reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Chiling zapraszamy :) współczuję dziś kiepskich nocek i jednocześnie łączę się w bólu bo u nas dziś też było średnio. Może nie mega kiepsko ale średnio. Mleko HA jakoś nie przynosi efektów i ulewamy sobie dalej :( dziś usg brzucha.

Chilling Witaj, rozgość się... skoro nas czytałas to nas już znasz, napisz coś o sobie żebyśmy my mogły Cię poznać :)

Jinx - u nas tez kupy prawie po każdym posiłku
Lunera - zazdroszcze...7,5 h! pieknie :)
Panikara - zdrówka dla Szymka!
Akuku - jak dziś??
Cina - oby dzień był lepszy niż poranek :)

Chilling ja nie mam nic przeciwko. Rozgosc sie:-)

Jlnx gratuluje miejsca na podium:-)

Amor ja mam espumisan 100 wiec daje tak po 7 kropli rano i wieczorem.

Powodzenia babeczki na wizytach i szczepieniach. Kciuki.

U nas znow kiepska noc. Co 2 godziny sie budzil. Je czesciej niz w dzien normalnie

Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było bo moja córa już ma 5tyg, ale jest nadal bardzo wymagającym uwagi dzieckiem, teraz akurat śpi w bujaczku. Mój mąż wrócił do pracy po miesiącu w domu z nami, ale jeszcze ten tydzień chodzi do pracy i idzie na urlop na 2tyg bo po porodzie dostał 3tyg opieki na mnie :) Powiem Wam że ciężko jest mi gdy mój mąż jest w pracy bo posiłki mam nieregularne, w pośpiechu i tylko potem boli mnie brzuch od szybkiego jedzenia, bo moja córa zasypia tylko od razu na spacerze w wózku, albo jest spokojna niedługo w bujaczku, a najlepszym uspokajaczem są ramiona taty :) moja córa jest typową "córeczką tatusia" :)

ale mamy postępy.. dziś była cudowna noc, karmienie o 19, potem o 00,30, o 3 i 6 rano :) coraz więcej śpi w nocy :)
coraz łatwiej jest mi ogarnąć córeczkę :)

Pozdrawiam wszystkie mamy :)

My po usg brzuszka i niestety wygląda na to że ma ten refluks
Zobaczymy co pediatra powie w czwartek. Wyniki krwi i moczu wyglądają ok, czekamy na wynik posiewu. Jutro wizyta u gina.

Wiele dzieci ma refluks. Józio i Luai maja, nie ma co sie martwić, sa gorsze schorzenia.
Głowa do gory.

Dzień dobry paniom[emoji16][emoji16][emoji16]

Na brzuszki polecam olejek z rumianku! Smarować dupke i plecy na dole, baczenie armatnie wręcz ;)

Lucynko, przykro, ze maly cierpi. Ale moze teraz bedziesz wiedziala jak mu ulzyc.
Lidia, fajnie ze sie odezwalas. My standardowo mamy taka noc jak twoja, tylko dzisiaj troche wiecej spi, w dzien tez, biedny jest oslabiony.
Jinx, ja nie mam slow na te twoje wyczyny sportowe :-) Co to bedzie jak ci forma w pelni wroci a mala da odpoczac w nocy???
Marand, skok?
Panikara, a jakie mleko dajesz?
Chiling, witamy! Skad jestes?

Od jutra zima idzie, ja dzis odkurzylam wszystkie czapki, szaliki i rekawiczki, susza sie w lazience... A tak bylo pieknie jeszcze wczoraj, sloneczko, do lekarza poszlismy przez Powązki, tyle kasztanów naspadało, że budkę postawiłam, żeby mały nie dostał, hahaha. A w parku wszystkie wyzbierane, także Panikara, mam dla ciebie podpowiedź, gdzie szukać, na cmentarzu :-) Mój dziadek tez zawsze trzymał w łózku i jeszcze pod telewizorem.

reklama
Chilling, witaj.

My po szczepieniu. W czasie badania i potem szczepienia trochę pokrzyczała, ale jak ją potem wzięłam na ramię, szybko się uspokoiła. U nas w przychodni trzeba po szczepieniu pół godziny zostać, a i w trakcie wszystko dokładnie mówią, czego się spodziewać i dają opakowania z ulotkami. Zupełnie nie tak, jak zwykle twierdzą antyszczepionkowcy. Teraz jesteśmy w domu i na razie nawet obrzęku nie ma, spać niestety też nie chce w dzień, jak zwykle. Waga u nas to 4945, czyli ładnie przybiera, 50 centyl. Zdziwiłam się, bo myślałam, że jest tłuściutka, a tu pani, która szczepiła, mówi, że chuda. Pewnie po moim mężu długa jest, bo on ma 1.92. Ulewaniem mam się nie przejmować, skoro ładnie przybiera, być może to z przejedzenia, czemu się nie dziwię. Wracając byłam na bazarku, kupiłam m.in. śliwki - będą powidła na zimę :)

Wybieracie się na basen z maluchami? Kiedy? Podobno można zacząć w 3-4 miesiącu, ja pewnie najpierw zgodnie z sugestiami Zawitkowskiego, spróbuję wspólnej kąpieli w wannie.

Ostatnia edycja:
Do góry