reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Cinamona pociesze Cie mowiac ze moj Emil przewaznie wstaje przed 6 rzadko sie zdarzy do 7 :/

Chilling witaj

Blerka ciagle vos od rana !
Usg dobrze na szczescie ;).. spoznila. Sie 5 minut bo starszaki na wiesc ze mamam soe smpiedzy postanoeili sie ociagac..

Lucalew to chyba jest odpowiedz maluch przysrostow co ?

Marand super traktor tom ;)

Zuzagk nie ma reguly jedno dziecko budzi sie co godzine a drugie po 8 .. nie ma reguly.

Marand, jest sliczny ale nie wiem co to za samochodzik. A to z jakiejs bajki? Moi chlopcy nie rozpoznali...
Edit: dobrze, ze mamy Akuku, hahaha!!!
Zuzagk, kazdy maluch niestety spi w nocy ile chce. Jeden 2-3h a inny 6-8h...
Jinx, moj tez dzis slicznie spi, i w nocy tez pobil rekord. Macam go caly czas i poki co nie goraczkuje.
Cinamona, ta ropa to gdzie jest u Mai?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny współczuję problemów refluksowych dzieciaczków :-( dla mnie pediatra mówił że dzieci z refluksem często płaczą po jedzeniu nie z powodu bólu brzuszka ale piekącego przełyku

Marand piękny :-)

Jinx gratuluję, jesteś niesamowita!!!!!

Blerka jak cudownie :-)

Anney pisz co u Was!! Jak Lola? Otoczona braterską opieką?

Chiling witaj :-) napisz trochę o sobie i maleństwie :tak:

Panikara mam nadzieję że na kolejnym usg już się dowiesz co dolega dla Szymusia

My odstawiliśmy espumisan już z dwa tygodnie temu i częstotliwość bączków się zmniejszyła, 5 dni temu skończyła się nam też biogaia i jak na razie jest wszystko ok, kupki robi już bez takiego wysiłku, ostatnio nawet zdarza się że dopiero zapach ją zdradza :-D mam nadzieję że będzie tylko lepiej i sprawdzi się scenariusz pediatry że z końcem 3 miesiąca zapomnę co to problemy brzuszkowe, bo faktycznie zgodnie z tym co mówił najgorszy był 6-7 tydzień i powoli wszystko się normuje łącznie z wypracowywaniem rytmu dnia :tak: w dzień Tymek domaga się mleczka średnio co dwie godziny choć zdarza mu się nawet 3-godzinna drzemka, w nocy po kąpieli przesypia 6-7 h, czyli karmimy się gdzieś o 3-4 godzinie a później już ok 7 i zaczynamy nowy dzień :-)

U nas dobrze kochana :)
Lola ma 9tyg i 1dzien. Główka 40cm, wazy 6150 [emoji16][emoji16]
Karmiona wyłącznie piersią, spi w nocy dalej tak samo (dziś sie obudziła o raz więcej ku mojemu zdziwieniu), daje mi znać mlaskaniem, ze jest głodna (totalny hit haha ) jest bardxo silna, pełza jak jest wkurzona i kiedy czuje, ze cycek blisko ;)bawi sie ładnie, próbuje chwytać, choc oczywiscie jej to wogole nie wychodzi, ale raczkami sięga po zabawki. Guga, minki strzela, śmieje sie i cudownie sie zatyka jak chce sie mocniej zaśmiać i jej nie wychodzi.
Zdrowa, dzięki Bogu. Dziś była sprawdzana prSez lekarkę i jest mega zadowolona z jej rozwoju. My tez:) jak sie bardzo martwiłam jej spaniem, tak teraz luz-widząc, ze swietnie sie rozwija.
Nie jest szczepiona jeszcze.
Rytm mamy juz bardzo długo, bardzo nam to pasuje :) i wszyscy oszaleli na loli punkcie ;) hak tu nie oszaleć;)

Śpimy razem ;)

Wiecie, matkom to sie jednak nie dogodzi, ciagle sie o cos martwią. A to za mało spi, a to za duzo spi, za mało je, za duzo je, ciagle cos :-)
Miłego wieczoru i długiego snu dla milusinskich. I nas jeden juz spi, biorę sie za resztę towarzystwa, hahaha

Matruszka zgadza sie, dzieci z refluksem placza przez palacy przelyk. Tak bylo u mojego Hugo ale idzie ku dobremu[emoji3]

Lunera ona ta rope ma w okolicy tego guza, jakos obok

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry