszny. Przeszliśmy w ciąży toksoplazmoze i amniopunkcje. Syn na mm, taki był mój wybór. Jesteśmy z opolskiego. Ogólnie problemy podobne do Waszych. Chyba mały ma skaze, jesteśmy na dobrej drodze do ułożenia mu mleka. Generalnie to jestem po pedagogice, więc coś tam o dzieciakach wiem :)

Ostatnia edycja:
No i pięknie chilling :-) pisz i dziel się swoim dniem z maluszkiem, to pomaga :-)
Marand u nas póki co też nieciekawie. Leżeć źle, nosić źle a spać to zapomnij. Mam nadzieję że padnie bo ja jestem bliska już ;-)

U nas spokojnie. Póki są tesciowie to mam luksusowo. Mama bardzo lubi gotować wiec robi mi zapasy w zamrażarce, zajmują się córka bardzo dużo, także super.
Niestety w sobotę lecą do polski.
A my w poniedziałek jedziemy na tydzień jeszcze na wakacje na południe Hiszpanii, bo mąż bierze 2 tyg tacierzynskiego.
Młodemu odstawiłam tez ze 3 dni temu biogaia i espumisan i w sumie nie ma żadnej różnicy. Wiec nie podaje dalej póki co.
A, i mąż wsadził ostatnio młodego w Woombie i młody przespal 3h w dzień ciurkiem :-) a od tygodnia sypial po 20-30 minut..

Witaj chilling.
Cudnie sie czyta o tych pierwszych guganiach i usmiechach. To jest w tym wszystkim najpiekniejsze. I nawet jak mam juz dość to potem ten usmiech wszystko wymazuje.
Zuzagk moj maluch do ok 6 tyg budzil sie co 3-4godz. Teraz czesto po kapaniu jak zasypia to spi ok 7 h a potem jeszcze 3-4 i pobudka. Raz rekord padł 9h.
W dzien spanie nam nie idzie. Rzadko przespi godzinę ciagiem i generalnie problemy z zasnieciem ma a czesto jest spiacy. Takze zazdroszczę tych 2-3 h drzemek :) To sie zmienilo wlasnie po 6-7 tyg.
I ciagle walczymy przy karmieniu. Czasem zje ladnie i ok i zasnie przy piersi. A czasem walczymy bo sie denerwuje i płacze i to bez względu na to czy piers pusta czy pełna i w jakiej pozycji sie karmimy. Swoje musi odmarudzic. Ech moze mu przejdzie kiedyś. Na razie jakos to opanowujemy.
Buziole dla wszystkich dzieciaczkow.

Ach i a propo spania. To moj maluszek tez sie czasem przebudza częściej ale czesto wystarczy ze go poprawie w lozeczku lub kocykiem znowu okryje i smacznie zasypia dalej. Nie zawsze przebudzenie oznacza porę karmienia. Najpierw zawsze próbuje sprawdzic czy moze mu niewygodnie itp

Mąż dzisiaj postanowił ze w domu nie pracuje wiec mogłam się wyrwać do sklepu kupiłam sukienkę i buty i od razu lepszy humor. Wieczorem znajomi nas odwiedzili i tak się cieszyłam bo mąż położył dzieci spać jak byłam w sklepie tj. Koło 20 bo myślałam że wieczór spokojny będzie.. Nic z tego obudził się o 22 i tak sobie do teraz siedzimy i chociaż ziewa to zasnąć nie może/nie chce :/

Mamy! Mamy około 39,2 stopnia gorączki i żadnych innych objawów poza sennością wywołaną gorączką właśnie! Co robić? Szpital? Cholercia nie chcę zaszkodzić małemu, ale wolałabym się wstrzymać do rana i zadzwonić do zaufanego pediatry, a nuż będzie na miejscu i znajdzie chwilę...on nie poda antybiotyku jeśli nie będzie takiej potrzeby a szpital tak :/ CO ROBIĆ? ? ? :(

reklama
Podaj coś na obniżenie gorączki! Moze okłady letnie?
Jak nie przejedzie do godziny to ja bym jechała na pogotowie... W końcu to wysoka gorączka...

Nigdy nie wierzyłam w to ze każde dziecko jest inne... Ale tak jest. Moja pierwsza budziła sie co godzine a moj mały jak go położyłam o 8:00 to spał do 4!!! Jupi!! Oby teraz zasnął... ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry