reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Cinamona pociesze Cie mowiac ze moj Emil przewaznie wstaje przed 6 rzadko sie zdarzy do 7 :/

Chilling witaj

Blerka ciagle vos od rana !
Usg dobrze na szczescie ;).. spoznila. Sie 5 minut bo starszaki na wiesc ze mamam soe smpiedzy postanoeili sie ociagac..

Lucalew to chyba jest odpowiedz maluch przysrostow co ?

Marand super traktor tom ;)

Zuzagk nie ma reguly jedno dziecko budzi sie co godzine a drugie po 8 .. nie ma reguly.

Marand, jest sliczny ale nie wiem co to za samochodzik. A to z jakiejs bajki? Moi chlopcy nie rozpoznali...
Edit: dobrze, ze mamy Akuku, hahaha!!!
Zuzagk, kazdy maluch niestety spi w nocy ile chce. Jeden 2-3h a inny 6-8h...
Jinx, moj tez dzis slicznie spi, i w nocy tez pobil rekord. Macam go caly czas i poki co nie goraczkuje.
Cinamona, ta ropa to gdzie jest u Mai?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny współczuję problemów refluksowych dzieciaczków :-( dla mnie pediatra mówił że dzieci z refluksem często płaczą po jedzeniu nie z powodu bólu brzuszka ale piekącego przełyku

Marand piękny :-)

Jinx gratuluję, jesteś niesamowita!!!!!

Blerka jak cudownie :-)

Anney pisz co u Was!! Jak Lola? Otoczona braterską opieką?

Chiling witaj :-) napisz trochę o sobie i maleństwie :tak:

Panikara mam nadzieję że na kolejnym usg już się dowiesz co dolega dla Szymusia

My odstawiliśmy espumisan już z dwa tygodnie temu i częstotliwość bączków się zmniejszyła, 5 dni temu skończyła się nam też biogaia i jak na razie jest wszystko ok, kupki robi już bez takiego wysiłku, ostatnio nawet zdarza się że dopiero zapach ją zdradza :-D mam nadzieję że będzie tylko lepiej i sprawdzi się scenariusz pediatry że z końcem 3 miesiąca zapomnę co to problemy brzuszkowe, bo faktycznie zgodnie z tym co mówił najgorszy był 6-7 tydzień i powoli wszystko się normuje łącznie z wypracowywaniem rytmu dnia :tak: w dzień Tymek domaga się mleczka średnio co dwie godziny choć zdarza mu się nawet 3-godzinna drzemka, w nocy po kąpieli przesypia 6-7 h, czyli karmimy się gdzieś o 3-4 godzinie a później już ok 7 i zaczynamy nowy dzień :-)

U nas dobrze kochana :)
Lola ma 9tyg i 1dzien. Główka 40cm, wazy 6150 [emoji16][emoji16]
Karmiona wyłącznie piersią, spi w nocy dalej tak samo (dziś sie obudziła o raz więcej ku mojemu zdziwieniu), daje mi znać mlaskaniem, ze jest głodna (totalny hit haha ) jest bardxo silna, pełza jak jest wkurzona i kiedy czuje, ze cycek blisko ;)bawi sie ładnie, próbuje chwytać, choc oczywiscie jej to wogole nie wychodzi, ale raczkami sięga po zabawki. Guga, minki strzela, śmieje sie i cudownie sie zatyka jak chce sie mocniej zaśmiać i jej nie wychodzi.
Zdrowa, dzięki Bogu. Dziś była sprawdzana prSez lekarkę i jest mega zadowolona z jej rozwoju. My tez:) jak sie bardzo martwiłam jej spaniem, tak teraz luz-widząc, ze swietnie sie rozwija.
Nie jest szczepiona jeszcze.
Rytm mamy juz bardzo długo, bardzo nam to pasuje :) i wszyscy oszaleli na loli punkcie ;) hak tu nie oszaleć;)

Śpimy razem ;)

Wiecie, matkom to sie jednak nie dogodzi, ciagle sie o cos martwią. A to za mało spi, a to za duzo spi, za mało je, za duzo je, ciagle cos :-)
Miłego wieczoru i długiego snu dla milusinskich. I nas jeden juz spi, biorę sie za resztę towarzystwa, hahaha

Matruszka zgadza sie, dzieci z refluksem placza przez palacy przelyk. Tak bylo u mojego Hugo ale idzie ku dobremu[emoji3]

Lunera ona ta rope ma w okolicy tego guza, jakos obok

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry